Märtha og Durek lager serie

Durek om dokumentarserien: – Vi sprenger grenser

Märtha gjør som superstjernene. Både før og under bryllupet har prinsessen og Durek Verrett et kamerateam på slep for å lage en ny dokumentarserie som skal vises på Netflix.

<b>DOKUMENTARSERIE:</b> Pprinsesse Märtha og Durek Verrett har stilt opp i en dokumentarserie som skal vises på Netflix. Her er de to på Elle-festen i Oslo tidligere i sommer.
DOKUMENTARSERIE: Pprinsesse Märtha og Durek Verrett har stilt opp i en dokumentarserie som skal vises på Netflix. Her er de to på Elle-festen i Oslo tidligere i sommer. Foto: Svein Brimi
Publisert

I forkant av det store bryllupet i Geiranger 31. august ble det kjent at prinsesse Märtha (52) og Durek Verrett (49) blir fulgt av et amerikansk TV-team.

Gjennom sommeren ble paret observert blant annet på Tjuvholmen i Oslo og på båttur i hovedstaden med et kamerateam på slep. Det samme skjedde også i Geiranger og da Märtha og Durek dukket opp på røde løpere.

TV 2 kunne i sommer fortelle at det var fotografen Daniel Carter og lydmannen Nicola Chapelle som fulgte Märtha og Durek.

Lydmannen Chapelle har tidligere laget dokumentarer på artisten Demi Lovato (32) og tennisstjernen Serena Williams (42).

Carter er en prisbelønnet fotograf som tidligere har laget dokumentaren «Boys State» for strømmetjenesten Apple TV+. Han har også laget dokumentar på de tidligere idrettsstjernene Lance Armstrong (52) og Tiger Woods (48).

Les også: Slik startet Märtha og Dureks kjærlighet

<b>BRUDEFERDEN I GEIRANGER: </b>Denne helgen er det duket for bryllupsfeiring i vakre Geiranger.
BRUDEFERDEN I GEIRANGER: Denne helgen er det duket for bryllupsfeiring i vakre Geiranger. Foto: Sergey_Bogomyako

«Tiger King»-regissør

Fotografen Carter har også vært med på Netflix-suksessen «Tiger King». Og det er nettopp regissøren bak denne serien, Rebecca Chaiklin, som er regissør for Märtha og Dureks dokumentarserie.

Aftenposten har fått innsyn i dokumenter som viser at det amerikanske produksjonsselskapet Nordic Pictures LLC samarbeider med et norsk produksjonsselskap om å lage dokumentar på den norske prinsessen og hennes fremtidige ektemann.

<b>TIGER-TV:</b> Serien «Tiger King» med den eksentriske Joe Exotic gjorde megasuksess på Netflix. Seriens regissør Rebecca Chaiklin lager nå den nye dokumentarserien på Märtha og Durek.
TIGER-TV: Serien «Tiger King» med den eksentriske Joe Exotic gjorde megasuksess på Netflix. Seriens regissør Rebecca Chaiklin lager nå den nye dokumentarserien på Märtha og Durek. Foto: Netflix

Det var blant annet en søknad til Luftfartstilsynet angående filming med drone i Geiranger under bryllupet som avslørte dette.

– Hensikten med jobben er å filme det kongelige bryllupet og landskapet rundt for at det kan inngå i en dokumentarfilm om forholdet mellom prinsesse Märtha og sjaman Durek. De er begge aktive deltagere i å fortelle denne historien, skriver den amerikanske filmskaperen Kate Coiro i en mail som Aftenposten har fått innsyn i.

Denne uken ble det bekreftet at det er Netflix som skal vise dokumentaren som ifølge strømmegiganten vil gi et unikt innblikk i Märtha og Dureks liv sammen.

Onsdag morgen kommenterer Durek dokumentarserien for første gang på Instagram:

«Vi åpner nye dører, sprenger grenser og omfavner det faktum at tiden er NÅ. Vi går globalt, og det er ikke noe som er mektigere enn den kjærligheten som gir oss energi», skriver han i innlegget.

Paret gjør dermed det samme som prins Harry (39) og hertuginne Meghan (43) som også valgte Netflix da de laget dokumentar i 2022.

Les også: Kongehusekspert: – Dette er en krise for monarkiet

TV-serien «Märtha»

Dette er ikke første gang prinsesse Märtha stiller opp i en dokumentarserie. I 2021 var hun TV-aktuell med seks episoder av serien «Märtha» på TV 2.

<b>PÅ HJEMMEBANE:</b> Under pandemien inviterte prinsessen TV 2-seerne inn i hjemmet sitt i Lommedalen, huset hun kjøpte sammen med Ari Behn i 2003, i dokumentarserien «Märtha».
PÅ HJEMMEBANE: Under pandemien inviterte prinsessen TV 2-seerne inn i hjemmet sitt i Lommedalen, huset hun kjøpte sammen med Ari Behn i 2003, i dokumentarserien «Märtha». Foto: TV 2

Her inviterte hun kamerateamet inn i hjemmet sitt i Lommedalen slik at TV-seerne fikk bli bedre kjent med både henne og døtrene Maud Angelica Behn (21), Leah Isadora Behn (19) og Emma Tallulah Behn (15).

Vi fikk følge henne på jobb og privat og til og med på oppussingen av kjøkkenet.

Den nye Netflix-serien vil bli vist globalt. I skrivende stund er det ikke kjent når den får premiere hos strømmegiganten.

Denne saken ble første gang publisert 30/08 2024.

Les også