Kathrine Sørland og Andreas Holck

Viser frem den splitter nye hytta i Tvedestrand

Det vonde bruddet er endelig et tilbakelagt kapittel. Nå gleder Kathrine Sørland og ektemannen Andreas Holck seg til å feire kjærligheten og til å skape nye minner på hytta.

<b>KATHRINE OG ANDREAS</b>: – Ekteskapet vårt er blitt så mye bedre på alle måter. Vi har gjort en del forbedringer fra versjon 1.0, sier Andreas.
KATHRINE OG ANDREAS: – Ekteskapet vårt er blitt så mye bedre på alle måter. Vi har gjort en del forbedringer fra versjon 1.0, sier Andreas. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

– Jeg kjenner veldig på stolthetsfølelse. Tenk, dette er vårt! Det er så voksent. Nå er vi blitt voksne, sier Kathrine Sørland (44) med et smil og ser seg rundt.

Sammen med ektemannen Andreas Holck (53) og sønnen Leon (15) skal den tidligere modellen og TV-profilen tilbringe sommeren i den splitter nye hytta i Tvedestrand.

Selv om den sto ferdig i fjor sommer, er det først i år den virkelig skal nytes i all sin prakt.

– I fjor var den helt tom innvendig. Vi hadde kun nøkkel – og en flaske champagne. Vi manglet møbler, og gjester måtte sitte på gulvet. Det har sin sjarm det òg.

– Dessuten var det mye som fortsatt måtte gjøres, blant annet en del beising. Så denne sommeren har vi bestemt oss for å gjøre minst mulig og bare kose oss, forteller Kathrine.

<b>PAR I HJERTER:</b> Kathrine Sørland og Andreas Holck starter på ny frisk i ny hytte. Familien på tre skal tilbringe hele juli på Sørlandsleia, og de gleder seg til å oppleve mer av Sørlandets skjærgård.
PAR I HJERTER: Kathrine Sørland og Andreas Holck starter på ny frisk i ny hytte. Familien på tre skal tilbringe hele juli på Sørlandsleia, og de gleder seg til å oppleve mer av Sørlandets skjærgård. Foto: Morten Bendiksen

Hytta i Tvedestrand

Hun elsker at det lukter nytt hver gang hun låser seg inn i drømmehytta. Nytt treverk, nymalte vegger og nye møbler. Gleden og forventningene er til å ta og føle på.

Her skal det skapes gode stunder og gode minner i mange år fremover. En ny start for paret som unte seg selv en ny sjanse i ekteskapet for tre år siden. Mer om det senere.

– Å få lov til å være med i prosessen fra tomt til ferdig bygg har vært magisk. Jeg lovte meg selv å aldri bli en «hashtag-hyttelivet-person», men jeg er rett og slett blitt bitt av basillen.

<b>TRIVES: </b>Familiens hytte passer godt til den idylliske beliggenheten.
TRIVES: Familiens hytte passer godt til den idylliske beliggenheten. Foto: Morten Bendiksen

– Dessuten er jeg veldig glad i Andreas her på hytta. Han drar stadig frem støvsugeren, er huslig og handy. Det er kjempegøy å se! Så hvis jeg skal bli ekstra glad i Andreas, så drar jeg ham med på hytta, ler Kathrine.

– Ja ja, her går jeg selvfølgelig rundt i bar overkropp og snekkerbelte, skyter ektemannen spøkefullt inn.

Les også: Kathrine Sørland og Andreas Holck løy og bedro hverandre, men klarte å reparere forholdet

Hyttefeltet Sørlandsleia

At familien på tre endte opp med hytte på Sørlandet, var helt tilfeldig. Opprinnelig var planen å gå fra leilighet til hus på Nesøya i Asker der de har hatt fast bopel i mange år.

Boligprisene i området satte imidlertid en stopper for det. Deretter lekte paret med tanken på fjellhytte. Inntil Kathrine kom over hyttefeltet Sørlandsleia på nettet. Dermed var det gjort.

– Navnet mitt sto jo skrevet på det. Det var et kall, ler Kathrine.

Hytta har gitt familien 140 kvadratmeter med boltreplass fordelt på to etasjer. Det er 200 meter til nærmeste badestrand og båtplass der familiens jolle, med det passende døpenavnet «Holken» etter ektemannen, ligger fortøyd.

<b>FAVORITTPLASSEN:</b> Kjøkkenet er husets hjerte, og paret tilbringer mye tid over grytene. – Det er spisebordet og kjøkkenøya som er favorittplassene, sier paret.
FAVORITTPLASSEN: Kjøkkenet er husets hjerte, og paret tilbringer mye tid over grytene. – Det er spisebordet og kjøkkenøya som er favorittplassene, sier paret. Foto: Morten Bendiksen

Med fire soverom er det nok av plass til overnattingsgjester, noe som var viktig for paret.

– Vi har sagt til familie og venner at det bare er å bruke hytta så mye de vil. Kom innom og bo her! Her vil det alltid være åpne dører, påpeker de.

