Prins George fyller 11 år

– Han er den som skjønner mest av morens sykdom

Prins George skal ifølge flere medier ha tatt mamma prinsesse Kates sykdom så tungt at prins William har funnet det riktig å bruke litt ekstra tid på ham.

<b>MED MAMMA: </b>Prins George håper, i likhet med resten av familien, at prinsesse Kate snart blir frisk igjen.
MED MAMMA: Prins George håper, i likhet med resten av familien, at prinsesse Kate snart blir frisk igjen. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Publisert

Prins William har prioritert familien etter at prinsesse Kate (42) ble diagnostisert med kreft. Han har villet være mest mulig sammen med sin kone og barna prins George, som fyller 11 år 22. juli, prinsesse Charlotte (9) og prins Louis (6).

Ifølge det amerikanske magasinet Newsweek har prins William tatt seg ekstra av prins George. Han er eldstemann, og den som skal være mest engstelig for at moren er syk.

George skal også ifølge avisen The Suns kilder tatt på seg oppgaven med å trøste Charlotte og Louis når mamma Kate ikke har orket være sammen med barna.

– Storebror er nok den som skjønner mest av morens sykdom, og det er sikkert derfor han tar på seg en beskyttende rolle overfor for sine søsken, sier kongefotografen Arthur Edward i The Sun.

Han har et nært forhold til kong Charles, og har stor tiltro hos hele kongefamilien.

Les også: Prinsesse Kates sykdom: – Dette kom som et stort sjokk

<b>PÅ JOBB MED PAPPA: </b>Prins George sammen med prins William under årets FA-cup finale på Wembley i London.
PÅ JOBB MED PAPPA: Prins George sammen med prins William under årets FA-cup finale på Wembley i London. Foto: Getty Images
<b>EN BESKYTTENDE ARM:</b> Pappa William passer godt på eldstesønnen.
EN BESKYTTENDE ARM: Pappa William passer godt på eldstesønnen. Foto: Getty Images

Passer på George

William skal være litt bekymret over at George tar på seg for mye ansvar i den tøffe tiden prinsefamilien nå gjennomgår, og det skal ifølge Newsweek være årsaken til at han tok med sønnen på kamp med favorittlaget Aston Villa i april og FA-cupfinalen mellom Manchester City og Manchester United siste lørdagen i mai.

<b>EN FIN DAG:</b> William og barna George, Louis og Charlotte var glade for at Kate var frisk nok til å kunne delta under Trooping the Colour.
EN FIN DAG: William og barna George, Louis og Charlotte var glade for at Kate var frisk nok til å kunne delta under Trooping the Colour. Foto: Getty Images

Prins William har ved flere anledninger fortalt at prins George tar sin rolle som storebror alvorlig.

– George er veldig kjærlig mot sine søsken. Han tar vare på dem, og er veldig opptatt av at de skal ha det bra, sa prins William i et intervju med BBC.

Les også: (+) Nini var gift med to fettere: Ble fordømt av sine egne foreldre

Normal oppvekst

Prins William og prinsesse Kate er veldig opptatt av at alle deres tre barn skal ha en mest mulig lik og normal oppvekst, selv om de er født inn i en kongefamilie. Men siden prins George er nummer to i arverekken, vil han naturlig nok få litt ekstra oppmerksomhet både fra foreldrene og i offentligheten.

<b>GOD STOREBROR:</b> George er flink til å ta seg av Charlotte (bildet) og Louis.
GOD STOREBROR: George er flink til å ta seg av Charlotte (bildet) og Louis. Foto: Getty Images

Pappa William er imidlertid krystallklar på at han vil gjøre alt for å beskytte sønnen.

– Jeg vil at han skal vokse opp i et ekte, levende miljø, ikke bak vegger i et palass, han må komme seg ut. Media vil gjøre det vanskelig, men jeg vil slåss for at de skal ha et normalt liv, har William uttalt i et intervju med magasinet Q.


Denne saken ble første gang publisert 22/07 2024.

Les også