«Fjellhytta»-deltagerne avslører 

– Det må være kortspill og alkohol. Det er som hånd i hanske

På TV-skjermen ser vi dem jobbe dag og natt i håp om å sikre seg hyttedrømmen. Men hvem av deltagerne i «Fjellhytta» jobber egentlig best under press, hvem elsker å feire jul på hytta og hvem var på tur i 40 minusgrader? Det finner du ut her.

<b>FJELLHYTTA</b>: Deltagerne Andrea Erlandsen (28) og Arend Klück (27) har avslørt at det ble brudd etter innspillingen.
FJELLHYTTA: Deltagerne Andrea Erlandsen (28) og Arend Klück (27) har avslørt at det ble brudd etter innspillingen. Foto: Svein Brimi
Publisert

«Sommerhytta» har vært en stor suksess på TV 2 siden 2017, og denne høsten kan vi se fire deltagerpar konkurrere i kanalens nye realitykonkurranse «Fjellhytta».

Programmet ledes av Simon Nitsche (32), og han storkoser seg på jobb.

– Jeg er heldig som har fått denne muligheten og får jobbe med så mange flinke folk.

Han synes det er veldig givende å lede et program der folk jobber fra morgen til kveld for noe de virkelig drømmer om.

– Det gir noen ekstra emosjoner når premien er en hytte på fjellet til flere millioner, sier Simon.

Hvem er best under press?

I åtte uker, fordelt på 32 episoder, kjemper parene om å vinne sin egen hyttedrøm i naturskjønne omgivelser på Turufjell i Flå i nedre Hallingdal.

Lagene har fått utdelt tradisjonelle hytter med gress på taket som utgangspunkt. Disse skal de forskjønne på best mulig vis. Hver uke får deltagerne utdelt et ukesprosjekt.

De skal bygge møbler og innrede rommene etter egen stil og smak, og som i sommervarianten er det ukesfinaler hvor den gjeve gullhammeren deles ut til det laget som har fått best skussmål av ekspertpanelet, bestående av maler Einar Nilsson, interiørekspert Astrid Maria Sætren og snekker Lars Fossum.

Deltagerparet som har flest gullhammere etter finaleuken, vinner sin egen hytte.

<b>PROGRAMLEDER</b>: Programleder Simon Nitsche og ekspertpanlet, som består av Einar Nilsson, Lars Fossum og Astrid Maria Sætren.
PROGRAMLEDER: Programleder Simon Nitsche og ekspertpanlet, som består av Einar Nilsson, Lars Fossum og Astrid Maria Sætren. Foto: TV 2

Andrea Erlandsen (28) og Arend Kluck (27)

Relasjon: Var kjærester under innspillingen, men har siden brutt forholdet. Begge bor i Oslo. Andrea kommer fra Ålesund, Arend er fra Nederland.

– Hva gruer du deg til å se på TV?

Andrea: – Jeg gruer meg til å se hvordan vi reagerer når vi er skikkelig stresset. Å se seg selv utenfra da, det blir rart.

Arend: – Jeg er enig med Andrea der, men det kan også være en mulighet til å reflektere. Litt sent, kanskje.

– Hvem jobber best under press?

Arend: – Jeg blir nok mest stresset, men jeg trenger litt press for å jobbe bra.

Andrea: – Ja, han er nok best under press. Jeg blir hissig. Er jeg stresset, går det raskt en kule varmt.

– Hva er din guilty pleasure på hyttetur?

Andrea: – Et godt glass vin etter å ha vært ute på tur.

Arend: – Å ha vært i skibakken hele dagen, for så å komme hjem og ta av støvlene og sette seg med en øl.

– Hva er ditt beste og verste hytteminne?

Andrea: – Jeg har mange hytteminner å velge mellom. Jeg liker veldig godt å feire jul på hytta. Å samle hele familien. Vi har også gått til en DNT-hytte i skikkelig dårlig vær. Vi var helt alene der og tente masse stearinlys. Det var veldig stemningsfullt. Det verste må nok være på «Fjellhytta» da vi var stresset og ikke visste hva vi skulle gjøre.

Arend: – Påskeferie på hytta med familien til Andrea, det er nok det beste. Mitt verste … Jeg har egentlig ikke hatt noen dårlige hytteturer.

Les også: Her er «Fjellhytta» spilt inn

Andrea Erlandsen (28) og Arend Kluck (27).
Andrea Erlandsen (28) og Arend Kluck (27). Foto: Svein Brimi

Camilla Eline Ødegård (32) og Michael Næss (32)

Relasjon: Venner. Camilla bor i Halden, men kommer fra Fredrikstad. Michael bor også i Halden. Hun jobber som salgskoordinator, mens han er teamleder masterdata.

