Dronning Margrethe

Dronning Margrethes ensomme sommerferie alene på slottet

Dronning Margrethe har en stor familie, men i år måtte hun være mye alene i ferien på Gråsten slott. Kong Fredrik og dronning Mary rakk bare 24 timer med henne der før de reiste videre med barna.

<b>ENSOM MAJESTET:</b> Dronning Margrethe satt på en stol foran slottet og ventet på det tradisjonelle ringerideropptoget.
ENSOM MAJESTET: Dronning Margrethe satt på en stol foran slottet og ventet på det tradisjonelle ringerideropptoget. Foto: Søren Glyck
Publisert

Dronning Margrethe (84) fikk en varm mottagelse av kong Frederik (56) og dronning Mary (52) da hun tradisjonen tro ankom Gråsten slott i juli.

Dessverre varte den felles ferien på slottet bare i 24 timer før familien reiste videre. Den 84 år gamle majesteten ankom til det sønderjyske slottet rett etter vaktskiftet om ettermiddagen og ble møtt av kongeparet med kyss på kinnet og klemmer.

Også barnebarna prins Vincent (13) og prinsesse Josephine (13) var glade for å se farmoren, som kom fra Marselisborg Slott i Aarhus.

Det ble imidlertid en litt kronglete start på oppholdet, da dronning Margrethes Bentley måtte stoppe og vente på at en lastebil fra Falck fikk hentet golfbilen hennes som tydeligvis hadde gått i stykker før hennes ankomst og måtte repareres.

Les også: Margrethes gave til dronning Mary

<b>DRONNING MARGRETHE:</b> Dronning Margrethe er avhengig av stokk etter ryggoperasjonen hun hadde i fjor.
DRONNING MARGRETHE: Dronning Margrethe er avhengig av stokk etter ryggoperasjonen hun hadde i fjor. Foto: Søren Glyck
<b>TRANSPORTMIDDEL</b>: Dronningen bruker golfbilen til å komme seg rundt i de mange slottshagene. Hun sitter aldri bak rattet selv, men overlater det til andre.
TRANSPORTMIDDEL: Dronningen bruker golfbilen til å komme seg rundt i de mange slottshagene. Hun sitter aldri bak rattet selv, men overlater det til andre. Foto: Søren Glyck

Lunsj med familien

Da dronningen var blitt innkvartert, inviterte Frederik og Mary henne på en lunsj hvor også prins Gustav og prinsesse Carina deltok. Dronning Margrethe elsker feriene i Gråsten, hvor hun har vært siden hun ble født.

De kongelige familieferiene var spesielt en tradisjon i dronning Ingrids tid, og sammen med søstrene dronning Anne-Marie (77), og prinsesse Benedikte (80), lyktes det dronningen i forfjor å samle alle deres barn til et fetter- og kusinetreff.

<b>VELKOMMEN</b>: Kong Frederik og dronning Mary ønsket dronning Margrethe velkommen til Gråsten, før de dro videre neste dag.
VELKOMMEN: Kong Frederik og dronning Mary ønsket dronning Margrethe velkommen til Gråsten, før de dro videre neste dag. Foto: Bo Amstrup/NTB

Dessverre ble dronning Margrethe helt alene på slottet allerede lørdag ettermiddag. Da reiste både kongefamilien og fyrstefamilien fra Gråsten Slott.

Les også: (+) Da prinsesse Margrethe kom til verden, var det ingen som tenkte at hun en dag skulle bli dronning

Alene på slottet

Derfor måtte hun også stå helt alene og ta imot ringrideropptoget som red forbi slottet på søndag. Mange tilskuere bemerket hvor trist det så ut da dronning Margrethe satt alene på en stol foran porten til slottet mens hun ventet på opptoget.

<b>HILSEN</b>: De mange rytterne hadde med blomster til den blide dronningen.
HILSEN: De mange rytterne hadde med blomster til den blide dronningen. Foto: Søren Glyck

Før dette hadde hun vakt stor glede blant de lokale ved å delta i gudstjenesten i slottskirken, hvor hun også gikk til alters med flere fra menigheten.

Ifølge danske Her & Nu skal dronning Margrethe oppholde seg på Gråsten Slott til midten av august, hvor hun reiser til Frankrike for å tilbringe et par uker på Château de Cayx.

Denne saken ble første gang publisert 12/08 2024.

Les også