Presten Thor Haavik

– Jeg er heldig med hun jeg er gift med

Den «Forræder»-aktuelle Thor vender tankene til Gud for å reflektere over om han er en god ektefelle for sin kone. Krangle mener han derimot at alle par bør gjøre.

<b>LYKKELIG GIFT:</b> I fjor giftet Thor seg med sin store kjærlighet, Julie.
LYKKELIG GIFT: I fjor giftet Thor seg med sin store kjærlighet, Julie. Foto: Instagram/Privat
Publisert

– Det å ha kranglet er viktig for et forhold. Og for å holde forholdet varmt, er det essensielt at begge er ærlige om hva de trenger. Jeg vier ikke par som ikke har kranglet.

– Jesus ble også sint, og det er virkelig riktig å bli sint av og til, poengterer prest Thor Haavik (30) når vi møter ham i forbindelse med «Forræder» på TV 2.

Gift med Julie Teige

I 2020 var presten fra Bergen en av deltagerne i publikumsfavoritten «Farmen» på TV 2. Han ble kjent som arbeidsom, positiv og som en som inviterte de andre deltagerne til bønn. Han ble raskt en publikumsfavoritt, men bedyrer at han er langt fra feilfri.

– Som de fleste andre trenger jeg nåde av og til. Alle gjør feil, sier han.

<b>HÅP:</b> I 2020 var Thor en av deltagerne i «Farmen» på TV 2.  Troen gjør at Thor føler at han aldri er alene og alltid har håp.
HÅP: I 2020 var Thor en av deltagerne i «Farmen» på TV 2.  Troen gjør at Thor føler at han aldri er alene og alltid har håp. Foto: TV 2

I fjor giftet han seg med sitt livs kjærlighet, Julie Teige (25) – da hadde de kranglet nok til å gi hverandre sitt ja.

– Jeg er heldig med hun jeg er gift med. Det er veldig fint å være gift, sier han.

Thor ber og snakker med Gud om livet, tankene og bekymringene sine – det gjorde han også daglig inne i «Forræder»-huset. Han anbefaler alle, troende eller ei, å sette av litt tid hver uke til å skru av mobilen, finne roen og reflektere over hva som har skjedd i det siste.

<b>LANDSLAGET</b>: – Jeg tenkte at «Forræder» var litt som å bli tatt ut til landslaget, og at de som blir valgt, er heldige, sier Thor.
LANDSLAGET: – Jeg tenkte at «Forræder» var litt som å bli tatt ut til landslaget, og at de som blir valgt, er heldige, sier Thor. Foto: Marius Gulliksrud

– Søndag er en fin dag til å reflektere over uken som har vært, og å tenke på den som kommer. Hvordan ønsker jeg å møte den? Hvordan har Julie og jeg det nå? Er det noe jeg trenger å jobbe med? Er det noe som holder på å skli ut?

Les også: Mads Hansens drømmedeltaker: – I år er han med

Gode spor

Den nygifte bergenseren drømmer om familie og barn med sin kjære, samtidig som han mener at man ikke må ha barn og familie for å leve et meningsfylt liv.

– Jeg ønsker meg barn. Det er nok det største sporet man kan sette i livet – å bringe et nytt liv videre, men samtidig er det ikke bare familie som er meningsfylt. Som enestående kan man også gjøre utrolig mye godt, utdyper han.

For «Forræder»-stjernen er det viktigste å sette det han kaller gode spor, men han har innsett at om 200 år vil de fleste spor være visket vekk.

– Om 200 år er det ingen som husker oss, men det som faktisk står igjen, er de sporene vi har satt i andre. Det kommer til å leve videre i det mennesket, og så vil det kanskje gi det videre til et annet menneske igjen. Det er spor som varer. Min filosofi er at ytre spor forsvinner, mens indre spor skinner, sier Thor.

<b>FINE FOLK:</b> Det viktigste for Thor var menneskemøtene i «Forræder»-huset. Her er han sammen med tidligere langrennsløper Anette Bøe.
FINE FOLK: Det viktigste for Thor var menneskemøtene i «Forræder»-huset. Her er han sammen med tidligere langrennsløper Anette Bøe. Foto: Espen Solli

Thor synes «Forræder» var en fin opplevelse, men han gjorde det klart at han ikke ønsket rollen som forræder.

– Derfor trodde jeg kanskje ikke at jeg ville være med så lenge, men det var en kjempefin opplevelse, sier Thor til Her og Nå.

«Forræder» sendes på TV 2 fredager kl. 20.00.

Denne saken ble første gang publisert 11/10 2024.

Les også