Camilla Botilsrud Sagen om «Jakten på kjærligheten»

– På et tidspunkt merket jeg at noe manglet

«God morgen Norge»-programleder Camilla Botilsrud ønsker friere velkommen til gårds – kanskje finner hun den store kjærligheten?

<b>I SITT ESS:</b> 32-åringen forteller om en idyllisk barndom på gården i Grue. Etter skoletid kom bestefaren og hentet henne og broren med traktor. 
I SITT ESS: 32-åringen forteller om en idyllisk barndom på gården i Grue. Etter skoletid kom bestefaren og hentet henne og broren med traktor.  Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

– Dette her er jo veldig privat, konkluderer Camilla Botilsrud Sagen (32) med et ettertenksomt smil når vi møter henne hjemme på barndomsgården på Grue i Innlandet.

«God morgen Norge»-profilen er en av årets bønder i TV 2s kjærlighetsprogram «Jakten på kjærligheten».

– Jeg tror mange har litt å lære av formatet til «Jakten på kjærligheten». Det er ikke bare å sitte på en app og kun gå etter det du vanligvis blir tiltrukket av, sier hun og retter litt på en blond hårlokk, som har forvillet seg ut av hårstrikken.

– Dette er mye mer kjernen i hva som er viktig i en relasjon. Det har vært veldig fint, men også litt sårbart, erkjenner hun.

Deltar i «Jakten på kjærligheten»

For Camilla var det et personlig tap i fjor som trigget ønsket om å ta grep om kjærlighetslivet.

– Jeg mistet hunden min, Basse, etter en tids sykdom. Plutselig ble jeg alene. Jeg hadde ikke samboer, ikke kjæreste, ikke et firbent barn, sier hun, med sorg i stemmen.

– Så å si alle venninnene mine har enten kjæreste eller unger. Det ble veldig tydelig at jeg måtte gjøre noe med det, fortsetter hun.

<b>SAVN:</b> Det var etter at Camilla mistet sin kjære Basse at hun begynte å føle på et savn etter en tobent livskamerat. 
SAVN: Det var etter at Camilla mistet sin kjære Basse at hun begynte å føle på et savn etter en tobent livskamerat.  Foto: Svein Brimi

Camilla serverer kaffe i krus med bonderomantisk mønster ute på terrassen. Høstsolen rammer vakkert inn den idylliske gården.

– Er det ikke fint her, sier hun og smiler bredt.

Les også: Slik gikk det med «Jakten på kjærligheten»-parene

«God morgen Norge»-profil

Selv om kjærlighetslivet tidligere har vært satt på vent på grunn av karrieren, følte hun at tiden nå var inne.

– Jeg har jobbet veldig hardt for å komme dit jeg er i dag, og det har gjort at det har blitt mindre tid til dating. Jeg har vært veldig selektiv med de jeg har møtt fordi tiden ikke har strukket til. Men i fjor tenkte jeg at nå må jeg ta tak i det.

Hun beskriver hvordan ideen om å delta på TV-programmet kom etter å ha jobbet med programmet som journalist:

– Jeg satt og skrev om «Jakten på kjærligheten» og tenkte: «Dette er jo et perfekt konsept for meg! Det er en mulighet til å bo der jeg vil bo, og samtidig finne kjærligheten».

Les også: «God morgen Norge»-gjengen hyller det nye studioet

Elsker naturen

Camilla snakker varmt om oppveksten og hvordan livet på gården formet hennes verdier og tilknytning til naturen.

– Jeg har alltid elsket å være ute i naturen. Barndommen min var preget av friluftsliv, dyr og det å være tett på skog og mark. Jeg tror det har gitt meg en grunnleggende ro. Det er der jeg føler meg mest hjemme.

<b> SØTNOS:</b> Her er Camilla rundt fire år og på sommeravslutning i Hukusjøen barnehage.
SØTNOS: Her er Camilla rundt fire år og på sommeravslutning i Hukusjøen barnehage. Foto: Privat

Men selv om oppveksten var idyllisk, førte karrieremuligheter henne bort fra de landlige omgivelsene og inn i det pulserende bylivet i Oslo.

– Oslo er en fantastisk by, og det har vært mye spennende som har skjedd der. Jeg har fått utrolige muligheter karrieremessig, og byen har vært et flott sted å bygge nettverk og utvikle meg, sier hun.

<b>GOD MORGEN NORGE:</b> Camilla elsker jobben i TV 2s morgensendinger. Her sammen med kollegene Espen Fiveland, Vår Staude og Peter Bubresko.
GOD MORGEN NORGE: Camilla elsker jobben i TV 2s morgensendinger. Her sammen med kollegene Espen Fiveland, Vår Staude og Peter Bubresko. Foto: TV 2

Men etter mange år med bylivet, begynte en lengsel etter noe mer autentisk å gnage i henne.

