Ronny Brede Aase og Tuva Fellman

– Det har vært en stor glede i livet

I november i fjor ble det kjent at Tuva hadde fått påvist brystkreft, og i januar ble de foreldre for andre gang. – Vi har det kjempegøy sammen, og det er fantastisk å ha en liten igjen, forteller Ronny Brede Aase.

<b>RONNY OG TUVA:</b> Cellegiften har gjort at Tuva Fellman mistet håret. Under den store «Gullruten»-festen, valgte den programlederen å droppe parykken.
RONNY OG TUVA: Cellegiften har gjort at Tuva Fellman mistet håret. Under den store «Gullruten»-festen, valgte den programlederen å droppe parykken. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

– Ser hun ikke fantastisk ut? stråler Ronny Brede Aase (37) stolt.

Kreftsyke Tuva Fellman (36) valgte å la parykken ligge for anledningen, og strålte i en svart paljettkjole fra det danske merket Rotate.

3,5 år etter deres første barn kom til verden, to år etter de ga hverandre sitt ja og fire måneder etter de kunne ønske familiens ferskeste medlem velkommen – fremstår paret tilsynelatende akkurat like forelsket. Og en kveld sammen, bare de to, var kjærkomment.

– Det er kanskje aller deiligst å få muligheten til å stikke hodet ut av småbarnsboblen for en liten stund. At vi får en pause fra hverdagen, kan ta oss en liten fest og ha en fin kveld sammen. Det her er faktisk første gangen Tuva og jeg er alene i mer enn to timer på et halvt år, smiler Ronny bredt.

– Det betyr mye å få en kveld som dette sammen. I dag har jeg det etter forholdene, veldig fint, oppsummerer Tuva med et smil.

Les også: Tuva og Ronny åpner opp om sykdommen: – Det er grusomt og vondt

<b>NOMINERT:</b> – Jeg kan nesten ikke håpe på å vinne for, det tror jeg ikke skjer. Har du sett hvem jeg er nominert mot? De er så gode, uttalte Tuva før årets Gullruten-utdeling. Hun var nominert som beste programleder for et spesialprogram av «Insider», men måtte se seg slått av Fredrik Solvang.
NOMINERT: – Jeg kan nesten ikke håpe på å vinne for, det tror jeg ikke skjer. Har du sett hvem jeg er nominert mot? De er så gode, uttalte Tuva før årets Gullruten-utdeling. Hun var nominert som beste programleder for et spesialprogram av «Insider», men måtte se seg slått av Fredrik Solvang. Foto: Morten Bendiksen

Påvist brystkreft

Tuva er åpen om at hun har ligget på lading for å ha overskudd til en kveld som dette. Det er nemlig ikke bare småbarnslivet som har krevd mye av programlederparet det siste halvåret. I slutten av november delte de to svært ulike nyheter på én og samme gang.

«I vårt lille hus har det i det siste gått opp og ned. Opp, fordi vi venter spent på vårt andre barn. Ned, fordi Tuva har fått påvist brystkreft i løpet av svangerskapet og er i behandling. Det er mye på en gang», skrev de på Instagram like før jul.

To år før dette, måtte Tuva fjerne det ene brystet etter å ha fått påvist forstadier til brystkreft. Den gangen hadde paret fått en liten datter sammen noen måneder tidligere. Lykke og sorg har gått hånd i hånd de siste årene.

– Hvis vi først skal prate om livets opp- og nedturer og at livet har vært tøft det siste halvåret, da er det å få et nytt barn – uansett hvordan livet byr på sitroner ellers – en årsak til å bare «gønne» på.

– Det er to små der hjemme som trenger oppmerksomhet og glede, og de har hatt en helt fantastisk vinter, smiler Ronny bredt, og holder et godt grep rundt Tuvas hånd.

– Vi har det kjempegøy sammen, og det er fantastisk å ha en liten igjen. Nå er vi en familie på fire, og det føles helt konge. Det har vært en ordentlig stor glede i livet.

Tuva nikker enig, men innrømmer at det ikke er utelukkende rosenrødt.

– Fy faderrullan, det er koselig, altså. Det er ingen tvil om at kjærlighetsbarometeret har økt. Så er det heller ingen tvil om at det tar tid å ha barn, ler Tuva, og forteller at det er mormor som tar hånd om barna denne festkvelden.

Les også: (+) Gro Hammerseng-Edin: – Jeg elsket å være mamma, men jeg kjente også litt på misunnelsen

Lyspunkt i hverdagen

21. mars kom den siste oppdateringen fra Tuva på sosiale medier. Der delte hun at mye behandling gjensto, men enda mer var gjennomført.

«Selv om det er jeg som er blitt operert og jeg som har fått cellegiften, så føles det som at vi er en hel gjeng og at jeg aldri har stått alene i dette. Mens Ronny har matet og kokt flasker og mamma har hentet i barnehagen, så har pappa kjørt meg frem og tilbake til sykehuset», skrev Tuva på Instagram i mars.

Til Her og Nå forteller paret om hvordan de finner lyspunkt i en hverdag med en alvorlig undertone.

– Det er for oss å henge med bra mennesker. I en verden som man trygt kan si er noe mørk om dagen, tar jeg vare på alle de gangene jeg møter mennesker og tenker: Fader, du er en bra person! Det tenker jeg hver dag hjemme med Tuva, jeg tenker det når jeg er sammen med barna våre, min og Tuvas familie – og de folkene jeg møter.

– Vi blir lykkelige over godt samvær med bra folk. Det er det viktigste lyspunktet vi har, forteller Ronny med sitt smittende engasjement.

<b>LAGARBEID:</b> – Det er ingen tvil om at kjærlighetsbarometeret har økt, forteller Tuva Fellman.
LAGARBEID: – Det er ingen tvil om at kjærlighetsbarometeret har økt, forteller Tuva Fellman. Foto: Charlotte Wiig

Hverken Ronny og Tuva har aldri lagt skjul på at de er glad i lystige lag med venner, og at de gjerne tar seg en fest om det ligger til rette det. I dag opplever de (naturlig nok) at prioriteringene har endret seg.

– Det falt helt naturlig da vi fikk barn, føler jeg. Det er ting som var viktig før, som ikke føles så viktige lenger. Det er i konstant endring.

– Før på en fredagskveld, følte jeg at jeg kunne høre vinglassene klirre hvis jeg satt hjemme. Nå tenker jeg at jeg vil legge meg tidlig, sånn at jeg har maks energi på morgenen til å være sammen med barna, erkjenner Tuva.


Denne saken ble første gang publisert 26/05 2024.

Les også