Karsten Warholm og Oda Djupvik

– Det var første gang vi møttes etter at jeg ble kreftfri

Da kjæresten fikk kreft, følte Karsten Warholm seg helt ødelagt. Samtidig som han tok sitt første VM-gull, ble Oda erklært kreftfri.

<b>DOBBEL SEIER:</b> 9. august 2017 vant Karsten 400 meter hekk i VM i London. Sammen med kjæresten Oda Djupvik feiret han seieren og ikke minst at hun kort tid senere ble erklært kreftfri.
DOBBEL SEIER: 9. august 2017 vant Karsten 400 meter hekk i VM i London. Sammen med kjæresten Oda Djupvik feiret han seieren og ikke minst at hun kort tid senere ble erklært kreftfri. Foto: Junge, Heiko
Publisert

I august skal Karsten Warholm (28) forsvare Tokyo-gullet fra 2021 under De olympiske leker i Paris. Europamesteren av året er selvsagt topp motivert, men innrømmer også at motivasjonen naturligvis har endret seg etter det forrige mesterskapet.

– For nå kan jeg ikke lenger si at jeg ha det OL-gullet her. Den frykten er borte, på godt og vondt, for det lå mye motivasjon i det. Likevel kjenner jeg på motivasjon som tidligere. OL i 2021 er fortid, prestasjoner er ferskvare, og det gjør kanskje at vi utøvere holder på så lenge, fortalte han nylig til Aftenposten.

Les også: TV-guide: Slik blir OL i Paris 2024

Kjærester i 10 år

På hjemmebane er han samboer med Oda Djupvik (25), som også er fra Ulsteinvik. Til jul i år har de to vært kjærester i 10 år!

<b>GULLGUTTEN:</b> Klarer Karsten å gjenta bedriften fra forrige OL? Sunnmøringen tok gull på 400 meter hekk i Tokyo i 2021.
GULLGUTTEN: Klarer Karsten å gjenta bedriften fra forrige OL? Sunnmøringen tok gull på 400 meter hekk i Tokyo i 2021. Foto: Charlie Riedel

Det tok imidlertid lang tid før turtelduene flyttet sammen. I seks år bodde Karsten i et kollektiv i Oslo sammen med kamerater, og trivdes godt med det.

I 2022 ble kjæresteparet samboere etter å ha kjøpt en enebolig i Gamle Madserud allé på Frogner i hovedstaden. Prislappen var på 27 millioner kroner.

– Det har fungert veldig, veldig bra. Vi har kjent hverandre og vært sammen lenge. Det har vært helt knirkefritt, fortalte han til VG.

Les også: Leif Olav Alnes: – Tenkte på å legge opp som trener

<b>SATT PRIS PÅ: </b>I 2020 vant Karsten tre priser under «Idrettsgallaen» på Hamar, og Oda måtte hjelpe ham å bære statuettene for Årets navn, Årets mannlige utøver og Utøvernes pris.
SATT PRIS PÅ: I 2020 vant Karsten tre priser under «Idrettsgallaen» på Hamar, og Oda måtte hjelpe ham å bære statuettene for Årets navn, Årets mannlige utøver og Utøvernes pris. Foto: Fredrik Hagen

Fikk lymfekreft

I 2017 var ikke dagene så enkle for det unge kjæresteparet. Ut av det blå fikk Oda beskjed om at hun hadde fått lymfekreft.

– Jeg ble kjempesjokka, for jeg hadde ingen symptomer, fortalte Oda senere i NRK-serien «Karsten og Leif».

Den da 18 år gamle jenta sendte melding til kjæresten sin, som var midt i en treningsøkt.

– Jeg var helt ødelagt, og visste ikke hvordan jeg skulle håndtere det. Jeg ringte da jeg kom i bilen. Det er den jævligste telefonsamtalen jeg har hatt noen gang, innrømmet Karsten i det samme intervjuet.

Odas kreftdiagnose hadde gode odds, men hun måtte likevel gjennom tøffe behandlinger.

Les også: (+) Gro Hammerseng-Edin: – Jeg elsket å være mamma, men jeg kjente også litt på misunnelsen

<b>BREDE SMIL:</b> Under OL i Tokyo i 2021 fikk ikke Oda muligheten til å følge kjæresten fra tribunen, men hun tok ham godt imot på Gardermoen etter hjemkomsten.
BREDE SMIL: Under OL i Tokyo i 2021 fikk ikke Oda muligheten til å følge kjæresten fra tribunen, men hun tok ham godt imot på Gardermoen etter hjemkomsten. Foto: Torstein Bøe / NTB

Dobbel glede

Senere samme år var det duket for Karstens VM-debut i London. Kort tid før finalen fikk Oda den gledelige beskjeden om at hun var kreftfri.

– Det er egentlig en utrolig gladhistorie. Jeg var ferdig med min siste behandling dagen jeg reiste til London. Da vi møttes etter at han vant, var det første gang vi møttes etter at jeg ble kreftfri. Begge hadde vunnet sin kamp, som vi hadde kjempet sammen, forklarte Oda i intervjuet til «Karsten og Leif».

De aller fleste husker nok at Karsten løp inn til sitt første VM-gull samtidig som han skrev seg inn i norske historiebøker som den første mannlige idrettsutøveren som ble verdensmester i en løpsøvelse.

Denne saken ble første gang publisert 05/08 2024.

Les også