Märtha og Durek

Har tatt et stort livsvalg

Nygifte prinsesse Märtha og Durek Verrett har bestemt seg for å bosette seg i Norge og drive sine næringsvirksomhet herfra.

<b>GLEDER SEG:</b> Nygifte prinsesse Märtha og Durek Verrett har store forventninger til fremtiden både profesjonelt og privat.
GLEDER SEG: Nygifte prinsesse Märtha og Durek Verrett har store forventninger til fremtiden både profesjonelt og privat. Foto: Frederik Ringnes
Publisert

Dette er en kommentar og representerer forfatterens meninger.

Helt siden prinsesse Märtha (52) og Durek Verrett (49) offentliggjorde sitt forhold i 2019, har de to pendlet frem og tilbake mellom Norge og USA. Mens prinsessen har hatt sin base sammen med døtrene i Lommedalen, har Verrett hatt sitt hjem i Los Angeles.

Prinsessen, som fyller 53 år 22. september, har tidligere uttalt at de to ville bosette seg i Los Angeles. Men nå har det nygifte og lykkelige paret etter det Her og Nå forstår bestemt seg for å skrinlegge planene om å flytte sammen i USA. I stedet vil de drive sin kommersielle virksomhet med Norge som utgangspunkt.

Grunnen er ifølge venner av paret ikke minst at de vil være i nærheten av prinsessens tre barn; Maud Angelica Behn (21), Leah Isadora Behn (19) og Emma Tallulah Behn (15).

Seks måneders oppholdstillatelse

I sin tale til Durek i bryllupet la prinsesse Märtha ikke skjul på hvor mye de tre døtrene, som mistet sin far Ari Behn, i selvmord 1. juledag 2019, betyr for henne.

<b>TRIVES I NORGE:</b> Maud Angelica, Emma Tallulah og Leah Isadora har ingen planer om å flytte utenlands foreløpig.
TRIVES I NORGE: Maud Angelica, Emma Tallulah og Leah Isadora har ingen planer om å flytte utenlands foreløpig. Foto: NTB

– Jeg lover å elske deg fordi jeg vet at du forstår at jentene mine kommer først. Og jeg lover å gå ved din side så godt jeg kan, for vi forandrer oss alltid, selv om alltid forblir det samme. Fordi vi alltid er fortiden, nåtiden og fremtiden i ett, sa prinsesse Märtha ifølge Hello! Magazine.

Durek, som akkurat nå har en seks måneders oppholdstillatelse i Norge, lovet også å ta vare på døtrene.

<b>NÆRT FORHOLD:</b> Mamma Märtha har tatt godt vare på sine døtre etter farens død for snart fem år siden.
NÆRT FORHOLD: Mamma Märtha har tatt godt vare på sine døtre etter farens død for snart fem år siden. Foto: Fredrik Hagen

– Jeg lover alltid å lytte til din visdom. Jeg lover å alltid gi plass til deg og dine døtre, og lytte til dem også. Jeg lover å elske deg til siste åndedrag, sa Durek ifølge magasinet.

– Märtha og jeg har alltid vært enige om én ting, og det er at barna kommer først. Jeg vil være der det er best for barna og Märtha, har Durek Verrett tidligere uttalt til People.

Les også: Durek om dokumentarserien: – Vi sprenger grenser

Kjøpt hus på Stabekk

Alle tre døtrene opplever for tiden stor suksess. Maud som kunstner, Leah som influenser og Emma som sprangrytter. Ingen av de skal ha noe ønske om å flytte fra Norge nå.

– De har også stort nettverk, som de ikke har noe lyst til å reise ifra, forteller en som kjenner familien godt.

Både Märtha og Durek skal ha stor forståelse for de tre unge jentenes ønsker og har derfor innstilt seg på å bo i Norge. I hvert fall inntil videre.

<b>FLYTTER IKKE ENNÅ:</b> Huset i Lommedalen vil inntil videre være Märthas hjem. Men planen er å flytte til Stabekk.
FLYTTER IKKE ENNÅ: Huset i Lommedalen vil inntil videre være Märthas hjem. Men planen er å flytte til Stabekk. Foto: Lise Åserud

De bor nå i prinsessens hus i Lommedalen, men planen er å flytte til Stabekk. Der kjøpte Märtha et hus til 18 millioner kroner for ett år siden. Men et foreløpig avslag fra kommunale etater på en søknad om riving av én del av huset, samt et påbygg, har ført til at adresseforandringen er satt på vent.

Les også: Kongefamiliens feriefavoritter: Skal rive hytte

<b>KLARE FOR UT- LANDET:</b> Det nygifte paret er klar for å opptre sammen i utlandet igjen. Her på jobb i Danmark.
KLARE FOR UT- LANDET: Det nygifte paret er klar for å opptre sammen i utlandet igjen. Her på jobb i Danmark. Foto: Lise Åserud

Klesmerket Hèst

Märtha og Durek holder foreløpig kortene om deres planer for sin næringsvirksomhet tett til brystet, men det ryktes at de har store ambisjoner både sammen og hver for seg.

Det er ingen tvil om at de akter å utnytte all den oppmerksomheten de har fått. Nå senest i forbindelse med den tre dager lange, omstridte bryllupsfeiringen i Ålesund og Geiranger.

Mye tyder på at en av grunnene til at de valgte å selge bryllupet til Hello! Magazine og Netflix, er at de vil prøve å gjøre suksess i flere land.

<b>I UTLANDET:</b> Märtha og Durek vil bruke den enorme interessen rundt sitt bryllup til å prøve å gjøre suksess i utlandet.
I UTLANDET: Märtha og Durek vil bruke den enorme interessen rundt sitt bryllup til å prøve å gjøre suksess i utlandet. Foto: Heiko Junge

Prinsessen har allerede overfor Finansavisen uttalt at hun vil ut i verden med klesmerket Hèst, som hun driver sammen med Anne-Kari Bøhaugen og Monica Helen Sundt Utne.

De har gjort stor suksess i Norge siden oppstarten i 2020. De tre gründerne, med prinsessen som frontfigur, har allerede gjort seg bemerket i Sverige og Danmark.

– Det finnes ingen grenser. Dette går det så det suser. Nå skal vi erobre Europa. «The sky is the limit», sa prinsesse Märtha til Finansavisen.

Les også: (+) Kong Olavs ukjente historie: Ikke mange visste om hans plagsomme handikap

<b>KLESSUKSESS:</b> Prinsesse Märtha reklamerer for sitt eget klesmerke Hèst. Her på filmpremiere i Fredrikstad.
KLESSUKSESS: Prinsesse Märtha reklamerer for sitt eget klesmerke Hèst. Her på filmpremiere i Fredrikstad. Foto: Morten Bendiksen

Nye utspill

Märtha og Durek har tidligere hatt show og foredrag, og det ryktes at de kommer til å gjøre det igjen.

Selv om Durek Verrett har fått mye kritikk for sine sjaman-virksomhet, er det likevel ingen tvil om at all pressedekningen har gjort sitt til at mange er blitt interessert i hans virksomhet både her i Norge og i utlandet.

Det kommer nok flere omstridte utspill fra den selverklærte sjamanen.

Denne saken ble første gang publisert 18/09 2024.

Les også