Prinsesse Kate

– Dette kom som et stort sjokk

Kate har alltid vært glad i å ta bilder, og kameraet er i bruk også nå som hun er sykmeldt. På bursdagene til de to minste barna delte nemlig kongehuset ferske blinkskudd som prinsessen har tatt.

<b>PRINSESSE KATE:</b> Prinsesse Kate startet på cellegiftbehandling i slutten av februar, og fokuset hennes har vært å ta vare på helsen og barna. Bildet er fra 2022.
PRINSESSE KATE: Prinsesse Kate startet på cellegiftbehandling i slutten av februar, og fokuset hennes har vært å ta vare på helsen og barna. Bildet er fra 2022. Foto: Max Mumby/Indigo/Getty Images
Publisert

Det er omtrent åtte uker siden vi fikk vite at prinsesse Kate (42) har blitt rammet av kreft. Sykdommen ble oppdaget etter at hun gjennomgikk en operasjon i mageregionen i januar.

Det delte prinsessen i en åpenhjertig video samme kveld som barna hennes hadde startet sin to uker lange påskeferie fra skolen.

Prinsesse Kates sykdom

Datoen var ifølge People valgt for å skåne barna mest mulig i det som naturligvis er en tøff tid for familien. Hensynet til prins Louis (6), prinsesse Charlotte (9) og prins George (10) var også noe Kate fortalte åpent om i videoen.

– Dette kom som et stort sjokk, og William og jeg gjør alt vi kan for å prosessere og håndtere dette privat av hensyn til vår unge familie, sa prinsessen.

<b>SJOKK:</b> Meldingen om prinsessens sykdom preget naturlig nok de britiske avisene.
SJOKK: Meldingen om prinsessens sykdom preget naturlig nok de britiske avisene. Foto: Getty

Hun og prins William (41) trengte derfor tid på å finne ut hvordan de skulle fortelle barna om sykdommen.

– Det har tatt meg tid å komme meg etter en stor operasjon. Men det har også tatt tid å forklare alt til George, Charlotte og Louis på en måte som er passende for dem, og for å forsikre dem om at jeg kommer til å klare meg, fortalte Kate 22. mars.

Les også: Slik hedret Kate prinsesse Diana

<b>STERK VIDEO: </b>Svært mange la igjen varme hilsener da prinseparet rett før påske delte videoen (lille bildet) hvor Kate åpenhjertig fortalte at hun hadde blitt rammet av kreft.
STERK VIDEO: Svært mange la igjen varme hilsener da prinseparet rett før påske delte videoen (lille bildet) hvor Kate åpenhjertig fortalte at hun hadde blitt rammet av kreft. Foto: Instagram @princeandprincessofwales

Startet på cellegift

Prinsessen startet på cellegiftbehandling i slutten av februar, og fokuset hennes har vært å ta vare på helsen og barna.

– Som jeg har sagt til dem: Jeg har det bra og blir sterkere for hver dag som går ved å fokusere på de tingene som vil hjelpe meg til å leges – i tanker, kropp og sjel, sa Kate.

Hun sa også at hun så frem til å komme tilbake på jobb når hun var frisk nok til det. Det ser utvilsomt mange briter frem til. Prinsessen er nemlig svært populær blant folket. Det har prins William fått merke etter at han begynte å jobbe igjen.

<b>SAMLET FLOKK:</b> 1. juledag kom Kate og William smilende med barna sine til gudstjeneste i Sandringham. I januar ble hun sykmeldt.
SAMLET FLOKK: 1. juledag kom Kate og William smilende med barna sine til gudstjeneste i Sandringham. I januar ble hun sykmeldt. Foto: Getty

Mange av menneskene han møter er veldig opptatt av hvordan det går med Kate, og både han og dronning Camilla (76) har fått varme hilsener med hjem til prinsessen.

Les også: (+) Kong Olavs ukjente historie: Ikke mange visste om hans plagsomme handikap

Barna Louis og Charlotte

Mange briter ble også glade da kongehuset delte bilder av Louis og Charlotte da de fylte år med kort tids mellomrom. Fotografen på begge bursdagsbildene var nemlig mamma Kate.

<b>FOLKETS STØTTE:</b> Dronning Camilla står ekstra på for kongehuset nå som både kong Charles og prinsesse Kate er sykmeldt. Mange vil vise sin varme, som her hvor hun har mottatt en koselig hilsen til Kate.
FOLKETS STØTTE: Dronning Camilla står ekstra på for kongehuset nå som både kong Charles og prinsesse Kate er sykmeldt. Mange vil vise sin varme, som her hvor hun har mottatt en koselig hilsen til Kate. Foto: NTB

Ifølge People ble bildene tatt noen dager før bursdagene.

– Gratulerer med seksårsdagen, prins Louis! Takk for alle gode ønsker i dag, skrev Kate og William på deres offisielle Instagram-konto på den store dagen til Louis, som var først i rekken av bursdagsbarn.

Her strømmet gratulasjonene inn, og det samme gjorde oppmuntrende ord til prinsessen.

Les også: Prins William: – Å aldri skulle si ordet «mamma» igjen kan høres ut som en liten ting. Men for mange, meg inkludert, er det ikke bare et ord, det vekker vonde minner

<b>PRINS LOUIS:</b> 23. april fylte Louis seks år, og dette bildet av prinsen er det mamma Kate som har knipset.
PRINS LOUIS: 23. april fylte Louis seks år, og dette bildet av prinsen er det mamma Kate som har knipset. Foto: NTB

Vanskelig balanse

Representanter for kongehuset fortalte at Kate og William valgte å poste det første bildet for å takke alle som hadde sendt dem hyggelige hilsener på sønnens bursdag.

Det ble utvilsomt verdsatt.

– Så glad for å høre fra prinsesse Catherine via dette nydelige bildet. Gratulerer med dagen, Louis, skrev en på Instagram. En annen skrev at prinsessen var med i hennes bønner, og atter andre roste Kates fotoferdigheter.

<b>CHARLOTTE:</b> Dette bildet av Charlotte er det Kate som har tatt. Det ble offentliggjort i anledning prinsessens niende bursdag 2. mai.
CHARLOTTE: Dette bildet av Charlotte er det Kate som har tatt. Det ble offentliggjort i anledning prinsessens niende bursdag 2. mai. Foto: NTB

De samme gode ordene ble familien til del da de publiserte et bilde Kate hadde tatt av Charlotte på hennes bursdag.

– Tusen takk til moren din for dette flotte bildet, skrev en bruker. En annen som kaller seg «photospice» på Instagram fulgte opp med:

– Jeg elsker at moren din fortsatt tar familiebildene – gratulerer med dagen, søta.

Når vi får se Kate ute i offentligheten igjen, er det mange som lurer på, men foreløpig er det uvisst når prinsessens form vil tillate det.


Denne saken ble første gang publisert 16/05 2024.

Les også