Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten

– Kranglingen vår blir framstilt som veldig dramatisk i media, men det føles ikke så dramatisk for oss to som er ute på isen

På isen krangler ekteparet så busta fyker. Nå ser sølvvinnerne fra OL fram til å puste lettet ut og bare ha tid til hverandre, på forsinket bryllupsreise i varmere strøk.

<b>KRISTIN OG MAGNUS:</b> – Det er ikke for sarte sjeler å delta i OL med kona eller ektemannen. Den største utfordringen kommer når vi har tapt. Når du kommer hjem i den sfæren som ikke skal handle om idrett, så er det helt umulig at det ikke blir med dit, forteller Kristin og Magnus.
KRISTIN OG MAGNUS: – Det er ikke for sarte sjeler å delta i OL med kona eller ektemannen. Den største utfordringen kommer når vi har tapt. Når du kommer hjem i den sfæren som ikke skal handle om idrett, så er det helt umulig at det ikke blir med dit, forteller Kristin og Magnus. Foto: Svein Brimi
Først publisert

Curlingekteparet Kristin Skaslien (36) og Magnus Nedregotten (31) måtte ta seg sammen da de skulle på pallen etter finalen i mixed double under vinter-OL i Beijing.

Etter å ha jobbet knallhardt for gullet, opplevde de – der og da – sølvet som et nederlag.

– Jeg tenkte at: «Dette kommer jeg til å bli fornøyd med etter hvert, så det er fint om fotografene har ett bilde hvor jeg faktisk er glad». I den situasjonen der, fem minutter etter at du har tapt finalen, er du ikke så veldig glad. Jeg prøvde å signalisere til Kristin at vi måtte se litt fornøyde ut, og det ble ett øyeblikk på cirka to og et halvt sekund hvor vi egentlig så ganske glade ut, ler Magnus.

Les også: Vinter-OL i Beijing: Dette er de viktigste norske medaljeøvelsene

<b>CURLING:</b> – Sølvet føles bedre i dag. Vi ser jo hva det betyr for dem rundt oss og i curling-Norge. Det er fulle curlinghaller fordi folk har fulgt med og synes det er artig å se oss to krangle litt på isen og gjør det bra. Jeg tror det betyr noe, sier Magnus om medaljen de først ikke klarte å glede seg over.
CURLING: – Sølvet føles bedre i dag. Vi ser jo hva det betyr for dem rundt oss og i curling-Norge. Det er fulle curlinghaller fordi folk har fulgt med og synes det er artig å se oss to krangle litt på isen og gjør det bra. Jeg tror det betyr noe, sier Magnus om medaljen de først ikke klarte å glede seg over. Foto: AP Photo/Brynn Anderson

Kranglet foran kamera

Når Her og Nå møter sølvvinnerne mens de hylles av klubben i curlinghallen på Lillehammer, er smilene på plass – og ekteparet klarer i dag å glede seg over sølvet. Veien til medaljen har vært lang, og det kan gå hett for seg når ekteparet samarbeider på isen. I OL kranglet de høylytt for åpent kamera, noe TV-seerne og media bet seg kraftig merke i.

– Kranglingen vår blir framstilt som veldig dramatisk i media, men det føles ikke så dramatisk for oss to som er ute på isen. Det er litt lagdynamikken vår, og kanskje noe av det som har gjort at det har gått såpass bra også. Det er følelser, sinne og frustrasjon som bare må ut sånn at vi kan se framover og gå videre og fokusere på neste stein, forteller Kristin.

Får dere utløp for såpass mye på isen at dere ikke krangler hjemme?

– Som for alle andre ektepar er det både gode og onde dager. Det er ikke sånn at vi ikke krangler på hjemmebane, men vi har det hyggelig sammen også – hvis folk skulle lure på det. Det er en grunn til at vi fortsatt er gift og fortsatt vil være gift, etter å ha spilt to OL sammen, smiler Kristin.

Les også: (+) At barna flyttet ut, var verre enn skilsmissen

<b>LYKKELIG GIFT:</b> Året etter at de tok OL-bronse i Pyeonchang, giftet Magnus og Kristin seg. Til høsten har de vært mann og kone i tre år.
LYKKELIG GIFT: Året etter at de tok OL-bronse i Pyeonchang, giftet Magnus og Kristin seg. Til høsten har de vært mann og kone i tre år. Foto: Privat

Tok bronse i Pyeonchang-OL

Paret, som tok bronse i Pyeonchang-OL for fire år siden, giftet seg høsten 2019. Sommeren 2020 skulle de på bryllupsreise til Afrika for å bestige Kilimanjaro, men pandemien satte en stopper for planene.

– Turen var bestilt, men den måtte vi avlyse ettersom koronaen brøt ut der nede også. Etter det var fokuset kun på OL, og nå vet vi ikke om vi kommer til å realisere Kilimanjaro-planen eller om vi gjør noe annet. Det kan jo hende – etter alle disse strabasiøse målene som er nådd – at kanskje vi skal ta en uke på stranda istedenfor, smiler Magnus.

Ekteparet har vært ekstremt opptatt av smittevern, og de to siste årene har de stort sett holdt seg inne i leiligheten og fått mat levert på døra – når de ikke har vært i curlinghallen.

– Det blir endelig tid til bryllupsreise nå, håper vi. Og så håper jeg vi fremover får mer kjærestetid. Vi har vært veldig isolert fra omverden på grunn av smittevern i to år, så det blir godt å komme tilbake til normalen og bare kunne gå ut blant folk igjen, smiler Kristin.