Kathrine Thorborg Johansen og Birgit Skarstein

– Jeg gikk bort og sa: «Hei, kan jeg få nummeret ditt?»

Da «Makta»-skuespilleren møtte Birgit på et event, lot hun ikke la muligheten gå fra seg. – Jeg gikk bort og sa: «Hei, kan jeg få nummeret ditt?» forteller Kathrine Thorborg Johansen til Her og Nå.

<b>NÆRE VENNER:</b> Kathrine og Birgit har vært nære venner i over syv år og er i dag også naboer i Oslo. Her er et bilde fra da Kathrine var på plass for å heie frem Birgit under VM.
NÆRE VENNER: Kathrine og Birgit har vært nære venner i over syv år og er i dag også naboer i Oslo. Her er et bilde fra da Kathrine var på plass for å heie frem Birgit under VM. Foto: Privat/Instagram
Publisert

De har kjent hverandre i nærmere åtte år nå, den anerkjente skuespilleren Kathrine Thorborg Johansen (34) og toppidrettsutøveren Birgit Skarstein (35).

Da vi møtte den utadvendte duoen på rød løper i sommer, avslørte de at det var «vennskap ved første blikk».

– Jeg har en veldig god «hunch» på mennesker, så jeg visste at jeg og Birgit ville bli en god match. Jeg «be-friendet» Birgit på et event. Jeg gikk bort og sa: «Hei, kan jeg få nummeret ditt?».

Kathrine og Birgit bryter ut i latter når de mimrer tilbake til den dagen de møttes. Og magefølelsen til Kathrine viste seg å stemme.

– Å spørre noen om nummeret på den måten, har jeg bare gjort én gang i livet. Det var da jeg møtte Birgit. Det viste seg at Birgit var alt jeg drømte om, smiler Kathrine varmt til sin gode venninne.

– Kathrine er så kul og veldig direkte. Det er deilig at hun er så rett frem! stråler det norske OL-håpet.

Les også: Birgit Skarstein: – Jeg har fått en bok om å unngå å bli utbrent fra en litt bekymret venninne

<b>LUFTETUR</b>: Birgit Skarstein og hennes gode venninne, skuespilleren Kathrine Thorborg Johansen, tok seg en velfortjent pustepause under Elles sommerfest i juni.
LUFTETUR: Birgit Skarstein og hennes gode venninne, skuespilleren Kathrine Thorborg Johansen, tok seg en velfortjent pustepause under Elles sommerfest i juni. Foto: Svein Brimi

To gode naboer

Siden den gangen har de to venninnene blitt både naboer og nære støttespillere. Selv med en travel hverdag på hver sin kant, sørger de for å prioritere tid til vennskapet.

– Siden vi er naboer, er det bare til å poppe inn i døren til hverandre noen timer for å skravle og oppdatere hverandre, istemmer jentene.

– Birgit er et utrolig varmt og lojalt menneske. Hun er en type venn som selv om hun er overarbeidet og har altfor mye på kalenderen, ringer hun og spør hvordan jeg har det.

– Hun følger opp, husker alt vi har pratet om, er morsom, intelligent og jævlig sterk. I tillegg har hun en kapasitet som ingen andre mennesker har! beskriver Kathrine, som for mange er sin tolkning av Gro Harlem Brundtland i NRK-serien «Makta».

<b>ANERKJENT:</b> Kathrine har høstet mange lovord for sin tolkning av Gro Harlem Brundtland i NRK-serien  «Makta». 
ANERKJENT: Kathrine har høstet mange lovord for sin tolkning av Gro Harlem Brundtland i NRK-serien  «Makta».  Foto: Mimsy Møller

Birgit har også bare lovord å melde om sin gode nabo.

– Kathrine er så rå. Hun er et utrolig kult, tilstedeværende, hardtarbeidende og genuint menneske, som står i livet. Hun evner å dele og samtidig ta innover seg det som skjer rundt, selv om hun står i utrolig skarpe situasjoner. Kathrine gjør ingenting halvveis! skryter Birgit, og legger til at de to har kommet frem til at det finnes mange likheter med de prestasjonsdrevne livsstilene de to har valgt.

Les også: Kathrine Thorborg Johansen: – Uvant at folk kommer bort til meg på gaten

Tok sølv i Paris

Da Birgit innfridde gullforventningene og sikret seg ny VM-tittel i Beograd i fjor, var Kathrine på plass og heiet stolt frem sin gode venninne. Under para-OL i Paris var Kathrine også på plass blant publikum.

– Jeg må jo heie på den dama her! smiler Kathrine bredt.

<b>HEIAGJENG:</b> Da Birgit tok gull under VM i Beograd i fjor, ble hun heiet frem av noen av sine nærmeste. Kathrine var selvfølgelig også på plass (i midten av bildet). 
HEIAGJENG: Da Birgit tok gull under VM i Beograd i fjor, ble hun heiet frem av noen av sine nærmeste. Kathrine var selvfølgelig også på plass (i midten av bildet).  Foto: Instagram

Utover denne sjeldne frikvelden ute med gode venner, er det OL Birgit har hatt full fokus på den siste tiden.

– Du kan bli litt gæren i den bobla du er i før et mesterskap, derfor gjorde det godt å komme seg ut og lufte seg litt. Og for meg som er superekstrovert, henter jeg energi ute blant folk jeg er glad i, smiler Birgit.

Birgit Skarstein klarte ikke å følge opp ro-gullet fra Paralympics i Tokyo, men vant sølv i Paralympics-finalen i roing i Paris.

<b>VANT SØLV:</b> Til tross for to benbrudd det siste året, var Birgit Skarstein storfavoritt før para-OL i Paris. Hun klarte ikke å forsvare gullet fra forrige OL, men hun var strålende fornøyd med at det ble sølv. 
VANT SØLV: Til tross for to benbrudd det siste året, var Birgit Skarstein storfavoritt før para-OL i Paris. Hun klarte ikke å forsvare gullet fra forrige OL, men hun var strålende fornøyd med at det ble sølv.  Foto: NTB

Men Skarstein var kjempefornøyd.

– Det ligger mye svette, tårer og blod bak dette, uttalte hun til NRK etter finalen.

Denne saken ble første gang publisert 11/09 2024.

Les også