Uferdig hytte

Ragnhild og Joakim fikk tilfeldigvis øye på den uferdige hytta. Da bestemte de seg for å forsøke noe uvanlig

Nå har de satt sitt preg på hytta. Og det var ikke så enkelt ettersom de må gå 2,5 kilometer for å komme seg til hytta.

UFERDIG HYTTE: Ragnhild og Joakim fikk sansen for den uferdige hytten.
UFERDIG HYTTE: Ragnhild og Joakim fikk sansen for den uferdige hytten. Foto: Privat
Publisert

– Vi hadde vært på flere visninger i nærområdet, så la vi merke til ei hytte bare 50 meter fra Ånavatnet i Heim kommune i Trøndelag som ikke var ferdigstilt. Vi tok kontakt med hytteeieren, men han var først ikke sikker på om han ville selge den, forteller Ragnhild Dyrnes (33).

Hun og Joakim Vollan Langø (32) hadde lenge ønsket seg hytte i dette området.

– Vi gikk i samme klasse på grunnskolen og begge har familie med hytte på Ånavatnet, så vi har sterk tilknytning til stedet, sier Ragnhild.

Lykken var stor da eieren bestemte seg for å selge, og tømmerhytta på 76 m² ble deres.

– Det tok litt tid før det gikk opp for oss! At vi faktisk var blitt hytteeiere var en drøm i seg selv, og at det var på Ånavatnet var nesten for godt til å være sant!

<b>HYTTEEIERE:</b> Joakim og Ragnhild ønsket seg hytte lenge og er glad for at de fant lykken på Ånavatnet.
HYTTEEIERE: Joakim og Ragnhild ønsket seg hytte lenge og er glad for at de fant lykken på Ånavatnet. Foto: Privat

Les også: Nina og Iben snublet over den morkne hytta på Finn Torget (!): – Alle advarte oss

Ferdigstillelse

Paret bor på Kyrksæterøra, ikke så langt unna, men man må gå 2,5 km inn til hytta, så det ble mye bæring.

HYTTA FØR: Ragnhild og Joakim hadde litt arbied foran seg da de tok over hytta.
HYTTA FØR: Ragnhild og Joakim hadde litt arbied foran seg da de tok over hytta. Foto: Privat

– Det første vi gjorde var å bære opp beis til to runder med beising, for veggene hadde stått ubehandlet siden byggeåret 2013 og var som en svamp, sier Ragnhild.

<b>TUNGT:</b> Her er Joakim i gang med å bære opp torv til taket, hele 24 paller skulle opp.
TUNGT: Her er Joakim i gang med å bære opp torv til taket, hele 24 paller skulle opp. Foto: Privat

Det var ennå ikke torvtak på hytta, så et helikopter måtte fly inn takrenner, isolasjon og 24 paller torv som måtte bæres opp på taket – bit for bit.

– Taket og alt ute var nok det største prosjektet, men inne har det også skjedd litt. Tømmerveggene måtte lysnes før vi kunne beise. Vi har gått for en lun og varm farge vi trives godt med, sier Ragnhild.

Paret bruker tida godt både til oppussing og avslapning når de er på hytta – som hverken har innlagt strøm eller vann. Med full jobb på begge og to barn i full aktivitet tar ting litt tid.

HYTTA FØR : Mye har skjedd siden familien kjøpte hytta i 2022. Beis av vegger ute og inne, maling, nytt tak med torv og ny trapp er bare noe av det.
HYTTA FØR : Mye har skjedd siden familien kjøpte hytta i 2022. Beis av vegger ute og inne, maling, nytt tak med torv og ny trapp er bare noe av det. Foto: Privat
<b>GÅTUR:</b> Det er 2,5 kilometer å gå fra parkeringsplassen til hytta, så det blir noen turer med bæring. Hunden Yakira er med.
GÅTUR: Det er 2,5 kilometer å gå fra parkeringsplassen til hytta, så det blir noen turer med bæring. Hunden Yakira er med. Foto: Privat

– Joakim pleier å si at en «god hytte blir aldri helt ferdig», og det står igjen litt av hvert fortsatt. Vi skal blant annet ordne med trapp til inngangspartiet, solcelleanlegg, beise taket inne, pusse opp badet, samt bygge platting rundt hytta.

– Ellers liker vi som familie å drive med brettspill, tegne, strikke, lage/spise god mat, bade, gå turer i nærområdet, grille, fiske og båtturer. Hytta brukes på vinteren også, og da kjører vi som oftest snøscooter opp hit om det er riktig føre, avslutter to lykkelige hytteeiere.

Les også (+): Hytte er til salgs uten ferdigattest. Hva bør vi gjøre?

Se flere bilder av hytta under:


<b>STUA FØR:</b> Det var mye ubehandlet og gulnet panel inni hytta.
STUA FØR: Det var mye ubehandlet og gulnet panel inni hytta. Foto: Privat
<b>STUA ETTER:</b> Veggene har fått ny farge, og det er nye møbler og tekstiler. Bordet sto igjen fra forrige eier, og bordplaten er blitt «ny» med kontaktplast.
STUA ETTER: Veggene har fått ny farge, og det er nye møbler og tekstiler. Bordet sto igjen fra forrige eier, og bordplaten er blitt «ny» med kontaktplast. Foto: Privat
<b>KJØKKEN:</b> Innredningen sto der fra før, men etter overtagelse er veggene behandlet med panellysner og beiset med fargen Lys Varde. Planen er også å beise taket etter hvert.
KJØKKEN: Innredningen sto der fra før, men etter overtagelse er veggene behandlet med panellysner og beiset med fargen Lys Varde. Planen er også å beise taket etter hvert. Foto: Privat
<b>SOVEROM:</b> Det er to soverom i hytta og her er veggene og døra beiset, vinduet malt og en ny seng satt inn.
SOVEROM: Det er to soverom i hytta og her er veggene og døra beiset, vinduet malt og en ny seng satt inn. Foto: Privat
<b>HEMSEN:</b> Rommet på toppen ble også behandlet med panellysner og beis i fargen Lys Varde. Rekkverket ved trappa er også nytt.
HEMSEN: Rommet på toppen ble også behandlet med panellysner og beis i fargen Lys Varde. Rekkverket ved trappa er også nytt. Foto: Privat

Denne saken ble første gang publisert 01/10 2024.

Les også