MESTERNES MESTER-VILLAEN 2023:
Deltakerne om Mesternes mester-huset: – Vi synes det er litt forskjellsbehandling her
De 10 tidligere idrettsutøverne har blitt venner i rekordfart under innspillingen av NRK-suksessen «Mesternes mester» i Sandefjord.
– Du føler deg veldig ivaretatt når du kommer hit, sier Stig André Berge (39) om å bo i villaen med de ni andre idrettsprofilene under «Mesternes mester»-innspillingen i Sandefjord.
I den luksuriøse villaen på Hagaberget i Vestfold-byens skjærgård er deltagerne i NRK-programmet nesten blitt som en familie.
Mens noen slapper av ved bassenget, står andre ved grillen og tilbereder kveldens måltid. Flere kamerateam springer rundt og filmer mens det dekkes bord eller samtales ivrig.
– «Mesternes mester»-oppholdet er helt fantastisk. Det er så mange bra folk her. Vi bor i denne bobla vår, og frokoster og middager kunne vart for evig. Vi deler livshistorier, erfaringer og kunnskap – så det er vanvittig lærerikt. Jeg skulle ønske jeg hadde vært her ti år tidligere som aktiv for å få med meg noen nyttige råd, smiler Olaf Tufte (46).
Les også: Dette er deltakerne i «Mesternes mester» 2023
«Mesternes mester»-deltagerne
Stemningen mellom «Mesternes mester»-deltagerne er så god at det virker som de har kjent hverandre i årevis allerede.
– Mange av de andre deltagerne kjente jeg bare via mediene, og det er ikke alltid at det gir det rette bildet av folk. Å komme hit, prate med dem, komme inn i historiene deres og inn i hodet deres, er kjempekult. Man knytter noen nye og varige bånd med deltagerne her, og får venner for livet, smiler Stig André.
Tidligere håndballspiller Linn Jørum Sulland (38) har reflektert over hvorfor deltagerne allerede har blitt så gode venner under TV-innspillingen.
– Vi har mye av den samme bakgrunnen og ganske like opplevelser. Man skaper seg vel en slags egen personlighet når man driver med idrett. Jeg har ekstremt mye til felles med de fleste her, så det har vært utrolig ålreit å bli kjent, smiler hun.
Linns romvenninne og tidligere orienteringsløper Hanne Staff (50), har fulgt med på NRK-programmet i mange år. Likevel ble hun litt tatt på senga over hvor gode vennskap som vokser frem.
– Det er litt overraskende, for det er veldig forskjellige kulturer i ulike idretter. Allikevel er det sånn at når vi treffes på denne måten, så føler man at vi har noe felles som har vært over lang tid, selv om erfaringene er fra ulike miljøer, påpeker Hanne.
Les også: Åpenhjertig Marit Bjørgen: – Det var uvant. Jeg slet med å komme meg ut
Hvem eier Mesternes mester-huset 2023?
I sine respektive idretter har «Mesternes mester»-deltagerne reist verden rundt for å konkurrere, og er dermed godt vant til å dele rom.
– Vi er vant til å bo tett på andre. Selv om man ikke kjenner hverandre i starten, så blir man fort kjent. Så det å bo så tett, er helt uproblematisk, sier tidligere langrennsløper Ola Vigen Hattestad (40).
Den store villaen er eid av Giovanni Fashion-gründer Alf Lennart Bäverholm, som har leid ut den luksuriøse eiendommen til TV-produksjonen.
Boligen ligger på en fjellknaus midt mellom badestrendene Vøra og Langeby, og med flott utsikt over fjorden og Hellesøya. I alle fall får noen av deltagerne nyte denne utsikten ekstra godt.
– Huset er ekstremt fint, og det er en helt syk utsikt herfra. Vi har to soverom som har en fantastisk panoramautsikt ut over hele sjøsiden, men det artige er at halvparten av oss har blitt sendt ned i det vi kaller «bøttekottet» – som har vinduer ut mot parkeringsplassen.
– Vi synes det er litt forskjellsbehandling her. Litt rangering i huset. Men vi koser oss nede i bøttekottet vårt, sier tidligere proffdanser Helene Spilling (25) mens hun ler godt.
Tidligere sprinter Ezinne Okparaebo (34) er også blant deltagerne som fikk rom i kjelleren.
