Prins Sverre Magnus

Nå venter et nytt liv

Prins Sverre Magnus er i ferd med å starte sitt voksne liv. De neste ukene skal han bestemme seg for hvilken utdannelse han vil ta.

<b>PRINS SVERRE MAGNUS:</b> Sverre Magnus har vokst mye de siste årene, og med sine 189 centimeter rager han nå over foreldrene Haakon og Mette-Marit.
PRINS SVERRE MAGNUS: Sverre Magnus har vokst mye de siste årene, og med sine 189 centimeter rager han nå over foreldrene Haakon og Mette-Marit. Foto: Det kongelige hoff
Sist oppdatert

Både pappa kronprins Haakon (50) og mamma kronprinsesse Mette-Marit (50) var til stede under den høytidelige markeringen i Oslo Konserthus av at prins Sverre Magnus (18) og hans medelever var ferdig med 13 års skolegang.

Prinsen, som de tre siste årene har vært elev ved Elvebakken videregående skole på Grünerløkka, må nå, i likhet med sine klassekamerater, finne ut hva han skal gjøre etter sommerferien.

Prinsen valgte informasjonsteknologi og medieproduksjon på videregående, men det er ikke kjent om han har tenkt å utdanne seg videre innen dette feltet.

– Han må bestemme selv. Vi foreldre kan gi ham råd og støtte ham underveis, men han må jo selv finne sin egen vei. Den avgjørelsen må være hans, har kronprins Haakon tidligere uttalt i et intervju med NRK.

Les også: Kong Harald er den eldste monarken i Europa

<b>NÆRT FORHOLD: </b>Pappa Haakon er en god støtte for Sverre Magnus. Kronprinsen vil nok også gi sønnen gode råd om fremtiden.
NÆRT FORHOLD: Pappa Haakon er en god støtte for Sverre Magnus. Kronprinsen vil nok også gi sønnen gode råd om fremtiden. Foto: NTB

Ingen plikter

Prins Sverre Magnus er nummer tre i arverekken til den norske tronen, etter storesøster prinsesse Ingrid Alexandra (20) og far kronprins Haakon.

Men allerede fra starten var det bestemt at han ikke skulle ha tittelen Hans Kongelige Høyhet, og at han skulle forme sitt liv uten store kongelige oppgaver.

Det bekrefter kronprinsen at fortsatt er planen.

<b>STJERNEMØTE:</b> Magnus sammen med Manchester-City og landslagets Erling Braut Haaland under veldedighetskampen på Skaugum i juni 2022.
STJERNEMØTE: Magnus sammen med Manchester-City og landslagets Erling Braut Haaland under veldedighetskampen på Skaugum i juni 2022. Foto: NTB

– Sånn som det ser ut nå, tror jeg ikke han kommer til å jobbe fulltid som kongelig. Han må få sin egen karriere, sa kronprins Haakon i intervjuet med statskanalen.

Men nettopp kongefamilien har erfart at det ikke er alltid at rollene blir slik de opprinnelig var tiltenkt.

Les også: (+) Da den søte prinsessen kom til verden, var det ingen som tenkte at hun en dag skulle bli dronning

Kule Magnus

Magnus, som han kalles til daglig, har til nå ikke gitt noen intervjuer. Men han får gode skussmål av sine nærmeste.

– Jeg bruker ordet som vennene hans bruker – ja, han bruker det selv også: Kul, sier bestefar kong Harald (87) til NRK.

<b>KULE MAGNUS: </b>Prinsen er en glad gutt som er godt likt i vennekretsen.
KULE MAGNUS: Prinsen er en glad gutt som er godt likt i vennekretsen. Foto: Det kongelige hoff

– Den kule Magnus. Sånn har han skrevet seg inn på min telefon i hvert fall, sier bestemor dronning Sonja (87).

– Han har vokst og utviklet seg enormt de senere årene. Det er veldig hyggelig å følge med på og se. Han er en god gutt og gir utrolig gode klemmer, sier Sonja.


Denne saken ble første gang publisert 01/07 2024, og sist oppdatert 01/07 2024.

Les også