«Mesternes mester» 2025

Mesternes mester 2025: Dette må du vite om deltakerne

Tidligere fotballspiller og fremtredende sjakkprofil Simen Agdestein (57) og selskapsdanseren Gyda Thorsen er to av deltagerne i neste sesong av «Mesternes mester». 

<b>MESTERNES MESTER:</b> Disse skal kjempe om «Mesternes mester»-tittelen i år: (f.v.) Johanne Killi, Kai Robin Havnaa, Simen Agdestein, Erlend Mamelund, Gyda Thorsen, Kristin Harila, Fatima Pinto, Tobias Becs, Hedda Berntsen og Tarik Elyounoussi.
MESTERNES MESTER: Disse skal kjempe om «Mesternes mester»-tittelen i år: (f.v.) Johanne Killi, Kai Robin Havnaa, Simen Agdestein, Erlend Mamelund, Gyda Thorsen, Kristin Harila, Fatima Pinto, Tobias Becs, Hedda Berntsen og Tarik Elyounoussi. Foto: NRK
Først publisert Sist oppdatert

I løpet av noen intense uker skal en ny «Mesternes mester» kåres i Kristiansand, og om ikke lenge flytter 10 spente deltagerne inn i et nytt hus på Sørlandet.

– Dette er en skikkelig kul miks av deltagere, både med tanke på bakgrunn, alder og idretter. Det er et par stykker jeg er veldig spent på selv. Her tror jeg vi kan få oss noen ordentlige overraskelser, sier programleder Aksel Lund Svindal i en pressemelding fra NRK.

Deltagerne er fra 26 til 57 år og representerer sjakk, fjellklatring, boksing og selskapsdans i tillegg til ulike ski- og ballidretter.

Når sendes Mesternes Mester 2024?

Når har Mesternes Mester 2024 premiere, undrer du kanskje? Mesternes Mester 2024 starter onsdag 1. januar på NRK1 klokken 20.00.

I NRKs programomtale kommer det frem at årets sesong vil by på et nytt element:

Programleder Aksel L. Svindal avslører et nytt element: bunnoppgjøret.

Spilles inn i Kristiansand

Samtidig som NRK avslører hvem som skal kjempe om å bli årets «Mesternes mester», deler de nyheten om at produksjonen er tilbake på det glade Sørlandet.

Innspillingen av den 16. sesongen av NRK-suksessen, starter i strålende sol på festningen i Kristiansand søndag 2. juni og vil forega på ulike lokasjoner i og rundt feriebyen.

Aksel Lund Svindal spilte sin første sesong som programleder nettopp i Kristiansand og Lillesand for tre år siden. I pressemeldingen uttrykker han glede over å være tilbake i sørlandsbyen.

<b>AKSEL LUND SVINDAL: </b>Aksel Lund Svindal er programleder i «Mesternes mester» for fjerde gang.
AKSEL LUND SVINDAL: Aksel Lund Svindal er programleder i «Mesternes mester» for fjerde gang. Foto: NRK

– Vi hadde et flott samarbeid med Kristiansand sist og er klare for å gjenta suksessen, sier Aksel.

– Området byr både på sjarmerende bymiljøer, vakre kystlandskap og trivelige folk. Og så håper vi at været spiller på lag slik som sist, sier den tidligere toppalpinisten, som selv stakk av med den gjeve «Mesternes mester»-tittelen i 2021.

Sesong 16 av «Mesternes mester» får premiere på NRK på nyåret 2025.

Les også: Aksel Lund Svindal: – Det ødelegger ikke for mye av familietiden

Deltagerne i «Mesternes mester» 2025 er:

Simen Agdestein (57)

Fra: Asker
Idrett: Fotball/sjakk

Han var fotballspiller for Lyn 1984–1992 og spilte også landskamper på G17-, U21- og herrelandslaget på 80-tallet. En skade førte til at fotballkarrieren var over for multitalentet i 1992. Som sjakkspiller ble han norgesmester for første gang i en alder av 15 år, og som 18-åring ble han den yngste stormesteren i verden.

SIMEN AGDESTEIN: Simen er fra Asker, og tidligere fotballspiller for Lyn. Midten av 80-tallet ble han regnet som Nordens sterkeste sjakkspiller.
SIMEN AGDESTEIN: Simen er fra Asker, og tidligere fotballspiller for Lyn. Midten av 80-tallet ble han regnet som Nordens sterkeste sjakkspiller. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Fra midten av 80-tallet ble han regnet som Norge og Nordens sterkeste sjakkspiller. Han er stadig en fremtredende sjakkprofil og er regjerende norgesmester med NM-seire i både 2022 og 2023.