– På et tidspunkt merket jeg at noe manglet. Det var som om jeg var ferdig med det stresset som følger med byen, og jeg ønsket noe mer stabilt og ekte. Naturen kalte på meg igjen, forklarer hun.

Les også: «Jakten på kjærligheten»-programleder Jan Thomas med avsløring om forholdet

<b> DYREGLAD:</b> – Det bildet der er fra jeg gikk i første klasse. Jeg insisterte på å klippe håret kort som broren min, humrer Camilla. 
DYREGLAD: – Det bildet der er fra jeg gikk i første klasse. Jeg insisterte på å klippe håret kort som broren min, humrer Camilla.  Foto: Privat

Tilbake til røttene

Hun ønsket å komme nærmere familien og finne tilbake til røttene sine.

– Jeg har nok drømt mer om å ta over gården enn storebroren min har, sier hun ærlig.

I 2020 flyttet hun fra hovedstaden og tilbake til hjemtraktene.

– Det har vært fantastisk å komme tilbake til Grue. Det er en helt annen livsrytme her – noe jeg setter enormt pris på.

<b> PARADIS:</b> Etter mange år i Oslo, syns Camilla det var godt å flytte hjem til Grue. Mon tro om den store kjærligheten også snart flytter dit? 
PARADIS: Etter mange år i Oslo, syns Camilla det var godt å flytte hjem til Grue. Mon tro om den store kjærligheten også snart flytter dit?  Foto: Svein Brimi

I fjor bygget Camilla og svigerinnen om det gamle grisefjøset til stall. Vi blir med ut for å være med henne på en ridetur på kaldblodshingsten Østavind.

– Når jeg ikke har det så bra, er det terapi å være sammen med hestene. Etter at Basse døde, var det her jeg fant ro, deler hun og finner frem en krakk.

– Han er så høy, så jeg må ha denne for å komme opp, humrer hun.

Les også: (+) Jeg orket ikke mer og valgte å skilles fra mannen min. Da jeg en dag gikk forbi huset hans, ble jeg rystet

<b>TILBAKE TIL RØTTENE:</b> Kaldblodshingsten Østavind bor nå i det gamle grisefjøset, som Camilla og svigerinnen har bygd om til stall.
TILBAKE TIL RØTTENE: Kaldblodshingsten Østavind bor nå i det gamle grisefjøset, som Camilla og svigerinnen har bygd om til stall. Foto: Svein Brimi

Vil overta gården

Mål på mål med korngule åkere omkranser gården.

– Jeg har alltid sett for meg at jeg skulle ende opp her, på gården, sier Camilla med et drømmende blikk.

– Men det er selvfølgelig utfordrende å finne noen som kan se for seg å bo her sammen med meg. Jeg håper likevel at den rette personen vil forstå hva dette stedet betyr for meg.

Før den første speed-daten var nervene virkelig til å ta og føle på.

– Jeg gruet meg hinsides, for jeg visste at jeg skulle sykle forbi gutta som intro. Det var nesten så jeg trodde jeg kom til å faceplante rett foran dem, forteller Camilla med en latter.

<b>SPORTY:</b> Camilla tar utfordringer på strak arm, men innrømmer at det var nervepirrende å skulle søke kjærligheten på TV. 
SPORTY: Camilla tar utfordringer på strak arm, men innrømmer at det var nervepirrende å skulle søke kjærligheten på TV.  Foto: Svein Brimi

Nå synes hun det er morsomt at hun kanaliserte nervøsiteten til syklingen.

– Beina skalv så fælt at jeg nesten ikke klarte å komme meg av.

<b>  BODDE I BYEN:</b> På et tidspunkt merket TV-profilen at det var noe som manglet.
BODDE I BYEN: På et tidspunkt merket TV-profilen at det var noe som manglet. Foto: Svein Brimi

Takknemlig

Nå er innspillingen ferdig, og programmet sendeklart. Camilla forteller at hun har fått mye ut av opplevelsen.

– Jeg er veldig glad for at jeg har vært med på denne reisen. Jeg har lært mye om meg selv, og vet nå enda mer hva som er viktig for meg i en relasjon.

Når det gjelder hennes fremtidige drømmer for kjærligheten, oppsummerer hun det enkelt og vakkert:

– Jeg tror det å være snill er den mest undervurderte egenskapen. Det handler om gjensidig respekt og godhet, og å kunne le sammen. Jeg vil ha en partner som er på laget mitt, en jeg kan spille godt sammen med, sier 32-åringen.

Denne saken ble første gang publisert 13/10 2024, og sist oppdatert 15/10 2024.

Les også