<b>SKJØNNHETSSØVN:</b> Hytta kan skilte med fire soverom, med plass til overnattingsgjester. Familiekatten Miss Fab har funnet seg godt til rette i parets seng. 
SKJØNNHETSSØVN: Hytta kan skilte med fire soverom, med plass til overnattingsgjester. Familiekatten Miss Fab har funnet seg godt til rette i parets seng.  Foto: Morten Bendiksen

Hytteboka vitner om at fritidsboligen har vært flittig i bruk. I løpet av året har de i snitt vært i Tvedestrand annenhver helg. Paret fant nemlig fort ut at sommerhuset er like vakkert til alle årstider.

– Sørlandet er jo aller vakrest på sommeren, men hver årstid har hatt sin sjarm. I vinter var det jo sykt mye snø, det dekket halve vinduet her. Da så vi hvor koselig det kunne bli. Vi er veldig glade i å lage god mat, gjerne noe som tar litt tid å lage. Gode gryter og løksuppe. Vi fyrte opp i peisen, hadde masse stearinlys og hørte på musikk. Da var hytta virkelig en drøm, forteller ettbarnsmoren.

– Men det var jo et paradoks å ha hytte på Sørlandet, og så er noe av det første man må gjøre å kjøpe seg snøfreser, humrer Andreas.

Les også: (+) Ekskona mener at hun har rett til å overta hytta. Prøver hun å lure meg?

<b>VARMT OG LUNT: </b>Kathrine og ektemannen tilbrakte mange helger på hytta i vinter. Da var peisen god å ha.
VARMT OG LUNT: Kathrine og ektemannen tilbrakte mange helger på hytta i vinter. Da var peisen god å ha. Foto: Morten Bendiksen

Jobber som eiendomsmegler

53-åringen har hatt hendene fulle i jobben som eiendomsmegler i Beléven Eiendomsmegling etter anskaffelsen av hytta. Til vanlig har han fast kontor i Oslo, men nå har selskapet åpnet en avdeling i nabobyen Risør der Andreas kan operere fra. Det gir familien enda en god grunn til å valfarte til hytta.

– Andreas begynte å selge hytter og boliger i sørlandsområdet i fjor sommer. Så nå er jeg blitt eiendomsmeglerfrue her også, klukker Kathrine.

<b>LEKKERT:</b> Badet er lyst og lekkert, med flott utsikt fra badekaret.
LEKKERT: Badet er lyst og lekkert, med flott utsikt fra badekaret. Foto: Morten Bendiksen

Ektemannen kommer sågar rett fra jobb til reportasjen, litt forsinket fordi han plukket en bukett blomster i grøftekanten til kona på vei hjem. Begge er enige om at romantikken blomstrer litt ekstra på hytta.

– Det gjør den absolutt. Det har mye å gjøre med at det er motsatt av hverdagen, man får mer tid til hverandre. Og med denne flotte utsikten, blir vi mer romantiske.

– Vi føler virkelig at vi har funnet drømmehuset, rett under tre timer unna hjemmet vårt på Nesøya, sier de, før det bryter ut en liten diskusjon om hvem som er den mest romantiske av dem.

– Det er nok meg, bedyrer Andreas.

– Det tror han selv, men det er selvfølgelig meg – uten tvil. Jeg tørker støv, støvsuger og vasker doen, parerer kona.

Les også: Mari Maurstads sommerparadis: – Barna synes det er et museum, men jeg liker den gamle stilen

<b>HØYT UNDER TAKET: </b>Det er lite å utsette på utsikten fra hytta. – Vi har stor tomt og tilbringer mye tid ute. Jeg elsker at det er vill vegetasjon her, sier Kathrine.
HØYT UNDER TAKET: Det er lite å utsette på utsikten fra hytta. – Vi har stor tomt og tilbringer mye tid ute. Jeg elsker at det er vill vegetasjon her, sier Kathrine. Foto: Morten Bendiksen

Separert i tre år

Det er ikke til å unngå å legge merke til det sterke båndet dem imellom. Turtelduene deler en spøkefull tone, latteren sitter løst, og kjærtegnene er aldri langt unna.

Det er milevis fra atmosfæren de hadde før de valgte å gå hver til sitt. En atmosfære de har vært åpne og ærlige om i sin populære podkast «Ekteskapet 2.0».

<b>DEN GANG DA:</b> Kathrine og Andreas i starten av forholdet.
DEN GANG DA: Kathrine og Andreas i starten av forholdet. Foto: Privat

Utroskap, sinneutbrudd, økonomisk mislighold, barneoppdragelse, sjalusi og manglende sexlyst preget forholdet i de siste årene av ekteskapet – før bruddet i 2018. Paret er enige om at den tre år lange separasjonen var nødvendig for å ta grep om kjærligheten som alltid lå der i bunn.

– Vi var nødt til å gå fra hverandre. Det var jeg som til slutt gikk, Andreas ville ikke. I ettertid har han sagt at det var helt nødvendig, men der og da var det selvfølgelig opprivende og vondt – spesielt med et barn i midten av det hele. Det var en forferdelig tid. Jeg følte meg så fæl, men samtidig forsto jeg at jeg ikke hadde noe valg, sier hun.

