Tikjemperen Markus Rooth

– Jeg kan ikke gifte meg i år

Etter OL har Markus Rooth gått fra en anonym hverdag til å bli kjent igjen overalt, han blir tatt bilde av i smug og får massevis av frierbrev.

<b>GULLGUTT:</b> 3. august tok tikjemperen Norges aller første OL-gull under De olympiske leker i Paris.
GULLGUTT: 3. august tok tikjemperen Norges aller første OL-gull under De olympiske leker i Paris. Foto: Kevin Voigt
Publisert

Markus Rooth (22) overrasket de aller fleste da han tok Norges første gull under OL i Paris i sommer. Mange nordmenn hadde ikke engang hørt om tikjemperen tidligere, men det er en saga blott nå.

For nå har livet endret seg voldsomt for 22-åringen fra Nordstrand i Oslo.

– Det er helt «crazy», beskriver han selv til NRK.

– Jeg har gått fra å ikke bli kjent igjen til å bli kjent igjen overalt. Det er jo en ny hverdag.

Han har også begynt å legge merke til at folk tar snikbilder av ham, noe han aldri har måttet tenke over tidligere.

– De aller fleste kommer jo bort for å prate med meg. Det er jo hyggeligere enn et snikbilde kanskje. For da får en i alle fall pratet med dem. Det som er fint, er at det er en positiv oppmerksomhet. Alle sier gratulerer og har lyst til å prate med meg om noe hyggelig, sier han til NRK.

Les også: Johannes Klæbo: – Skulle gjerne vært uten all støyen

<b>POPULÆR</b>: Etter at Markus Rooth tok gull i tikamp under OL i Paris, har han fått forespørsler om både stevnemøter og ekteskap!
POPULÆR: Etter at Markus Rooth tok gull i tikamp under OL i Paris, har han fått forespørsler om både stevnemøter og ekteskap! Foto: Heiko Junge

Ikke tid til bryllup

Oppmerksomheten har økt kraftig, og allerede i etterkant av OL-løpet hadde det kommet mellom 500 og 600 varslinger på Instagram. Markus prøver å svare alle sammen, men synes at det er litt vanskelig, men han jobber på for å komme i mål med besvarelsene.

Det har kommet mange ulike typer henvendelser som invitasjoner til både stevnemøter og folk som vil inngå ekteskap. Han har ikke takket ja til noen av delene foreløpig.

– Jeg er ikke helt der nå. Jeg har ikke tid til det. Jeg kan ikke gifte meg i år, tror jeg. Men det er jo veldig hyggelig. Det er veldig mange snille mennesker, så jeg setter pris på alle dem som sender melding, forteller han til NRK.

Les også: (+) Maren Lundbys nye liv: – Jeg skifter nesten personlighet

Stjernefølger

Det er ikke bare nordmenn som har fått øynene opp for tikjemperen. Også Caitlyn Jenner (74), kjent fra TV-serien «Keeping Up with the Kardashians», har lagt merke til Markus Rooth.

<b>HELTEN BLE HYLLET:</b> Da tikjemperen kom hjem til Nordstrand tre dager etter seieren, var gatene fulle av folk som ville ha et glimt av den nye OL-helten. 
HELTEN BLE HYLLET: Da tikjemperen kom hjem til Nordstrand tre dager etter seieren, var gatene fulle av folk som ville ha et glimt av den nye OL-helten.  Foto: Cornelius Poppe

Caitlyn var tidligere kjent som mann med navnet Bruce Jenner. I 1976 tok han OL-gull i samme øvelse som Markus Rooth, og nå har den gamle tikjemperen begynt å følge nordmannen på Instagram.

– At Caitlyn Jenner har begynt å følge meg, det er litt stort, forteller Markus leende til TV 2.

<b>STILLER OPP:</b> Etter at OL-gullet var et faktum, var Markus en populær mann hos publikum på tribunen og stilte opp på selfier med norske og utenlandske fans.
STILLER OPP: Etter at OL-gullet var et faktum, var Markus en populær mann hos publikum på tribunen og stilte opp på selfier med norske og utenlandske fans. Foto: DYLAN MARTINEZ

Amerikaneren, som har 15,4 millioner Instagram-følgere, følger selv kun 239 mennesker, og Markus er altså én av disse.

Selv har Markus gjort et stort byks i antall følgere på sin Instagram-profil, som blir styrt av lillesøsteren hans, Kajsa Rooth (21). På ett år har han økt fra 3000 til 122 000 følgere!

Denne saken ble første gang publisert 17/10 2024.

Les også