– Det første jeg tenkte da jeg kom inn her var: «Hvor er rommet mitt?». Det er ikke like fint som de andres, men det overlever vi. Fordelingen er som den er. Det er ikke alltid man får det som man vil. Det er en del av «Mesternes mester»-opplevelsen å ta de utfordringene som kommer, ler Ezinne.
Les også: (+) Du var alltid så perfekt, men i går ramlet du helt sammen foran meg
Soverom med panoramautsikt
Tidligere fotballproff Frode Johnsen (48) er blant de heldige som fikk tildelt soverom med panoramautsikt.
– Huset er voldsomt stort, har en fantastisk beliggenhet, svømmebasseng, stor dusj, badstue, boblebad og til og med en egen gjemt bar – så det mangler ikke på noe. Ikke minst fantastisk utsikt fra soverommet. Du får som fortjent her i livet. Stig André fikk et kott i underetasjen, sier Frode spøkefullt.
Den tidligere bryteren svarer lattermildt på tiltale.
– Det synes jeg er litt ufint av deg å si, Frode. Jeg mener heller at man får litt etter klasse her. Man merker hvem som er litt mer godt vant når man er ute og reiser enn enkelte andre. Kampsport ble plutselig plassert i kjelleren. Det er jo naturlig. Vi er vant til å være i kjelleren, mens fotballspillerne og langrennsløperne ofte bor på luksushoteller. Vi andre nøyer oss med kottet, ler Stig André.
Etter de knallharde konkurransene i områdene rundt Sandefjord og Larvik, kan deltagerne trekke seg tilbake på rommene – om de har utsikt eller ei. Villaen har også eget treningsrom, bordtennisbord og et vakkert flygel.
– Jeg vet ikke hvem som har spilt på flygelet, men jeg hørte at det var i bruk en av dagene. Bordtennisbordet har blitt brukt ofte, og da er det høyt konkurranseinstinkt. Gutta har vært litt mer på bordtennisen enn jentene, meddeler Helene.
Det er som oftest en veldig sliten gjeng som returnerer til villaen etter lange konkurransedager.
– Jeg kjenner at jeg har vært ganske sliten etter noen av øvelsene. Vi kommer tilbake, setter oss kanskje og tar noe godt å drikke før vi begynner med middagslagingen. Vi må ha en liten debrif og en sosial greie. Det har vi trengt. De øyeblikkene hvor vi sitter og prater med de andre deltagerne, gir energi, smiler Ola.
Les også: Aksel Lund Svindal: – Føler at brikkene har falt litt på plass
Innspilling fra 07.30 til 23.00
Helt fri har «Mesternes mester»-gjengen likevel ikke når de er i villaen.
– Det er jo ikke bare konkurransene som krever sitt av oss. Det går i filming fra 07.30 til 23.00 om kvelden. Det er natt-tester, og mye som tar på ut over bare det å konkurrere. Det er lange dager, medgir Frode.
Er det noen som har utmerket seg med å bidra for fellesskapet her i huset?
– Linn har vært aktiv på kjøkkenet. Hun er veldig glad i å bake, og har disket opp med cookies og styret og ordnet. Frode er også kjempeglad i å lage mat, og har bidratt mye på kjøkkenet. Men jeg føler at det er en god fordeling. Vi har bidratt alle sammen. Olaf er halvveis pappa og halvveis coach for meg her inne, smiler Helene.
Programleder Aksel Lund Svindal (40) er også innom deltagervillaen med jevne mellomrom. Han mener årets gjeng vil bidra til god TV-underholdning på NRK i vinter.
– Det er veldig god stemning deltagerne imellom. TV-seerne kan forvente seg sterke deltagere, og det blir skikkelig kjemping. Det blir noen spennende natt-tester, og rett og slett alt det «Mesternes mester» skal inneholde. Jeg har jo ikke vært til stede på alle samtalene rundt middagsbordet, men den ene jeg var med på var veldig fin. Og så regner jeg med at det har vært minst like bra når jeg ikke har vært der, så det blir helt sikkert noen morsomme historier å se, smiler Aksel Lund Svindal til Her og Nå.
Denne saken ble første gang publisert 02/01 2023, og sist oppdatert 02/01 2023.