Har du ekstrem fedme?

Kari Jaquesson søker deg med ekstreme fedmeutfordringer til ny TVNorge-satsning.

Foto: Paul Weaver (Mediahuset Nettavisen)
Publisert

(SIDE2): Kari Jaquesson blir programleder for et nytt livsstilsprogram med premiere på TVNorge i 2012. Serien går i produksjon til høsten, og vil fokusere på livsstilsutfordringer knyttet til fedme og overvekt. Nå søker Jaquesson og TVNorge deltakere med ekstreme fedmeutfordringer.

Vil ikke rettferdiggjøre overvekt
- Målet mitt er å gjøre nordmenn mer bevisste på hvordan de selv kan skape seg en sunnere tilværelse, og mindre opptatte av å rettferdiggjøre overvekt og fedme. Det er nøyaktig hva dette programmet vil fokusere på. Derfor var det helt naturlig for meg å takke ja til en rolle i serien, sier Kari Jaquesson.

Følger ti deltakere gjennom et helt år
Det er produksjonsselskapet Eyeworks Dinamo som i disse dager forbereder den nye dokumentarserien for TVNorge. Serien skal følge ti deltakere gjennom et helt år. Alle kjemper mot fedme og utfordringer knyttet til overvekt. Sammen med et ekspertteam skal Jaquesson sørge for at hver enkelt deltaker får dedikert oppfølging knyttet til helse, trening og ernæring.

- Vi skal ikke bare slanke Norge. Vi skal endre deltakernes motivasjon og tankesett, og gjøre dem mer bevisste på sin egen livsstil. Det tar tid. Derfor setter vi av et helt år til å følge opp deltakerne i deres personlige kamp mot fedmen. Og akkurat det er ganske unikt for en slik type programserie, sier Jaquesson.

Søker ekstremovervektige deltakere
Jaquesson mener den norske fedmesituasjonen er kommet ut av kontroll.

- I dag veier en norsk mann i 40-årene nesten ti kilo mer enn han gjorde på 70-tallet. Det er ingen samfunnsstrukturelle endringer som kan forklare denne situasjonen, annet enn at vi spiser mer og beveger oss mindre, sier Jaquesson.

Nå oppfordrer Jaquesson ekstremovervektige nordmenn til å melde seg på programmet.

- Vi ønsker å komme i kontakt med personer som virkelig sliter med fedme. De som har problemer med å reise seg fra sofaen, eller som fyller to seter på flyet – de som føler seg isolert på grunn av vekten, og som opplever hverdagen så vanskelig at de ikke ser en vei tilbake til en normal livssituasjon, sier hun.

TVNorge: – Glade for å få med en tungvekter
I dag er én av fire nordmenn overvektige. Og nylig ble norske menn kåret til de tykkeste i Europa av Verdens helseorganisasjon. Det er en situasjon som burde få varselsklokkene til å ringe høyere i stortingskorridorene, mener kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Svein Tore Bergestuen. Han er derfor svært fornøyd med å få med en tungvekter som Jaquesson på prosjektet.

- Kari Jaquesson er en viktig premissleverandør i debatten om fedme. Hun har lang erfaring med helse- og treningsarbeid, og er flink til å få viktige aktører i tale. I tillegg er hun en drivende dyktig formidler. TV-faget har hun allerede vist at hun behersker, sier Bergestuen.

Bergestuen er fullt klar over at senere uttalelser fra Jaquesson rundt den norske fedmeproblematikken har engasjert både helseeksperter og overvektige. Men han er ikke redd for reaksjonene som kan komme rundt TV-serien.

- Det er på tide at noen tar av seg silkehanskene og setter helseutfordringer foran hensynet til de som av ulike årsaker roper opp om stigmatisering hver gang diskusjonen starter. Debatten som har oppstått i etterkant av Jaquessons uttalelser er en avsporing, og overskygger høyst reelle problemer. Vi ønsker nå at de overvektige selv skal få belyse problemet, og utfordringene de sliter med, avslutter Bergestuen.

Søknadsinformasjon finnes på TVNorges hjemmeside, www.tvnorge.no

Denne saken ble første gang publisert 28/05 2011.

Les også