VANT «Fjellhytta» 2024

Seieren har endret livet til Espen og Sindre: Dette er planene deres for hytta

Etter åtte beinharde uker med snekring, maling og dekorering, kan Espen Bråten Kristoffersen og Sindre Fløistad kalle seg stolte hytteeiere av «Olebu».

<b>NYTT LIV: </b>Espen og Sindre slang inn en søknad til Fjellhytta helt på tampen for å sprite opp forholdet. Det angrer de ikke på nå.
NYTT LIV: Espen og Sindre slang inn en søknad til Fjellhytta helt på tampen for å sprite opp forholdet. Det angrer de ikke på nå. Foto: Svein Brimi
Publisert

– Det er det sykeste jeg har vært med på i hele mitt liv! Den følelsen vi hadde under finalen, da det ble så spennende … det var ikke til å holde ut. Jeg får hjertebank bare av å tenke på det, sier Espen Bråten Kristoffersen (37).

Etter åtte uker med hardt arbeid fra morgen til kveld i TV 2-programmet «Fjellhytta», kunne han og samboeren Sindre Fløistad (32) endelig sprette sjampanjen.

Turtelduene har måttet holde på hemmeligheten om at de gikk seirende ut av oppussingsprogrammet en god stund. Nå som katten er ute av sekken, gleder de seg til å invitere familie og venner til sin idylliske hytte på Turufjell i Flå.

– Vi hadde ikke forventet å vinne. Eller, man melder seg jo ikke på hvis man tror man har null sjans. Men vi hadde ikke så veldig stor tro på det i starten, siden vi ikke kunne noe i utgangspunktet, forklarer de.

FEIRER: Sindre Fløistad og Espen Bråten Kristoffersen er i ekstase over å kunne dele nyheten om at de gikk seirende ut av oppussingsprogrammet.
FEIRER: Sindre Fløistad og Espen Bråten Kristoffersen er i ekstase over å kunne dele nyheten om at de gikk seirende ut av oppussingsprogrammet. Foto: Svein Brimi
<b>NERVEPIRRENDE FINALE:</b> Espen og Sindre med den gjeve gullhammeren da de gikk rett til topps i «Fjellhytta».
NERVEPIRRENDE FINALE: Espen og Sindre med den gjeve gullhammeren da de gikk rett til topps i «Fjellhytta». Foto: Ida Marie Pettersen

Mange planer for hyttelivet

Samboerparet snakker i munnen på hverandre. Gledesrusen er til å ta og føle på, og hytteplanene er klare.

– Det er jo vårt sted! Et kjærlighetsrede. En skikkelig kosehytte. Jeg gleder meg til å være der sammen med deg, og bare nyte livet. Jeg gleder meg til å fyre opp i peisen, sier Sindre.

<b>OLEBU:</b> Sindre og Espen tilhørte den grønne hytta i TV-serien. Den er nå deres til odel og eie.
OLEBU: Sindre og Espen tilhørte den grønne hytta i TV-serien. Den er nå deres til odel og eie. Foto: Strix

– På høsten er det helt fantastisk der. Jeg tenkte at om vi ikke hadde vunnet, så måtte vi hatt hytte der oppe uansett. Det er perfekt avstand fra Oslo, under to timer. Vi kan være kjempeaktive der, men også bare sitte inne og drikke rødvin, legger Espen til.

– Fotturer blir det mye av. Og jeg gleder meg til å stå på slalåm og langrenn. Og nå MÅ du lære deg å gå langrenn, Espen!

<b>INTERIØR:</b> Samboerparet har lagt ned en imponerende innsats under oppussingen, til tross for lite erfaring på forhånd. Det lekre kjøkkenet vil bli flittig brukt.
INTERIØR: Samboerparet har lagt ned en imponerende innsats under oppussingen, til tross for lite erfaring på forhånd. Det lekre kjøkkenet vil bli flittig brukt. Foto: Strix
<b>INNBYDENDE:</b> Sofakroken er blitt en lun og koselig plass, med utsikt over fjellåsene.
INNBYDENDE: Sofakroken er blitt en lun og koselig plass, med utsikt over fjellåsene. Foto: Strix

– Å, nei! Jeg har traumer fra barndommen. Jeg tror ikke jeg har stått på langrenn siden jeg ble tvunget av foreldrene mine. For meg er det nedoverski som gjelder, men jeg tror kanskje vi må ønske oss langrennsski til jul, kapitulerer samboeren.

Les også: «Fjellhytta»-deltakere avslører: – Det må være kortspill og alkohol. Det er som hånd i hanske

Nysgjerrige naboer

Her og Nå besøker hyttevinnerne hjemme på Kampen i Oslo, kort tid før finalen blir vist på TV. Fotoseansen på takterrassen tiltrekker seg nysgjerrige blikk fra naboene, som titter frem mellom gardinene.

– De har spurt oss om hvordan det går på «Fjellhytta», men vi har sagt de må følge med. Vi sier ingenting, men det er mulig de aner ugler i mosen når de ser at vi spretter sjampanjen, ler Espen.

Det var Sindres idé å melde seg på oppussingsprogrammet, etter at paret hadde fulgt med på «Sommerhytta» i noen år. Kort tid før fristen gikk ut, slang de inn en søknad.

– Når man har vært sammen i åtte år, kommer man til et punkt hvor man kjenner at det hadde vært sunt å gjøre nye nytt. Gi forholdet litt påfyll. Så hvorfor ikke et reality-program? Så kan man blottlegge forholdet på TV, humrer Espen.

