Emma Tallulah Behn

– Jeg er favoritten

Märthas yngste jente, Emma Tallulah Behn, har blitt 16 år. Helt siden hun var liten har hun delt mammas lidenskap for hester. Nå er hun på landslaget.

<b>MED FAMILIEN: </b>Emma Tallulah Behn sammen med moren Märtha Louise, storesøster Leah Isadora Behn og bestefar kong Harald. Bildet er tatt i Longyearbyen i 2018.
MED FAMILIEN: Emma Tallulah Behn sammen med moren Märtha Louise, storesøster Leah Isadora Behn og bestefar kong Harald. Bildet er tatt i Longyearbyen i 2018. Foto: Lise Åserud / NTB
Sist oppdatert

Mens storesøstrene Maud Angelica Behn (21) og Leah Isadora Behn (19) har valgt å gjøre karriere som kunstner og influenser, har den yngste datteren til prinsesse Märtha (53), Emma Tallulah Behn (16), gjort suksess som sprang-rytter. Nå er hun på landslaget.

Holder seg i bakgrunnen

Hun har også til nå holdt en lavere profil enn sine søstre. Når Maud har åpnet kunstutstillinger, har Emma holdt seg i bakgrunnen.

Det samme gjelder når Leah har vært i fokus som influenser, som for eksempel i serien «Powerwomen» på TV3.

Men i den senere tid har Emma, som nettopp har begynt på videregående skole, valgt å opptre litt mer offentlig. Hun har fortalt om sin karriere som sprangrytter på NRK, og stilte også sammen med mamma Märtha, Maud og Leah nylig opp i et stort intervju med magasinet Elle.

Les også: Märtha og Durek har tatt et stort livsvalg

<b>GJØR SUKSESS</b>: Emma Tallulah Behn, som nylig fylte 16 år, er en blitt en god sprangrytter og er nå på landslaget.
GJØR SUKSESS: Emma Tallulah Behn, som nylig fylte 16 år, er en blitt en god sprangrytter og er nå på landslaget. Foto: Trond Reidar Teigen

Elsker alle tre like mye

I intervjuet stjal den yngste i familien mye av showet da de fire fikk spørsmål om hvilke roller de spiller i familien.

– Du kan bare si det mamma, jeg er favoritten, sa Emma.

Prinsesse Märtha fortalte at den yngste datteren tuller med at hun er favoritten.

– Jeg har ikke noen favoritt. Jeg elsker dem alle like mye, sa prinsessen.

<b>I MAMMAS BRYLLUP:</b> Emma koste seg sammen med søstrene Maud og Leah.
I MAMMAS BRYLLUP: Emma koste seg sammen med søstrene Maud og Leah. Foto: Cornelius Poppe

På spørsmål om hvorfor hun trodde var favoritten, svarte Emma:

– Jeg vet ikke, jeg bare vet at jeg er det.

Til Elle fortalte mamma Märtha at yngstedatteren er svært direkte og veldig morsom. Leah og Maud røpet også at lillesøsteren har et stort konkurranseinstinkt.

– Hun er veldig opptatt av å vinne, fortalte de til Elle.

<b>MED BESTEMOR:</b> Emma på vei til julegudstjeneste sammen med dronning Sonja i fjor.
MED BESTEMOR: Emma på vei til julegudstjeneste sammen med dronning Sonja i fjor. Foto: Frederik Ringnes

De mener det også er noe av grunnen til at Emma, som den eneste av de tre, har valgt å gå i morens fotspor og bli sprangrytter.

– Mamma prøvde veldig tidlig å få søstrene mine til å like det også, men de var ikke så interesserte. Men det passet egentlig helt utmerket for meg, forteller Emma til NRK.

Les også: Durek om dokumentarserien: – Vi sprenger grenser

Lærte å ri før hun kunne sykle

Hun fikk sin første ponni da hun var to år gammel og startet å ri alene da hun var fem.

– Jeg lærte faktisk å ri før jeg kunne sykle, deler hun med statskanalen.

