Janne Formoe med nytt show

– Vi har alle våre kamper

I Janne Formoes nye one-woman-show møter du henne på vranga. – Jeg skal vise alt som har holdt meg tilbake: Janteloven, de ti bud, og mine egne indre lover, sier skuespilleren til Her og Nå.

<b>JANNE FORMOE:</b> I sitt nye one-woman- show «Janneloven» deler Janne Formoe åpenhjertig om kampen mot stemmene som har holdt henne tilbake.
JANNE FORMOE: I sitt nye one-woman- show «Janneloven» deler Janne Formoe åpenhjertig om kampen mot stemmene som har holdt henne tilbake. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Publisert

– «Janneloven» er de indre stemmene – de negative tingene jeg har sagt til meg selv – som «husk at markedsverdien din alltid er synkende» og «sammenlign deg for all del med alle andre», sier Janne Formoe (48) og ler.

Men bak latteren er det et alvor! Skuespilleren, som blant annet er kjent fra den populære TVNorge-serien «Neste sommer», er klar for å ta et oppgjør – et oppgjør med de negative stemmene som har holdt henne tilbake.

«Janneloven»

I sitt åpenhjertige one-woman-show «Janneloven» løfter hun disse stemmene frem med humor, brask og bram.

Hun navigerer seg gjennom følelser, og kampen mot indre og ytre forventninger. Samtidig som hun reflekterer over samfunnets krav til kvinner.

<b>ALLSIDIG: </b>Janne startet skuespillerkarrieren i pappa Terje Formoes suksessforestilling «Kaptein Sabeltann». Her spiller hun mot Nils Ole Oftebro i Henrik Ibsens «Byggmester Solness» i 2003.
ALLSIDIG: Janne startet skuespillerkarrieren i pappa Terje Formoes suksessforestilling «Kaptein Sabeltann». Her spiller hun mot Nils Ole Oftebro i Henrik Ibsens «Byggmester Solness» i 2003. Foto: Morten Holm

– Det er meg på vranga. Jeg vil vise frem alt som holder meg tilbake – alle «lovene» som forhindrer meg i livet og som fører til at jeg er litt slem mot meg selv. Jeg tror dette er noe vi kvinner er spesielt utsatt for. Vi skal være pene, vellykkede, takle karriere, barn – vi skal klare alt, mener Janne.

«Janneloven» spilles i Stavanger, Flekkefjord og Kristiansand før turneen fortsetter i 2025.

Les også: – Hun kjenner alle sider ved meg, sier Linn Skåber om barndomsvenninnen Ine Jansen

<b>SUKSESS: </b>Janne har gjort suksess som karakteren Eva i serien «Neste sommer» på TVNorge. Serien har gått siden 2014, og i likhet med Trond Fausa Aurvåg har Janne en sentral rolle.
SUKSESS: Janne har gjort suksess som karakteren Eva i serien «Neste sommer» på TVNorge. Serien har gått siden 2014, og i likhet med Trond Fausa Aurvåg har Janne en sentral rolle. Foto: Carl Christian Raabe

Kan overvinnes

Det at man er vakker, kjent og suksessrik betyr ikke at man ikke føler på de samme usikkerhetene som andre, men Janne vil også vise at hvis du jobber mot dine indre sperrer, så kan de overvinnes.

– Det handler om å stå opp mot de negative stemmene. Gjennom karrieren og livet har jeg lært å håndtere det bedre. Humor har vært en stor del av det, og det å kunne le av seg selv er utrolig frigjørende, sier TV-profilen.

Les også: (+) Aldri hadde jeg følt meg så pen. Ved alteret kom sjokket

Deilig å bli eldre

Janne tror det er sunt at vi er åpen med hverandre om at vi alle har ulike utfordringer, men hun innrømmer at hun også synes det er krevende å vise det frem.

<b>KJÆRESTEN</b>: I fjor høst ble det kjent at Formoe hadde fått seg kjæreste, Alexander Even Henriksen. Her fra 17. mai.
KJÆRESTEN: I fjor høst ble det kjent at Formoe hadde fått seg kjæreste, Alexander Even Henriksen. Her fra 17. mai. Foto: Privat

– Det føles ganske skummelt. Jeg er nervøs. Ikke det at jeg er så interessant, sier hun tilsynelatende litt forlegen, før ansiktet lyser opp i et stort smil, og hun legger til:

– Men jeg håper det betyr noe å vise at vi alle har våre kamper!

<b>STOLT MAMMA:</b> Janne og datteren Felicia Karlsen har et nært forhold, og det er ikke sjelden de dukker opp på rød løper sammen.
STOLT MAMMA: Janne og datteren Felicia Karlsen har et nært forhold, og det er ikke sjelden de dukker opp på rød løper sammen. Foto: Marius Gulliksrud

En av fordelene med å bli eldre er at man blir tøffere.

– Det er det som er deilig med å bli litt eldre. Når østrogennivået går ned, gir man litt mer faen. Man tør stå opp mer for seg selv. Jeg føler meg sterkere enn noen gang, og jeg er klar til å ta fatt på nye utfordringer. Jeg er 48 år og har det rett og slett veldig bra i livet, avslutter hun med et smil.


Denne saken ble første gang publisert 17/07 2024.

Les også