<b>REKREASJON:</b> Turtelduene gleder seg til å kunne tilbringe feriedagene på hytta med familie og gode venner. 
REKREASJON: Turtelduene gleder seg til å kunne tilbringe feriedagene på hytta med familie og gode venner.  Foto: Svein Brimi

I dag ser de at utfordringen har styrket dem som par.

– Vi lærte ekstremt mye. Jeg var selv veldig spent på hvordan det kom til å gå å samarbeide om et så stort prosjekt. Og det kom noen humper i veien i løpet av de åtte ukene. Men vi er blitt mer bevisste på hverandres styrker og svakheter, og klarer nå å innrette oss bedre i forhold til hverandre, medgir Sindre.

Les også: (+) Grunneier har hugget trær på tomten. Nå ligger det kvist og kvast igjen i store hauger. Må han ikke rydde opp etter seg?

<b>I FYR OG FLAMME:</b>  – Fordi vi ofte står på scenen i helgene, kommer vi til å bruke hytta i ukedagene. Og når vi ikke bruker den selv, er det hyggelig å låne den bort, sier paret.
I FYR OG FLAMME:  – Fordi vi ofte står på scenen i helgene, kommer vi til å bruke hytta i ukedagene. Og når vi ikke bruker den selv, er det hyggelig å låne den bort, sier paret. Foto: Svein Brimi

Døde under TV-innspillingen

Hytta har fått navnet «Olebu», oppkalt etter Sindres kjære bestefar. Ole var en av få som fikk vite om parets deltagelse i programmet i forkant. Han hadde vært syk lenge, og døde under TV-innspillingen. Bestefar fikk dermed ikke vite at paret gikk seirende ut.

– Det hadde vært så fint å kunne dele nyheten med ham, men jeg tror han har fått det med seg. Og jeg tror han er veldig stolt og glad på våre vegne, sier Sindre og utdyper:

– Det var selvfølgelig vanskelig da han døde og vi sto midt oppi det hele, men det ble også en sterk motivasjon til å stå på og forsøke å vinne. «Olebu» er blitt en heder til bestefar.

Sindre er også takknemlig for at Ole og bestemoren tok godt imot kjæresten Espen. I sommer feiret de åtte år som par, etter å ha møtt hverandre i underholdningsbransjen.

Begge to jobber som frilansskuespillere og har store forestillinger på CV-en. Sindre har blant annet vært med i ensemblet til «Mamma Mia», mens Espen kan skryte av å ha stått på scenen i «Grease» og «Spelemann på taket».

– Jeg så Sindre på scenen, og så tok jeg kontakt etter hvert fordi jeg syntes han var så kjekk! Men da var han ikke homo, forteller Espen.

<b>KREATIVE:</b> Både Espen og Sindre jobber som skuespillere, og øver mer enn gjerne sammen.
KREATIVE: Både Espen og Sindre jobber som skuespillere, og øver mer enn gjerne sammen. Foto: Svein Brimi

– Ikke ute av skapet, mener du, repliserer kjæresten.

– Det var uansett kjærlighet ved første blikk. Han var så flink til å synge og spille. Jeg jobbet med en god venninne av Sindre i en musikal, og en dag sa hun: «Har du hørt at Sindre er homo?». Da var det bare å «legge seg i sælan», ler Espen.

Les også: Aina Sollie Steen fra «Sommerhytta»: – Jeg hadde ikke forventet at jeg skulle forelske meg i 40-årene

<b>PAR I HJERTER:</b> – Sindre er god og snill. Han er åpen, ærlig og veldig kjekk, sier Espen om kjæresten, som er like raus med komplimentene. – Vi har hatt det gøy sammen i åtte år. Espen er den morsomste i verden, sier Sindre. 
PAR I HJERTER: – Sindre er god og snill. Han er åpen, ærlig og veldig kjekk, sier Espen om kjæresten, som er like raus med komplimentene. – Vi har hatt det gøy sammen i åtte år. Espen er den morsomste i verden, sier Sindre.  Foto: Svein Brimi

Økonomisk trygghet

En kaffedate ble til flere, og åtte år senere har de tatt nok et steg videre og kan kalle seg stolte hytteeiere. Med en travel hverdag i hovedstaden, har de lenge drømt om et rolig sted der de kan trekke seg tilbake fra byens kjas og mas.

– Vi har hatt lyst på hytte lenge, men hadde ikke hatt råd til en så fin hytte om det ikke var for TV-programmet. Det gir en økonomisk trygghet også å vite at vi har en hytte som er verdt noen kroner. Den har også enda større affeksjonsverdi når vi har slått inn omtrent hver eneste spiker selv, sier Sindre.

Espen sier seg enig.

– Vi har på en måte fått gratis pensjonssparing etter åtte uker. Det har endret livene våre, sier han.

Det plinger i telefonen hans.

– Uff. Nå fikk jeg en sms fra naboen med «gratulerer». Jeg sier ingenting, utbasunerer Espen, og legger fra seg telefonen.

Med både leilighet og hytte i boks, er det kanskje naturlig for paret å ta nok et skritt videre i forholdet. De har imidlertid ingen hast med å gifte seg med det første.

– Vi har vært sammen såpass lenge at folk begynner å spørre om disse tingene. Og man kjenner jo på at man ikke blir yngre. Kanskje vi skal satse på et fjellbryllup, Sindre?

Denne saken ble første gang publisert 10/10 2024.

Les også