Sunn og sommerlig mat:
Tre digge, lette sommerretter
Kristine Weber deler sin deilige sommermeny med deg!
Avokado- og mangosalsa
Antall porsjoner: 3
Du trenger:
2 avokadoer
1 mango
1 skive rødløk
1/3 squash
3–4 cherrytomater
1/3 fersk chili
1 hvitløksfedd
salt og pepper
en skvis lime
en liten neve koriander
Slik gjør du: Skjær avokado, mango, squash og tomater i mindre biter, ha i en bolle. Finhakk hvitløk, rødløk og chili og ha over, rør godt sammen. Smak til med litt lime, salt, pepper og ferske korianderblader.
Tips: Bytt gjerne ut mango med jordbær eller vannmelon. Supert tilbehør til grillmaten!
Ferske vårruller med reker
Antall porsjoner: 2
Du trenger:
8–10 rispapir
2 gulrøtter
1/3 squash
1/3 purreløk
1 mango
150 g reker
Fersk koriander
Knuste peanøtter
Slik gjør du: Skjær gulrøtter, squash, purreløk og mango i strimler. Væt rispapir og legg ønsket mengde oppå sammen med reker, koriander og peanøtter. Rull tett sammen og dypp i deilig saus.
Sweet chili saus (ferdigkjøpt)
Peanøttsaus: 3 ss peanøttsmør 1 dl kokosmelk en skvis lime 1 ss rød curry paste Slik gjør du: Rør alt godt sammen og server som dipp til vårrullene.
Tips: Bytt ut reker med pulled pork eller laks!
Yoghurt-ispinner
Antall porsjoner: 3
Du trenger: 3 valgfrie yoghurtbeger
3 ispinner
Valgfri bær og frukt – her har jeg brukt jordbær, blåbær og mango
Slik gjør du: Åpne tre yoghurtbegre og rør inn valgfrie bær og fruktbiter. Dytt en ispinne ned i midten og sett i fryseren 3–4 timer.
Denne saken ble første gang publisert 05/08 2018, og sist oppdatert 03/08 2018.