Gaute Grøtta Grav om familien

– Jeg har vært småbarnsfar i 14 år

Den kjente programlederen har vært småbarnsfar i 14 år. Nå ser han frem til å ha «pappaferie» under deltagelsen av «71 grader nord», men frykter at savnet fort kan bli for stort.

<b>PAR I HJERTER:</b> I 2019 ble det kjent at Gaute Grøtta Grav og Cathrine Montero Moen hadde funnet lykken. Nå har de to sønner på 1,5 og 3 år.
PAR I HJERTER: I 2019 ble det kjent at Gaute Grøtta Grav og Cathrine Montero Moen hadde funnet lykken. Nå har de to sønner på 1,5 og 3 år. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

– Da jeg ble spurt om å være med i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis», tenkte jeg: «Endelig. Nå passer det», sier Gaute Grøtta Grav (44) da vi møter ham dagen før avreise.

Han trengte kun en kort betenkningsperiode for å ta en prat med sin kjære samboer Cathrine Montero Moen (33).

– Cathrine sa at hun gjerne skulle dratt selv, men at hun selvfølgelig unte meg å dra.

Paret har sønnene Iver (1,5) og Aron (3) sammen. Fra sitt tidligere ekteskap har Gaute også to eldre barn.

– Det blir vanskelig å være borte fra barna og Cathrine. Yngstegutten er bare ett og et halvt år, og han er veldig pappagutt. Jeg er spent på hvordan det blir, både for han og meg, sier Gaute.

<b>IVRIG TUR-DELTAGER:</b> Grøtta Grav er en av årets deltagere i TVNorges populære reality-konkurranse «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis». 
IVRIG TUR-DELTAGER: Grøtta Grav er en av årets deltagere i TVNorges populære reality-konkurranse «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis».  Foto: Svein Brimi

Småbarnsfar i 14 år

Programlederen forsøker å berolige seg selv med at det er mange familier som jevnlig opplever uker fra hverandre.

– Det er snakk om én måned. Folk er på Nordsjøen så lenge også. Livet er sånn … Jeg gleder meg selvsagt veldig til å komme hjem, men nå skal jeg ha pappafri. Jeg ser veldig frem til dette, sier han og gliser bredt.

– Jeg har vært småbarnsfar i 14 år nå, så nå skal jeg kose meg og nyte øyeblikkene. Så skal jeg komme hjem med fornyet energi.

Les også: Gaute Grøtta Grav om diagnosen: – Det var vel ingen, verken venner eller familie, som ble overrasket

<b>FARMEN-STJERNE:</b> Gaute vant «Farmen» i 2001. Fra 2004 til 2019 ledet han det populære TV 2-programmet. Her er han fotografert sammen med de kvinnelige deltagerne i «Farmen Kjendis» i 2018. 
FARMEN-STJERNE: Gaute vant «Farmen» i 2001. Fra 2004 til 2019 ledet han det populære TV 2-programmet. Her er han fotografert sammen med de kvinnelige deltagerne i «Farmen Kjendis» i 2018.  Foto: Svein Brimi

Vant «Farmen» i 2001

Gaute ble allemannseie da han vant den første sesongen av TV 2s realityserie «Farmen» i 2001. Fra 2004 til 2019 ledet han det populære programmet.

I fjor ble han ansatt som leder for informasjon og kommunikasjon i Motvind Norge, som har som hovedfokus å stanse vindkraftutbygging.

– Den nye jobben er en av årsakene til at jeg sa ja til «71 grader nord». Det er mindre og mindre urørt natur, så det å kunne oppleve det og fortelle hvor viktig det er å ta vare på den lille naturen vi har, blir fint.

– Hvordan trives du i den nye rollen?

– Jeg har stor glede av å jobbe inn mot vindmølle-energi. Vi har mektige motstandere, men nå har vi over 20 000 medlemmer. Jeg opplever entusiasme og giv og det er mange som brenner for Norges energipolitikk. Det er veldig gøy, og jeg får brukt hele meg i jobben.

Les også: (+) "Ta deg sammen!" sa pappa da jeg ble ufør. I dag fikk jeg en SMS fra foreldrene mine

Mindre politikk

Tidligere har 44-åringen vært aktiv som Høyre-politiker, og i fjor stilte han som ordførerkandidat for Rauma kommune i Møre og Romsdal.

<b>BYTTET BEITE:</b> Gaute har vært en profilert person i godt over 20 år. I fjor fikk han seg ny jobb som leder for informasjon og kommunikasjon i Motvind Norge, som har som hovedfokus å stanse vindkraftutbygging.
BYTTET BEITE: Gaute har vært en profilert person i godt over 20 år. I fjor fikk han seg ny jobb som leder for informasjon og kommunikasjon i Motvind Norge, som har som hovedfokus å stanse vindkraftutbygging. Foto: Lasse Eriksson

På grunn av den nye jobben, har han roet ned på den politiske satsingen.

– Jeg prøver å redusere den politiske delen. Jeg er i kommunestyret, men jeg er ikke på fylkesnivå. Det blir feil med tanke på den nye jobben, forklarer han.


Denne saken ble første gang publisert 14/08 2024, og sist oppdatert 02/10 2024.

Les også