Hedda Berntsen (48)

Fra: Hurum
Idrett: Telemarkskjøring/alpint/skicross

Å få barn, og deretter bli alenemor, har endret drømmene til Cecilie Skog
Pluss ikon
Å få barn, og deretter bli alenemor, har endret drømmene til Cecilie Skog

Hun er en allsidig utøver med internasjonale meritter i telemarkskjøring, frikjøring, alpint, kulekjøring, skicross og vannsport. I telemarkskjøring vant hun i 1997 en rekke titler, deriblant VM-gull i klassisk, VM-bronse i kombinasjon og gull, sølv og bronse i NM.

Fra 2000 deltok hun i den alpine verdenscupen og tok blant annet bronsemedalje i slalåm i VM i 2001. Deltok i OL en gang og i VM to ganger. Senere byttet hun idrett til skicross, med sølv i X Games i 2008 og 2012 samt OL-sølv i 2010 som noen av høydepunktene. Ble verdensmester i døds i 2014. Tildelt Egebergs ærespris i 2010.

HEDDA BERNTSEN: Hedda er fra Hurum. Hun har prestert sterk i telemarks- kjøring/alpint/skicross. Hun ble tildelt Egebergs ærespris i 2010.
HEDDA BERNTSEN: Hedda er fra Hurum. Hun har prestert sterk i telemarks- kjøring/alpint/skicross. Hun ble tildelt Egebergs ærespris i 2010. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Tobias Becs (32)

Fra: Oslo
Idrett: Freestyle-fotball

Tobias Brandal Busæt fikk kallenavnet «Becs» på grunn av sin beundring for David Beckham og drømte om å bli fotballproff. Som 14-åring begynte han med fotballtriksing og droppet etter hvert lagfotballen for å satse på en karriere som fotballfreestyler.

TOBIAS BECS: Tobis er fra Oslo. Han er fem ganger verdensmester i fotball-freestyle
TOBIAS BECS: Tobis er fra Oslo. Han er fem ganger verdensmester i fotball-freestyle Foto: Fredrik Hagen / NTB

Han ble en internasjonal stjerne i triksemiljøet med sine spektakulære stunts og har tre offisielle verdensrekorder. Han er fem ganger verdensmester, to ganger europamester og har også flere norske titler.

Tarik Elyounoussi (36)

Fra: Fredrikstad
Idrett: Fotball

Han kom fra Marokko til Norge som 12-åring og bemerket seg tidlig som et stort fotballtalent. Gjennombruddet fikk han på A-laget til Fredrikstad FK som 17-åring, og han vant cupfinalen med laget i 2006. Han ble kåret til årets unge spiller i Norge i 2006 og 2007.

TARIK ELYOUNOUSSI: Tarik er fra Fredrikstad. Han ble kåret til årets unge spiller i Norge i 2006 og 2009.
TARIK ELYOUNOUSSI: Tarik er fra Fredrikstad. Han ble kåret til årets unge spiller i Norge i 2006 og 2009. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Han har over 60 landskamper for Norge 2008–2019 og har i tillegg til FFK spilt blant annet på LSK, Rosenborg og for klubber i Nederland, Hellas, Sverige, Tyskland, Aserbajdsjan og Japan.

Kristin Harila (38)

Fra: Vadsø
Idrett: Fjellklatring

Hun var topputøver i langrenn som junior, men la opp tidlig på grunn av skade. I 2019 sluttet hun i jobben for å bestige de høyeste toppene i verden. Hun har tre ganger satt rekord som raskeste kvinne til å klatre kombinasjonen Mount Everest og Lhotse, den siste i 2023 på under åtte timer.

KRISTIN HARILA: Hun er fra Vadsø og er en norsk fjellklatrer. Hun har også satt ekstrem verdensrekord ved å bestige verdens 14 høyeste topper.
KRISTIN HARILA: Hun er fra Vadsø og er en norsk fjellklatrer. Hun har også satt ekstrem verdensrekord ved å bestige verdens 14 høyeste topper. Foto: AP Photo/Niranjan Shrestha/NTB

Sammen med Tenjin (Lama) Sherpa satte hun i juni 2023 ekstrem verdensrekord ved å bestige verdens 14 høyeste topper, alle på over 8000 meter, på tre måneder og én dag. Hun har også rekorden på 68 dager i bestigning av verdens fem høyeste fjelltopper.

Kai Robin Havnaa (35)

Fra: Arendal
Idrett: Boksing

Han ble tidlig introdusert for boksing som sønn av Norges eneste verdensmester i idretten. Konkurrerte som amatørbokser 2011-2014, vant blant annet senior NM-gull i tungvekt 2014 og bronse i AIBA landslagsturneringen i Istanbul samme år.

