Hertuginne Meghan og prins Harry

Glitret med Dianas øredobber

På rundreise i Colombia overrasket hertuginne Meghan med å bruke samme øredobber som prinsesse Diana brukte i 1984.

<b>INTERESSERT:</b> Hertuginne Meghan var synlig engasjert i elvene på skolen Colegio La Giralda i Colombias hovedstad Bogotá.
INTERESSERT: Hertuginne Meghan var synlig engasjert i elvene på skolen Colegio La Giralda i Colombias hovedstad Bogotá. Foto: Getty Images
Publisert

I august var prins Harry, som runder 40 år 15. september, og hertuginne Meghan (43) på en fire dager lang rundreise i det sør-amerikanske landet.

Barna Archie (5) og Lilibet (3) ble igjen hjemme i Montecito i California. Hertugparet av Sussex flyttet som kjent fra Storbritannia i 2020 og valgte å si fra seg sine kongelige plikter.

Det har imidlertid ikke stoppet dem fra å bli invitert til Colombia.

Dokumentaren «Harry & Meghan»

Det var visepresident Francia Márquez (42) som sto bak invitasjonen. Hun er landets aller første svarte, kvinnelige visepresident. Hun ble fascinert etter å ha sett dokumentaren «Harry & Meghan».

– Jeg så Netflix-serien om livet og historien deres, og det rørte og motiverte meg til å si at dette er en kvinne som fortjener å komme til landet vårt og fortelle sin historie, sa visepresidenten, ifølge magasinet Hello!.

Hertugparet besøkte en rekke ulike steder i byene Bogotá, Cartagena og Cali.

Det var på dag to av besøket at Meghan overrasket med ørepynten. Sommerfugl-øredobbene som hun bar under besøket på Colegio La Giralda i bydelen Sante Fe i hovedstaden Bogotá, er nemlig identiske med dem prinsesse Diana hadde på seg i 1984.

<b>DIANAS ØREDOBB:</b> Da prinsesse Diana og daværende ektemann prins Charles var på besøk i British Columbia i Canada 14. mai 1986, hadde hun på seg sommerfugløredobbene.
DIANAS ØREDOBB: Da prinsesse Diana og daværende ektemann prins Charles var på besøk i British Columbia i Canada 14. mai 1986, hadde hun på seg sommerfugløredobbene. Foto: Getty Images

Prins Harrys mor ble avbildet med sommerfuglene i ørene da hun og hennes daværende ektemann, nå kong Charles (75), var på et besøk på Vancouver Town Hall i British Columbia i Canada 4. mai 1986. Da var Harry bare halvannet år gammel.

Les også: Sjokkpåstander om hertuginne Meghan: – Gikk henne til hodet

Gave da Meghan var gravid

Øredobbene er formet som en sommerfugl med gull langs kanten og med hvite diamanter øverst og skimrende, svarte steiner helt nederst.

Harry arvet smykkene fra sin avdøde mor, og han skal ha gitt dem videre til Meghan som en gave for å markere graviditeten med Archie i 2018.

<b>ARVESMYKKE:</b> Hertuginne Meghan hadde på seg Dianas søte, gamle øredobber i gull og diamanter da hun var i Colombia.
ARVESMYKKE: Hertuginne Meghan hadde på seg Dianas søte, gamle øredobber i gull og diamanter da hun var i Colombia. Foto: Getty Images

Under besøket på skolen Colegio La Giralda praktiserte både Harry og Meghan sine spanskferdigheter.

– Du er på samme alder som sønnen min Archie, sa Meghan på spansk til en av elevene, ifølge Hello!.

Harry skal også ha spurt elvene om hva de het og hvor gamle de var – på spansk.

Paret satte seg ned med barna og snakket med dem og hjalp dem med å legge puslespill. Tilbake fikk de håndskrevne brev og tegninger fra elevene.

Hertugparets organisasjon The Archewell Foundation er en av skolens støttespillere.

Les også: (+) Nini var gift med to fettere: Ble fordømt av sine egne foreldre

Turen til Colombia

Underveis på turen fikk Meghan og Harry også vist frem flere talenter. På besøk hos trommeskolen Escuela Tambores de Cabildo i Cartagena fikk begge hver sin store tromme, og ekteparet trommet med til den lokale musikken.

– Jeg elsker å se Meghans store, store smil. Jeg kan se at hun er begeistret, sa skolens grunnlegger, Rafael Ramos til bladet People.

<b>SLO TIL:</b> Harry og Meghan så ut til å storkose seg på tromme-skolen de besøkte.
SLO TIL: Harry og Meghan så ut til å storkose seg på tromme-skolen de besøkte. Foto: Getty Images

Hertugparet av Sussex fikk også vist frem sine danseferdigheter. På Unidad Recreativa El Vallado i Cali var det først danseoppvisning med salsa og hip hop. Deretter fikk Meghan og Harry også muligheten til å kaste seg med i dansen sammen med de unge elevene på danseskolen.

<b>SVINGTE SEG:</b> Harry storkoste seg da han fikk muligheten til å danse med sin store kjærlighet på besøk på en danseskole.
SVINGTE SEG: Harry storkoste seg da han fikk muligheten til å danse med sin store kjærlighet på besøk på en danseskole. Foto: Getty Images

Harry og Meghan fikk etter hvert dansegulvet for seg selv også. Der snurret Harry sin kone rundt og rundt mens begge gliste fra øre til øre. Prinsen avsluttet dansen med et romantisk kyss.


<b>KLINTE TIL:</b> Flere ganger snek ekteparet seg til noen kyss, både på dansegulvet og når de trodde fotografene ikke fulgte med.
KLINTE TIL: Flere ganger snek ekteparet seg til noen kyss, både på dansegulvet og når de trodde fotografene ikke fulgte med. Foto: Getty Images

Uforglemmelig tur

Det ble også tid til en tur innom Centro de Rehabilitación Inclusiva i Bogotá. Der fikk prins Harry møte Colombias Invictus Games-utøvere.

Harry grunnla Invictus Games for 10 år siden. Under arrangementene møtes sårede og syke soldater og krigsveteraner fra hele verden for å konkurrere i ulike idretter.

På sin hjemmeside sussex.com la ekteparet ut denne meldingen etter at turen var over:

<b>HILSTE PÅ VETERANER:</b> Colombia er det eneste landet i Sør-Amerika som er med i Harrys arrangement Invictus Games.
HILSTE PÅ VETERANER: Colombia er det eneste landet i Sør-Amerika som er med i Harrys arrangement Invictus Games. Foto: Getty Images

«Paret vil gjerne rette sin dypeste takknemlighet til alle arrangørene, visepresident Francia Márquez og hele det colombianske samfunnet for deres utrolige gjestfrihet og en uforglemmelig tur.»

Denne saken ble første gang publisert 13/09 2024.

Les også