Bakgård på Bislett
Da Anna og Ulf var på visning, glapp drømmehuset. Ti år senere ble det lagt ut på ny …
Der ingen skulle tro … at noen kunne ha et basseng! Bakgården på Bislett hadde ny rekord på finn.no med 60 000 treff på annonsen, og mange interesserte.
Det er jo ikke helt det man ser for seg, at bak den klassiske, tunge døren inn til bygården fra rundt 1900-tallet, skal det åpne seg en helt annen verden.
Den felles bakgården er frodig og flott, og helt i enden ligger den gamle stallbygningen med et bassengområde som tatt ut av Rivieraen.
Her bor Anna Blom Rian (37) og Ulf Tingnes (48) med barna Cornelius (8) og Bendix (11).
Det føles unektelig som om Oslo og omverdenen forsvinner, og en fredelig oase med ro og fuglekvitter åpenbarer seg.
– Vi lever med den deilige, flytende følelsen av inne og ute, slik man gjør flere steder i utlandet, forteller Anna.
Hun har bodd i Australia, hvor det er mer vanlig, og ønsket å ta med seg denne måten å leve på tilbake til Norge.
Trakk vinnerloddet
Første gang de var på visning i huset på Bislett i Oslo var i 2011, men da glapp det. 10 år senere ble huset lagt ut for salg på nytt, og Anna som aldri hadde glemt huset, var på plass igjen.
– Vi lette ikke engang aktivt etter noe nytt, men visningen ville vi på. Det var ny rekord på finn.no med 60 000 treff på annonsen, og mange interesserte. Men så ble det jammen vi som fikk det til slutt, smiler hun.
Huset har vært igjennom flere faser og bruksområder gjennom årenes løp, fra stall helt i starten, via mekanisk verksted med lampeproduksjon til kontor og til slutt bolig.
Det var en av de forrige eierne som anla basseng i den lille hagen. Det er et treningsbasseng med motstrøm, som krever både lite jobb og lite energi for å varme opp.
– Hele familien bruker bassenget mye, så dette er virkelig en glede i hverdagen, sier Anna.
Perfekt beliggenhet på Bislett
Det aller beste med å bo her, er at de får i pose og sekk, synes Anna.
Bygården ligger i en av de travleste gatene på Bislett/Adamstuen, så kombinasjonen byliv og enebolig med basseng er nesten for god til å være sann.
– Vi bor midt i byen, bruker ingen tid på trafikk og kjører aldri barna til noe, fordi de beveger seg selv til alt. På den måten føler vi at vi har ekstra mye tid i hverdagen, rett og slett.
Innendørs ble mye beholdt under oppussingen, som deler av kjøkkeninnredningen og de store sandsteinsflisene på kjøkkenet, samt baderommet i sin helhet.
Forrige eier hadde gjort mye, men Anna og Ulf har malt og pusset opp i en stil de synes passer huset.
– Vi ville ha litt følelsen av Middelhavet, samtidig som det ikke skulle bli temafest Italia, forteller Anna.
Klassisk og tidløst har vært viktige stikkord, med tydelige pek til sydligere strøk, samtidig som det nordiske er bevart.
– Tidløst trenger virkelig ikke å bety kjedelig og intetsigende. Vi ønsket å ha noe som holder seg, og ville ikke være med på en kortbølgetrend, sier hun.
Kjøkken fra Nordiska Kök
Særlig kjøkkenet er Anna opptatt av at skal legge til rette for hygge og kos.
Lenge før de hadde kjøpt huset, drømte hun om et kjøkken fra Nordiska Kök, som hun hadde fulgt på Instagram i mange år.
Shakerkjøkken har hun hatt i alle tidligere hjem også, og det tror hun aldri hun vil bli lei.
Resultatet er blitt et robust, skreddersydd brukskjøkken med gjennomtenkt materialbruk, godt håndverk og en farge å forelske seg helt i.
– Fargen French Grey fra Farrow & Ball er den fineste grønnfargen noensinne, spør du meg.
Ikke minst er hun fornøyd med at de har separat kjøkken og stue.
– Jeg leste et intervju med en arkitekt som mente vi har blitt litt forledet til å tro at åpen kjøkkenløsning er den beste planløsningen. Det er jo det som er solgt inn som det eneste ene de siste årene. Det meste av forskning viser derimot at mennesker trives best med soner, og jeg angrer på at vi rev vegger i tidligere boliger.
At man kan ha litt hverdagsrot på kjøkkenbenken uten at det synes fra sofaen, eller høre på radioen på kjøkkenet uten at det forstyrrer noen i allrommet, oppleves nesten som et «lifehack».
Særlig under pandemien hørte hun fra mange venninner at de savnet det å kunne trekke seg litt tilbake.
– Hodet får slappet mer av når det er flere lukkede soner. Dessuten er jo det å sitte ved kjøkkenbordet noe av det koseligste som finnes!
Les også (+): Da Olaug solgte leiligheten, fikk hun en overraskelse som snudde livet hennes på hodet. Så rammet et nytt sjokk
Enebolig med basseng i Oslo
Med enebolig og basseng midt i Oslo skulle man kanskje tro at pengesekken sitter løst.
Men Anna er en skikkelig DIY – dame, og de har havnet der de er på grunn av eget pågangsmot og hardt arbeid.
– Jeg liker å gjøre ting selv, ikke minst å få ned prisen på interiøret. Favorittaktiviteten er å stå med kappsagen i bakgården, i gang med et eller annet prosjekt, ler hun.
Sagen fikk hun i bursdagsgave av mannen.
– Ulf trodde jeg tullet da jeg ønsket meg den, men jeg kunne ikke fått en bedre gave.
For eksempel er både panelveggene på soverommene og i spisestuen, samt bordet på kjøkkenet, DIY-prosjekter.
Panelene til veggene sto hun i hagen og sagde for hånd, mens bordet er redesign av et bord som hadde formen hun ville ha, men ikke bena.
– Jeg går ofte løs på nye prosjekter med innstillingen: Hvor vanskelig kan det være, og hvor galt kan det gå? Men jeg er dårlig på hverdagslogistikk, som å vaske, bake boller eller merke barnas klær med navnelapper, så jeg tar det igjen her, smiler hun.
Neste prosjekt er å gjøre om hage-boden i enden av hagen til et klassisk badehus.
Interiør- og fargevalg er de stort sett enige om, men Anna er litt mer på utforskerstadiet og hopper inn i ting, mens Ulf demper henne litt.
– Men mantraet mitt er alltid at «det trenger ikke å være dyrt for å være fint». Nesten alt jeg har er kjøpt på Finn!
Se flere bilder under:
Denne saken ble første gang publisert 10/07 2024.