Livet til Viggo Venn

For ett år siden sov han på en pub i England. Nå vil alle være Viggos venn

Viggo Venn (35) måte avlyse show i Nord-Irland og kom humpende på den røde løperen med krykker. Å bli Storbritannias mest ettertraktede klovn har også bydd på uante utfordringer.

<b>DELTOK I «FORRÆDER»</b>: I Norge har vi blitt kjent med Viggo som «Forræder»-deltager på TV 2.
DELTOK I «FORRÆDER»: I Norge har vi blitt kjent med Viggo som «Forræder»-deltager på TV 2. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

I dag får ikke Viggo Venn (35) gå i fred på gaten. På utsolgte teatre i hele Storbritannia dukker ivrige fans opp med refleksvester, crazy hår og «Viggo Venn»-tatoveringer.

Klyp deg i armen-øyeblikkene har kommet som perler på en snor for den sympatiske klovnen de i siste årene.

– Det er helt spinnvilt. Særlig i Storbritannia er de klin gærne. For ett år og en måned siden, sovnet jeg på en pub i England. Jeg lå og sov i andre etasje på den puben. Nå har jeg spilt for Sydney Oprah House.

– Jeg spilte og gledet folk før også, men det var for veldig få folk. Nå er det veldig mange. Og jeg er glad for at mange flere synes det er gøy, stråler den karismatiske «Britain's Got Talent»-vinneren.

Les også: Blakke Viggo Venn ble millionær

<b>ROJALE MØTER:</b> Viggo hadde også med seg gule vester til kronprinsesse Victoria, prins Daniel og deres to barn da de møttes i Royal Albert Hall i fjor. 
ROJALE MØTER: Viggo hadde også med seg gule vester til kronprinsesse Victoria, prins Daniel og deres to barn da de møttes i Royal Albert Hall i fjor.  Foto: NTB

Ødelagt kneet sitt

Å leve ut klovnedrømmen har også bydd på uante utfordringer. Når vi møter Viggo i forbindelse med Elles sommerfest i juni, kommer han humpende på krykker over den røde løperen. Kongsberg-mannens energiske sceneopptredener har tæret på kroppen det siste året.

– Jeg skulle spilt en forestilling i Belfast i Nord-Irland i dag, men jeg har ødelagt kneet. Da kom jeg tilbake til Oslo for å slappe litt av … Så havnet jeg her! ler han skyldbetynget.

– Jeg har spilt forestillinger ett år i strekk, og det første som skjedde var at jeg fikk senebetennelse i armen fordi jeg sveivet refleksvesten over hodet. Nå har altså også kneet røket. På legevakten sa de at dette kan gå over etter et par uker om jeg er heldig. Jeg har mange spilledatoer igjen i Storbritannia, så jeg håper det stemmer.

<b>FLYR HØYT: </b>Et års heftig turné-virksomhet har sørget for at Viggo har pådratt seg både en senebetennelse i armen og et ødelagt kne. Nå står Norge for tur!
FLYR HØYT: Et års heftig turné-virksomhet har sørget for at Viggo har pådratt seg både en senebetennelse i armen og et ødelagt kne. Nå står Norge for tur! Foto: Svein Brimi

Kveldens antrekk er ikke overraskende inspirert av hans varemerke; den gule refleksvesten. Og han kan avsløre at det ikke er en hvilken som helst refleksvest.

– Dette plagget er noe av det kuleste jeg har. Dette er den refleksvesten jeg ga til kong Charles da jeg opptrådte på «Royal Variety Performance» i Londons Royal Albert Hall – og han tok den på seg. Så det er veldig stas, sier Viggo, og viser stolt frem detaljene på den rojale, signalgule vesten.

Les også: (+) Da jeg leste meldingen, oppdaget jeg den store, mørke hemmeligheten til mannen min

<b>VERDENSSTJERNE</b>: Etter at Viggo Venn vant «Britian's Got Talent», har han turnert land og strand rundt med sin gule refleksvest.
VERDENSSTJERNE: Etter at Viggo Venn vant «Britian's Got Talent», har han turnert land og strand rundt med sin gule refleksvest. Foto: Svein Brimi

Bunnpunktet

At det er som klovn Viggo i dag livnærer seg, er ikke gitt. 35-åringen har foreldre som er utdannet ingeniører, og selv startet han på økonomistudier før han valgte å lytte til hjertet.

– På et tidspunkt ga jeg opp drømmen om å studere økonomi. Begge foreldrene mine er ingeniører og jeg er visstnok ikke så halvdum, sånn egentlig. Da jeg ikke fikk til å studere økonomi, havnet jeg helt i kjelleren. Det var vanskelig. Men det er noe med å være helt der nede på bunnen, da kan man plutselig gjøre hva man vil. For da kan det bare gå oppover, forteller Viggo ærlig.

– Da søkte jeg etter det jeg virkelig hadde lyst til å gjøre; å stå på scenen. Og det gikk greit til slutt. Som faren min sa etter jeg vant «Britain's Got Talent»: Det hadde jeg aldri trodd!

Denne saken ble første gang publisert 07/08 2024, og sist oppdatert 07/08 2024.

Les også