Sophie Elise og Vegard Jørstad

Sophie Elise har blitt mor: Dette betyr navnet

Sophie Elise Isachsen (29) og kjæresten Vegard Jørstad (31) fikk sitt første barn 29. april. Nå avslører de navnet.

<b>SOPHIE ELISE: </b>Sophie Elise Isachsen (29) har blitt mor for første gang. Her under åpningen av Sommerro hotell i Oslo i 2022.
SOPHIE ELISE: Sophie Elise Isachsen (29) har blitt mor for første gang. Her under åpningen av Sommerro hotell i Oslo i 2022. Foto: Terje Pedersen / NTB
Sist oppdatert

I november bekreftet Sophie Elise Isachsen (29) og kjæresten Vegard Jørstad (31) at de ventet sitt første barn sammen.

– Det er en helt syk følelse å kjenne at det vokser et lite liv inne i meg. Følelsen av å aldri være alene, men at du bærer noen med deg – den kommer jeg til å savne. Jeg blir rørt når jeg snakker om det, fortalte hun til Her og Nå i fjor.

Sønnen Helmer

29. april ble paret foreldre for første gang, og på Snapchat avslører de at sønnen har fått navnet Helmer.

Sønnen har hittil gått under kallenavnet «baby H».

– Vi ville ha et navn som funker både som baby, og som voksen og gammel. Jeg ville ikke ha et typisk influencernavn, sier Sophie Elise på Snapchat.

Dette betyr navnet

Ifølge babyverden.no er Helmer et tysk navn med to betydninger. Det kan enten være satt sammen av ordene frisk og berømt, eller av ord for hjelm og hær. Helmer er også et av de kjente navnene i teaterstykket «Et dukkehjem».

Det er til sammen 538 personer som har dette navnet, og var særlig populært på 1800- og 1900-tallet.

Les også: Sophie Elise: – Det viktigste er at babyen har det bra

<b>GRAVID</b>: Det var i november 2023 at Sophie Elise avslørte at hun var gravid. Her fra Elle-festen i fjor.
GRAVID: Det var i november 2023 at Sophie Elise avslørte at hun var gravid. Her fra Elle-festen i fjor. Foto: Svein Brimi

Ungdomskjærester

Det var i mai 2023 Sophie avslørte at hun haddde blitt sammen med ungdomskjæresten sin, Vegard. I podkasten Sophie Elise – snart mamma, avslører de at de møttes på nettsiden Nettby da de var 14 og 15 år gamle.

– Da tok jeg jomfrudommen din. Og nå gir du meg et barn, sier hun i podkasten.

I desember la influenceren ut et åpenhjertig innlegg på Instagram hvor hun fortalte at hun hadde mistet barnet hun bar på i fjor.

«På min andre ultralyd viste det seg at hjertet hadde sluttet å slå, det var ikke lenger noe liv i magen - selv om alt hadde vært fint forrige gang. Da hadde jeg allerede vært gravid såpass lenge, og gledet meg så mye, at det kom som et enormt sjokk», skrev hun blant annet i innlegget.

Les også: (+) Jeg stjal mannen din, og nå skal jeg forklare hvordan det skjedde

<b>KJÆRESTEN VEGARD:</b> Sophie Elise avslører at paret var sammen i tenårene. Nå har paret fått sitt første barn sammen.
KJÆRESTEN VEGARD: Sophie Elise avslører at paret var sammen i tenårene. Nå har paret fått sitt første barn sammen. Foto: Skjermbilde/Instagram

Bor i Trondheim

Nå bor paret sammen i Trondheim.

– Jeg har alltid tenkt at livet mitt blir fint hvis jeg får barn, og at livet blir fint om det ikke blir noe av. Men da jeg møtte kjæresten min, var det noe vi begynte å snakke om ganske fort. Det var første gangen jeg tenkte «dette skal bli pappaen til mine barn.» Så gikk det ganske fort derfra, fortalte hun til Her og Nå i fjor.

Denne saken ble første gang publisert 14/05 2024, og sist oppdatert 14/05 2024.

Les også