Først etter utallige timer hos psykolog og selvransakelse, klarte Kathrine å se på det gamle familiemønsteret med friske øyne.

– Ofte når man går, så er det jo fordi man er jævlig sint på noen. Men jeg var bare sint, og da er det lett å skylde på andre. «Alt er Andreas sin feil». Men da sinnet begynte å gi seg, fant jeg ut at dette ikke var noe gøy. Først da klarte jeg å jobbe med meg selv.

– Det er en sannhet at man må ta på seg egen oksygenmaske først, før man kan hjelpe andre. For jeg skjønte jo at jeg også hadde gjort mye feil i forholdet. Endringer starter med en selv, og det er ingen skam å snu. Det var en styrke å komme frem til den konklusjonen, sier Kathrine om prosessen.

<b>NY VERSJON:</b> – Jeg er mye mer bevisst på hvordan jeg er i dag, og det har styrket forholdet vårt, sier TV-profilen.
NY VERSJON: – Jeg er mye mer bevisst på hvordan jeg er i dag, og det har styrket forholdet vårt, sier TV-profilen. Foto: Morten Bendiksen

Ektemannen nikker samtykkende.

– Nå skal vi ikke på noen som helst måte anbefale andre å ta en pause, men vi …

– Jo, skill dere, avbryter Kathrine spøkefullt.

– … hadde begge mye ugjort i forholdet vårt, fortsetter Andreas.

<b>TENÅRINGSFORELDRE:</b> 15 år gamle Leon er parets store stolthet. – Leon er en utrolig mild og fin gutt. Vi er så stolte av den lille mannen han har blitt, sier de.
TENÅRINGSFORELDRE: 15 år gamle Leon er parets store stolthet. – Leon er en utrolig mild og fin gutt. Vi er så stolte av den lille mannen han har blitt, sier de. Foto: Svein Brimi

– Først med de endringene klarte vi å finne sammen igjen og gi hverandre muligheten til å gjøre det godt igjen. Men det er ikke for alle, og om et forhold overhodet ikke fungerer, skal man ikke tvinge seg tilbake. Men for vår del, hadde vi ikke klart å redde forholdet i land uten pause fra all kranglingen, erkjenner han.

Les også: (+) Han ville ha et åpent forhold. Jeg sa ja, men kjente jeg ble litt kvalm

Går en kule varmt

De er enige om at ekteskapet i versjon 2.0 er bedre og sterkere enn noensinne.

– Det er mer solid og tryggere. Trygghet var det lite av i forrige runde. Nå vet jeg at jeg ikke skal noe sted, det er her jeg skal være – uansett hvor forbanna jeg måtte bli på Andreas. Herregud, det går en kule varmt innimellom.

– Det er ikke så lenge siden jeg kastet brødskiver etter ham. Salathodet fløy, og han rakk akkurat å lukke igjen døra før det traff ham. Jeg skal ikke sitte her og si at vi har det fantastisk hver dag, men det går heldigvis fort over. For jeg husker hvordan vi hadde det før, det kan ikke sammenlignes engang, understreker hun.

– Dessuten er forelskelsen i runde to blitt sterkere. Det er ikke nyforelskelsen man føler når alt er nytt og spennende, selvsagt. Nå er den mer knyttet til kjærlighet, som jeg synes er mye bedre, istemmer Andreas.

Les også: (+) Gro Hammerseng-Edin: – Jeg elsket å være mamma, men jeg kjente også litt på misunnelsen

<b>NYTT BRYLLUP:</b> Paret skal fornye ekteskapsløftene i 2026, 20 år etter det første bryllupet. – Men denne gangen skal det være lave skuldre, og det blir ikke kirkebryllup. Det har vi gjort allerede. Men jeg skal ha brudekjole, og Andreas skal se fantastisk ut, sier Kathrine. 
NYTT BRYLLUP: Paret skal fornye ekteskapsløftene i 2026, 20 år etter det første bryllupet. – Men denne gangen skal det være lave skuldre, og det blir ikke kirkebryllup. Det har vi gjort allerede. Men jeg skal ha brudekjole, og Andreas skal se fantastisk ut, sier Kathrine.  Foto: Svein Brimi

Hjelp for andre

At de valgte å være åpne om utfordringene i ekteskapet, er det en god grunn til. For der mediene lagde overskrifter av de pikante detaljene fra podkasten, var parets hovedmål å gi håp og råd til andre som måtte slite med forholdet.

– Og vi har stort sett bare fått positive tilbakemeldinger. Det har vært hundrevis som har kontaktet oss, som har fortalt om egne utfordringer og at de har hatt nytte og glede av podkasten vår. Det har vært veldig godt å høre, sier Andreas.

Det er Kathrine helt enig i.

– Å kunne hjelpe andre var en stor motivasjon for oss. For selv om man har vært i helvete og tilbake igjen, er det mulig å finne lykken igjen. Enten med den samme, eller en ny.

– Selv har jeg lært mye om forhold og om meg selv i denne prosessen. Vi har fått det mye bedre, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Kathrine og smiler.


Denne saken ble første gang publisert 08/07 2024.

Les også