Jakob Ingebrigtsen
Jakob Ingebrigtsens enorme antall reisedøgn: – Kan være tungt å være mye borte fra de du er glad i
Ukevis uten forloveden Elisabeth Asserson kan tære på for gullhåpet Jakob Ingebrigtsen, men han er villig til å legge ned den innsatsen som skal til for å bli best.
Den olympiske mesteren fra Tokyo i 2021, Jakob Ingebrigtsen (21), var et av de store trekkplastrene under Bislett Games i juni. Til øredøvende jubel fra et fullsatt stadion løp Sandnes-gutten inn til en overlegen seier på en engelsk mil.
– Jeg har savnet å løpe på Bislett. Det er tre år siden jeg var her sist – i fjor var jeg syk, og året før ble det avlyst. Atmosfæren på Bislett er helt spesiell – den får du ikke andre steder. Det er noe eget ved det norske publikumet, sa en glad vinner til Her og Nå etter målgang.
På tribunen sto også forloveden Elisabeth Asserson (21) og heiet.
– Det var utrolig kjekt å ha Elisabeth her i dag, sa Jakob.
Les også: Tone og Gjert Ingebrigtsen har skapt en verdensberømt storfamilie. Hvordan har det egentlig vært?
Forlovet med Elisabeth Asserson
Han var vel vitende om at han allerede dagen etter skulle sette seg på flyet til et høydeopphold og derfor ikke få se samboeren på flere uker.
Til tross for sin unge alder har Jakob og Elisabeth allerede vært sammen i seks år.
I april 2021 annonserte de på sine respektive Instagram-kontoer at de var forlovet. «For resten av livet», skrev Elisabeth i sitt innlegg. Bryllupet skal stå i september 2023.
Da Her og Nå spør om han får bidratt i bryllupsplanleggingen, drar han litt på svaret.
– Nei. Kanskje, friidrettsstjernen pauser en god stund før han slår fast:
– Jeg skal gjøre så godt jeg kan.
Med cirka 250 reisedøgn i året er det kanskje ikke så rart om han ikke kan være hundre prosent involvert i planleggingen av det forestående bryllupet. Og etter seks år som kjærester har nok forloveden blir vant til at det er flere ting samboeren ikke kan være til stede for.
Jakob innrømmer at han til tider synes fraværet er vanskelig.
– Det kan være tungt å være mye borte fra de du er glad i. Samtidig er det en jobb som må gjøres. Jeg holder ikke på med dette fordi noen tvinger meg. Hvis jeg skal gjøre det skikkelig, så er det sånn at i løping trenger man høydetrening. Det vil si at det blir en del reisedøgn i året, forklarer den unge stjernen.
Les også: (+) Jeg ville skilles, men avtalen jeg signerte for mange år siden hadde ødelagt alt
Friidrettsutøver Henrik Ingebrigsten
I vinter kunngjorde søskentrioen Jakob, Filip (29) og Henrik (31) at treningssamarbeidet med faren Gjert Ingebrigtsen (56) hadde opphørt, og at eldstemann Henrik tok over rollen som lagleder etter faren.
Samarbeidet synes brødrene fungerer godt.
– Jeg har sagt til Henrik at nå er det opp til deg, nå får du skape noe magisk, sier Jakob spøkefullt før han fortsetter med litt mer alvor:
– Jeg er svært heldig som har et godt støtteapparat med mye bra folk rundt meg. Henrik, Filip, Elisabeth og alle i støtteapparatet legger til rette. De hjelper meg med oppgaver i hverdagen slik at ting skal både bli bedre og enklere for meg. Jeg vet at i tillegg til egne mål er dette hovedfokuset for brødrene mine og for Elisabeth.
Les også: Christian Ingebrigtsen om usikkerheten: Mobbingen har satt uhelbredelige spor
VM i USA
Seieren under Bislett Games hjalp godt på Jakobs selvtillit inn mot VM i Eugene i USA i juli, hvor han ble nummer to på 1500 meter og verdensmester på 5000 meter.
– Når det nærmer seg et VM, er det slike gode svar man ønsker. Svar på at formen er der den skal være. Jeg er veldig godt fornøyd, jeg fikk det jeg kom for i dag. Det var en veldig god opplevelse. Nå ser jeg frem til å trene bra de neste ukene, oppsummerte han før VM.
Allerede idet 21-åringen gikk over målstreken i Oslo, skiftet fokuset hans fra Bislett Games til VM.
– Sett bort fra disse minuttene jeg gjør dette intervjuet, og må gå rundt i våte klær og piggsko, er fokuset nå på VM. Jeg reiser på høydeopphold til Flagstaff i Arizona i USA med første tilgjengelige fly.
– Hva er målet ditt i VM?
– Målet i VM er å gjøre det så godt jeg kan, sier Jakob, som i tillegg til OL-gullet på 1500 meter er europamester på 1500 og 5000 meter.