I november 2014 ble han profesjonell bokser og forble ubeseiret etter 18 proffkamper, hvorav 15 var vunnet på knockout. Vant IBO belte i 2019. Et komplisert tommelbrudd i januar 2023 førte til at han måtte legge opp.

KAI ROBIN HAVNAA: Han er fra Arendal og var en norsk bokser. Et komplisert tommelbrudd i januar 2023 førte til at han måtte legge opp.
KAI ROBIN HAVNAA: Han er fra Arendal og var en norsk bokser. Et komplisert tommelbrudd i januar 2023 førte til at han måtte legge opp. Foto: Alf Simensen / NTB

Johanne Killi (26)

Fra: Dombås
Idrett: Friski

Hun begynte tidlig med langrenn, men ble raskt hektet da hun oppdaget freeski i alpinbakken i hjembygda. Som 17-åring begynte hun å konkurrere i verdenscupen og gjorde det raskt veldig bra.

JOHANNE KILLI: Johanne er fra Dombås. Hun har vunnet gull i slopestyle i X Games i Hafjell.
JOHANNE KILLI: Johanne er fra Dombås. Hun har vunnet gull i slopestyle i X Games i Hafjell. Foto: REUTERS/Irakli Gedenidze/NTB

Under X Games i 2016 tok hun bronse i slopestyle og sølv i big air. Året etter vant hun gull i slopestyle under X Games i Hafjell. Hun har seks verdenscupseire fra 2017 til 2023. I sesongen 2022/23 vant hun verdenscupen sammenlagt i slopestyle og tok sammenlagtseiere i Pipe-cupen.

Erlend Mamelund (40)

Fra: Bærum
Idrett: Håndball

Han tok valget om å satse på håndballen tidlig i tenårene og gjorde seg snart bemerket i Haslum Håndballklubb. I 2001–2007 var han med på klubbens mange oppturer, blant annet NM-gull. Også senere har han spilt i Haslum i ulike perioder og flere ganger vunnet serien, sluttspillet og cupen med dem.

ERLEND MAMELUND: Han er fra Bærum og var norsk håndballspiller. Han spilte på landslaget 2005–2016 og scoret 354 mål på 137 kamper.
ERLEND MAMELUND: Han er fra Bærum og var norsk håndballspiller. Han spilte på landslaget 2005–2016 og scoret 354 mål på 137 kamper. Foto: Terje Pedersen / NTB

Han har også spilt på lag i Tyskland, Frankrike Danmark. Han var toppscorer da tyske HSG Nordhorn vant Europacupen i 2008 og vant den danske cupen med FC København i 2010. Spilte på landslaget 2005–2016 og scoret 354 mål på 137 kamper.

Fátima Pinto (45)

Fra: Nannestad
Idrett: Thaiboksing

Hun begynte med thaiboksing først i en alder av 27 år og viste umiddelbart et stort talent. Bare fire år senere, i 2009, vant hun gull i nordisk mesterskap. Året etter deltok hun i VM og tok bronse i det prestisjefylte internasjonale kampsportmesterskapet Combat Games. Det hele toppet seg med gull både i EM og VM i 2011.

Etter en alvorlig skulderskade trente hun seg opp på rekordtid og vant gull i Combat Games i 2013. I 2014 og 2015 konkurrerte hun som proff, gikk flere tittelkamper og vant to internasjonale tittelbelter.

Gyda Thorsen (43)

Fra: Stavanger
Idrett: Selskapsdans

GYDA THORSEN: Hun er fra Stavanger, og har vært fire ganger norsk mesker i selskapsdans. Her sammen med Lasse Matberg i Skal vi danse på TV 2.
GYDA THORSEN: Hun er fra Stavanger, og har vært fire ganger norsk mesker i selskapsdans. Her sammen med Lasse Matberg i Skal vi danse på TV 2. Foto: Espen Solli, TV 2/NTB

Hun drev tidlig med både stuping og dans, og valgte midt i tenårene å satse på dansen. Hun ble oppdaget av pedagogen Trine Dehli Cleve og fikk snart sitt internasjonale gjennombrudd. Fra hun var 16 år reiste hun rundt i verden og vant mange konkurranser. Hun er fire ganger norsk mester i selskapsdans, har sølv og bronse i nordisk mesterskap og har representert Norge i EM og VM fem ganger.

I syv sesonger har hun vært med i Skal vi danse på TV 2, først som danser (2006–2009) og i 2014 som dommer, før hun gjorde comeback som danser i 2022-sesongen.