Helene Olafsen

Åpner opp: – Det er fortsatt mye tårer

– Jeg er et følelsesmenneske og har kommet såpass langt i livet at jeg ser det som en styrke, sier Helene.

<b>HELENE OLAFSEN: </b>For første gang leder Helene et realityprogram, og den tidligere snowboarderen er svært spent på hvordan serien blir mottatt av publikum. Her fra 2021.
HELENE OLAFSEN: For første gang leder Helene et realityprogram, og den tidligere snowboarderen er svært spent på hvordan serien blir mottatt av publikum. Her fra 2021. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Helene Olafsen (34) sitrer formelig av spenning når vi møter henne. Premieren på TV 2s nye storsatsing «Vokteren» er like rundt hjørnet og endelig skal programlederen få vise frem hva hun har jobbet med den siste tiden.

– Jeg er veldig spent på hvordan det her blir! Det er stas at TV 2 har vist meg denne tilliten. Reality er noe jeg aldri har gjort før, og det er både nytt og utfordrende. Det har vært nervepirrende å følge med på deltagerne som ikke aner hva de har gitt seg ut på. Jeg hadde ikke taklet å være med selv, men det var utrolig gøy å være observatør.

Les også: Slik blir TV-høsten på TV 2

Programleder i «Vokteren»

I vinter ble det kjent at «Skal vi danse» tar en pause i høst – i stedet kan TV-seerne følge Helene Olafsen som programleder når 14 kjendiser begir seg ut på en uforglemmelig reise som byr på mektige naturopplevelser, intense utfordringer, taktikk, sosialt spill og overraskende vendinger.

<b>NY REALITY:</b> 14 kjente mennesker skal utfordre seg på uante prøvelser i «Vokteren», og kjempe om en gigantisk pengepremie. Her er deltakerne: Anders Hoff, Simen Velle, Robin Hofset, Desta Marie Beeder, Marna Haugen, Johannes Joner, Silje Sandmæl, Fritz Aanes, Anny Isabella Øvrehus, Anny Isabella Øvrehus, Hilde Lyrån, Trude Vasstrand, Truls Torp- 
NY REALITY: 14 kjente mennesker skal utfordre seg på uante prøvelser i «Vokteren», og kjempe om en gigantisk pengepremie. Her er deltakerne: Anders Hoff, Simen Velle, Robin Hofset, Desta Marie Beeder, Marna Haugen, Johannes Joner, Silje Sandmæl, Fritz Aanes, Anny Isabella Øvrehus, Anny Isabella Øvrehus, Hilde Lyrån, Trude Vasstrand, Truls Torp-  Foto: Haakon Lundkvist/TV2

Målet er å bestige toppen av Norges nasjonalfjell, majestetiske Stetind (1391 moh.) i Narvik kommune i Nordland.

– Serien foregår på et fjell, og det er jo ingen hemmelighet at jeg er veldig glad i fjell, ler den tidligere snowboarderen, som blant annet ga ut sangen «Glittertind» da hun deltok i realityserien «Norges nye megahit».

Seks år har gått siden Helene Olafsen med skrekkblandet fryd tok over «Senkveld» sammen med Stian Blipp (34). Det ble en ilddåp som programleder, og Helene slet med både nerver og prestasjonsangst knyttet til oppdraget.

<b>VOKSENPOENG:</b> Siden Helene debuterte som «Senkveld»-programleder i 2018, har hun forlovet seg, blitt tobarns-mamma og pusset opp drømmehuset.
VOKSENPOENG: Siden Helene debuterte som «Senkveld»-programleder i 2018, har hun forlovet seg, blitt tobarns-mamma og pusset opp drømmehuset. Foto: Haakon Lundkvist/TV2

Etter hvert har den spreke tobarnsmammaen etablert seg som en av kanalens foretrukne programleder.

– Det er fortsatt mye tårer, men det er ikke lenger i forbindelse med nerver. Jeg blir alltid nervøs, og jeg tror jeg skal gi meg den dagen jeg ikke blir nervøs lenger. For det betyr at det er noe som står på spill, en følelse jeg kjenner igjen fra idretten. Jeg er et følelsesmenneske og har kommet såpass langt i livet at jeg ser det som en styrke, smiler Helene og utdyper:

– Jeg har blitt veldig mye tryggere på denne reisen. Jeg har utfordret meg selv og det har blitt kastet veldig mye rart på meg. Jeg står sterkere i meg selv i dag og kjenner ikke på like mye frykt. Selv om jeg kan være selvkritisk, er jeg ingen perfeksjonist.

Les også: Helene Olafsen: – Jeg var veldig skjør

Forlovet med Jørgen Nilsen

Mye har skjedd, også på privaten, siden «Senkveld»-debuten. I dag er Helene forlovet med proffdanseren Jørgen Nilsen, som hun møtte gjennom «Skal vi danse».

De to har pusset opp drømmehjemmet på idylliske Malmøya i Oslo og har blitt tobarnsforeldre. Det er likevel først denne sommeren Helene har kommet til en realisering.

– En følelse snek seg inn i sommer. For første gang har jeg følt meg voksen. Vi var på familieferie med barn over alt, og dro fra lekepark til lekepark, forklarer Helene.

<b>FAVORITT:</b> Siden programlederdebuten i TV 2, har Helene Olafsen jobbet med mange ulike TV-konsepter. I 2021 ledet hun og samboer Jørgen Nilsen «Gullfisken». 
FAVORITT: Siden programlederdebuten i TV 2, har Helene Olafsen jobbet med mange ulike TV-konsepter. I 2021 ledet hun og samboer Jørgen Nilsen «Gullfisken».  Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2

– Betyr det at dere begynner å få hodet over vannet hva småbarnslivet angår?

– Nei, absolutt ikke. Det er like vanskelig og like lett hver dag. Jeg kommer aldri i mål og det er en pågående prosess som jeg ikke alltid mestrer. Samtidig som det er frustrerende å ikke strekke til, er det kanskje også det som er å bli voksen? Jeg har slått meg til ro med at å ikke strekke til er en stor del av livet.

<b>GODE VENNER:</b> «Skal vi danse»-makkeren Anders Hoff er en av deltagerne i «Vokteren».
GODE VENNER: «Skal vi danse»-makkeren Anders Hoff er en av deltagerne i «Vokteren». Foto: Svein Brimi

«Vokteren» har premiere på TV 2 lørdag 14. september 20.00.

Denne saken ble første gang publisert 13/09 2024, og sist oppdatert 13/09 2024.

Les også