<b>VENNINNER:</b> Søstrene Emma og Leah fotografert i Geiranger sammen med hotellsjef Finn Helge Nustad ved Hotel Union.
VENNINNER: Søstrene Emma og Leah fotografert i Geiranger sammen med hotellsjef Finn Helge Nustad ved Hotel Union. Foto: Heiko Junge

Det har imidlertid ikke alltid vært like lett å holde på med sprangridning.

– Jeg hatet å hoppe da jeg var liten. Jeg lærte ponnien min å stoppe, eller å svinge til siden. Hopping var det verste jeg visste.

Heldigvis ble hun mer vant til det etter hvert, og har fått trent mye sammen med moren sin.

– Det har vært veldig fint å ha noen som er opptatt av hest. Hun er veldig glad for at jeg driver med ridning, sier Emma til NRK.

Les også: (+) Kong Olavs ukjente historie: Ikke mange visste om hans plagsomme handikap

<b>IMPONERTE:</b> Tidligere i år viste Emma frem sine kunstner på hesteryggen under en oppvisning i Lier. Både prinsesse Märtha, Durek Verrett og belgiske prinsesse Astrid var til stede.
IMPONERTE: Tidligere i år viste Emma frem sine kunstner på hesteryggen under en oppvisning i Lier. Både prinsesse Märtha, Durek Verrett og belgiske prinsesse Astrid var til stede. Foto: Geir Olsen

Født i 2008

Prinsessen tror at Emma, som kom til verden hjemme i Lommedalen 29. september 2008, har hatt et sterkt bånd til hester fra den dagen hun ble født. Märtha mener også at hestene utenfor huset fikk med seg fødselen.

– Hestene var ute på jordet nedenfor der vi bor. Men med en gang jeg begynte med veer, så stilte de seg opp og ble stående og se opp mot huset i timevis, helt frem til Emma var født. Vi løftet henne opp i vinduet slik at de kunne se henne – først da begynte de å gresse igjen.

– Da tenkte jeg at hvis ikke dette barnet har kontakt med hest, så skjønner jeg ingenting. Det var vakkert, forteller prinsesse Märtha til Elle.

Les også: Kongehusekspert: – Taushet er ikke gull

<b>I GALLA:</b> Leah og Emma på vei inn til festmiddag på Slottet for å feire prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag i 2022.
I GALLA: Leah og Emma på vei inn til festmiddag på Slottet for å feire prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag i 2022. Foto: Lise Åserud

Nært forhold

Märtha, med sin lange karriere på hesteryggen bak seg, har vært en viktig støttespiller for Emma som sprangrytter.

– Men jeg har aldri følt på noe prestasjonspress. Jeg har det gøy og konkurrerer for min egen del, forteller 16-åringen til NRK.

<b>ARIS MINNE:</b> Emma Tallulah var sammen med Märtha og Leah Isadora da pappa Ari Behns verker ble utstilt på Galleri Varden på Jeløya i 2020. 
ARIS MINNE: Emma Tallulah var sammen med Märtha og Leah Isadora da pappa Ari Behns verker ble utstilt på Galleri Varden på Jeløya i 2020.  Foto: NTB

I likhet med sine to søstre har hun alltid hatt et nært forhold til sin mor. Et bånd som om mulig ble enda sterkere da pappa Ari Behn gikk bort 1. juledag 2019.

– Vi er heldige som har mamma, sier Emma Tallulah til Elle.

Mamma Märtha er raus med sine superlativer om yngstedatteren og på 16-årsdagen hennes skrev hun dette på Instagram:

«Gratulerer med dagen, Emma. Du er en sterk, klok, morsom, sporty og dyp sjel som jeg elsker så høyt. Jeg håper du har et fantastisk år i vente med alt livet kan by på av gleder og opplevelser. Elsker deg og er så stolt av deg, vennen», etterfulgt av fire røde hjerter.

Denne saken ble første gang publisert 02/10 2024, og sist oppdatert 03/10 2024.

Les også