Elisabeth og Jakob Ingebrigtsen

Jakob og Elisabeth Asserson Ingebrigtsen er blitt foreldre: Dette betyr navnet

Elisabeth Asserson Ingebrigtsen (24) og Jakob Asserson Ingebrigtsen (23) har fått sitt første barn.

<b>JAKOB OG ELISABETH: </b>Elisabeth Asserson og Jakob Ingebrigtsen er blitt foreldre for første gang. Her fra Bislett Games i 2023.
JAKOB OG ELISABETH: Elisabeth Asserson og Jakob Ingebrigtsen er blitt foreldre for første gang. Her fra Bislett Games i 2023. Foto: Marius Gulliksrud
Sist oppdatert

I februar bekreftet Elisabeth Asserson Ingebrigtsen og Jakob Ingebrigtsen at de ventet sitt første barn sammen.

– Å dele en slik nyhet er vel noe av det hyggeligste man kan gjøre. Vi er veldig lykkelige og gleder oss masse til det som kommer, sa Jakob Asserson Ingebrigtsen i en pressemelding.

Tirsdag 25. juni var ventetiden over og paret ble foreldre for første gang.

– Endelig er du her, skriver mamma Elisabeth Asserson Ingebrigtsen på Instagram.

Dette betyr navnet

Datteren har fått navnet Filippa.

Ifølge babyverden.no er Filippa et gresk navn, og en kvinnelig variant av Filip. Det ble til av Filo, som betyr venn, og av ippos, som betyr hest. Det betyr altså hestens venn.

Det er til sammen 1041 personer som har dette navnet, og var mest populært i 2022.

Les også: Jakob og Elisabeth Asserson Ingebrigtsen: – De så ut som en million dollar

Felles etternavn

Ekteparet giftet seg i Bragenes kirke i Drammen 23. september i fjor, etter å ha vært kjærester siden de var 16 år gamle. Da valgte de å kombinere hverandres etternavn, og på Instagrams historiefunksjon forklarte hun hvorfor:

«Det blir Asserson Ingebrigtsen i dette hjemmet. Jeg synes det er noe fint med å hete det samme, og at barna heter det samme som oss. En liten, egen familie i en ellers stor familie», skriver Nettavisen.

<b>EKTEPAR: </b>Jakob og Elisabeth var forlovet i to og et halvt år, og valgte å bli smidd i hymens lenker i friidrettsstjernens sesongpause, som kun er tre uker per år.
EKTEPAR: Jakob og Elisabeth var forlovet i to og et halvt år, og valgte å bli smidd i hymens lenker i friidrettsstjernens sesongpause, som kun er tre uker per år. Foto: Marius Gulliksrud

Denne saken ble første gang publisert 26/06 2024, og sist oppdatert 26/06 2024.

Les også