«Farmen»-paret Glenn-Eric og Renate

Skjuler stor hemmelighet på Farmen-gården: Slik møttes Glenn-Eric og Renate

Etter syv år sammen har Glenn-Eric og Renate bevist både for seg selv og andre at alder bare er et tall. Bare én gang har paret fått en stygg slengkommentar.

<b>PAR I HJERTER:</b> Turtelduene er forberedt på seernes reaksjoner under «Farmen»-oppholdet. – Men alle må ikke være helt A4, det går an å skille seg litt ut. Og kanskje noen synes det er litt tøft gjort av oss, sier Glenn-Eric. 
PAR I HJERTER: Turtelduene er forberedt på seernes reaksjoner under «Farmen»-oppholdet. – Men alle må ikke være helt A4, det går an å skille seg litt ut. Og kanskje noen synes det er litt tøft gjort av oss, sier Glenn-Eric.  Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

– Å melde oss på «Farmen», er noe vi har tenkt på i mange år, som vi har fleipet om. Vi har sagt at det hadde vært gøy, for det er ingen der inne som hadde skjønt at vi to er sammen. Både på grunn av aldersforskjellen og dialekten, sier Glenn-Eric Moe (56).

Han og samboeren Renate Rønninghaug Markussen (31) er to av forpakterne i høstens sesong av TV 2-serien «Farmen». I starten holder paret forholdet deres skjult for de andre deltakerne.

– Vi har et konkurransefortrinn siden vi er to, men det er klart vi blir en trussel den dagen hemmeligheten avsløres, forteller Renate.

Les også: Her er årets deltakere i «Farmen» 2024: – De som kjenner meg, vil få sjokk

<b>GAMLE DAGER:</b> Renate Rønninghaug Markussen har drømt om å få et avbrekk i hverdagen gjennom TV-serien. Prosjektkoordinatoren håper å nå langt i «Farmen» sammen med samboeren. 
GAMLE DAGER: Renate Rønninghaug Markussen har drømt om å få et avbrekk i hverdagen gjennom TV-serien. Prosjektkoordinatoren håper å nå langt i «Farmen» sammen med samboeren.  Foto: ANTON SOGGIU

Pendlet fra nord til sør

Paret har vært sammen i syv år, etter å ha falt pladask for hverandre på en fest i forbindelse med jobben. Renate bodde i Trondheim på den tiden, mens Glenn-Eric holdt til i Asker utenfor Oslo.

De merket raskt at kjemien stemte, men innrømmer at de i starten trodde aldersforskjellen på 25 år skulle være et hinder.

– Vi skulle jo ikke bli sammen fordi det var for stor aldersforskjell. Vi datet i flere måneder, og jeg fløy opp og ned fra Trondheim. Etter 10 måneder måtte vi bare finne ut av det, og da sa jeg opp jobben og flyttet nedover. Først leide jeg en leilighet i Oslo, og etter noen måneder ble vi samboere i Asker, forteller Renate, som opprinnelig er fra Molde.

– Jeg hadde jo levd et liv før. Jeg er skilt og har en datter, og hadde ingen ambisjoner om å finne noen. Men så møter man en der man tenker: «Dette var en veldig riktig person». Men selvfølgelig feil alder, og jeg måtte gå noen runder med meg selv. Skulle jeg høre på samfunnet som ville si at aldersforskjellen var for stor? Eller skulle jeg blåse i hva folk synes, og gå for hun som passer for meg? Da valgte jeg det siste, forklarer Glenn-Eric og understreker at de ikke merker aldersforskjellen i hverdagen.

– Det er faktisk hun som er den voksne, og jeg som er den barnslige. Renate er veldig enkel å ha med å gjøre, og utrolig snill, beskriver han.

Les også: (+) Jeg har en vill, ung elsker. Nå vil han at alle skal få vite om oss

Stygg kommentar

For Renates del var det samboerens sjarm hun ble pirret av.

– Han er veldig karismatisk, imøtekommende og byr på seg selv. Og forteller masse gode historier. Det er veldig lett å søke seg mot ham, og det ble første bekreftelse på at vi åpenbart hadde kjemi.

Folks reaksjoner på at det skiller 25 år mellom dem, har de merket lite til. Bortsett fra da de dro på sin første kjærlighetstur sammen til Riga.

Mens paret nøt en kebab på en restaurant, kom det en svenske forbi som stirret på dem. «Ligger du med ham for pengene hans?», utbrøt han da gikk inn.

– Da tenkte jeg: «Er det sånn det skal bli?» Da vet jeg ikke om jeg gidder, husker Glenn-Eric.

<b>KJEKK HERREMANN:</b> Til daglig jobber Glenn-Eric Moe som eiendomsmegler. Denne høsten er han imidlertid å finne i 1924 i «Farmen».
KJEKK HERREMANN: Til daglig jobber Glenn-Eric Moe som eiendomsmegler. Denne høsten er han imidlertid å finne i 1924 i «Farmen». Foto: ANTON SOGGIU

– Men det er den eneste kommentaren folk har slengt etter oss, påpeker Renate.

– I starten fleipet de med meg på jobben, og jeg tenkte jo at forskjellen kunne bli et problem. Men så har jeg sett at både Stordalen og David Eriksen har hermet etter meg, ler samboeren, og sikter til hotellkongen og kjendismanageren som begge har yngre partnere.

– Har dere tenkt på familieforøkelse, da?

– Det temaet snakket vi om veldig tidlig. Jeg vil ikke ha barn, jeg har i hvert fall ingen planer om det. Og Glenn-Eric har allerede en voksen datter. Men aldri si aldri, jeg er jo 31 år, smiler Renate.

«Farmen» sendes på TV 2 mandag og onsdag kl. 21.30, og søndag kl. 20.00.

Denne saken ble første gang publisert 25/09 2024, og sist oppdatert 26/09 2024.

Les også