– Hva gruer du deg til å se på TV?

Camilla: – Jeg vet at jeg har mange stygge ord innabords når jeg holder på med ting, så den banningen min, den gruer jeg meg til. Det blir ordentlig ufint på et familieprogram.

Michael: – Å se meg selv utenfra. Fra et annet perspektiv. Å se hvordan jeg ter meg.

– Hvem jobber best under press?

Camilla: – Ingen av oss. Jeg skulle til å si Michael, men han blir så forbannet under press. Jeg blir stresset og klønete, som så utløser sinne.

Michael: – Jeg jobber best under press, men jeg jobber ikke noe bra. Jeg bruker lang tid på å komme i gang, men når det virkelig gjelder, kommer tempoet. Camilla får ting gjort uansett om det er press eller ikke.

– Hva er din guilty pleasure på hyttetur?

Camilla: – Det må være kortspill og alkohol. Det er som hånd i hanske. Den skituren jeg skulle på klokka åtte på morgenen, den blir klokka åtte på kvelden.

Michael: – Å fyre i peisen. Jeg elsker å sitte og se på flammer.

– Hva er ditt beste og verste hytteminne?

Camilla: – Jeg har vært på veldig mange hytteturer. Er det fint vær, gode folk og langrenns-turer, da har jeg det bra. Jeg snødde inne en gang. Det er nok den verste turen. Tom for ved og vin, og kortene er slitt.

Michael: – Nå kommer gullfiskhjernen min frem … Hvilke hytteturer har jeg vært på? Den beste, og også den verste, er «Fjellhytta» med Camilla. Vi har bannet, kastet ting veggimellom og ledd så vi har grått.

Les også: (+) Grunneier har hugget trær på tomten. Nå ligger det kvist og kvast igjen i store hauger. Må han ikke rydde opp etter seg?

Camilla Eline Ødegård (32) og Michael Næss (32).
Camilla Eline Ødegård (32) og Michael Næss (32). Foto: Svein Brimi

Eva Lysø (51) og Grete Kongshaug-Grønlund (43)

Relasjon: Søstre Grete bor i Helgeroa, mens Eva bor i Larvik. Begge er trøndere. Grete jobber som lærer. Eva er servicemedarbeider og resepsjonist.

– Hva gruer du deg til å se på TV?

Eva og Grete: – Vi gruer oss til å se enkelte episoder som vi har tenkt på i ettertid at var kleine. Vi gruer oss også til å se og høre oss selv på TV.

– Hvem jobber best under press?

Grete: – Jeg tror vi begge jobber godt under press. Da skrur vi av alt annet og jobber godt sammen. Vi er så glade i livet, så om dette skulle være noe, så kunne det bare toppe alt. Alt har vært et pluss til de fine livene vi har.

Eva: – Vi blir aldri stresset, vi jobber jevnt og godt sammen. Vi hadde nok en fordel av at vi var eldre enn de andre.

– Hva er din guilty pleasure på hyttetur?

Eva: – Jeg vet ikke om jeg har noen guilty pleasure, jeg. Hyttetur for meg er koseklær, godterier og spillkvelder. Jeg kan komme hjem og si at jeg har vært på ski, men egentlig har jeg bare kost meg og sett serier.

Grete: – Vi er veldig like. Vi er veldig glade i å kose oss og slappe av. Jeg tror jeg får litt mer dårlig samvittighet om jeg ikke er ute og går på ski. Jeg er glad i langrenn og slalåm.

– Hva er ditt beste og verste hytteminne?

Eva: – Det beste må være da jeg feiret jul på hytta. En primitiv «tomannsjul». Mitt verste er da jeg kom opp på hytta, og den hadde snødd inn. Vi brukte en hel dag på å komme oss inn på hytta.

Grete: – Jeg har vært på veldig mange fine hytteturer med sene kvelder, gode frokoster og ro. Det verste må være fra da vi var barn og på tur med flere i familien. Vår yngste kusine gikk opp i andreetasjen. Hun ropte: «Pappa, jeg er kvalm» etter å ha spist Troika. Så ropte onkel: «Må du spy, spy i soveposen». Så sa hun: «Hæ?» og kastet opp ned trappa og til der hvor vi satt.

Les også: Slik blir TV-høsten på TV 2

Eva Lysø (51) og Grete Kongshaug-Grønlund (43).
Eva Lysø (51) og Grete Kongshaug-Grønlund (43). Foto: Svein Brimi

Sindre Fløistad (32) og Espen Bråten Kristoffersen (37)

Relasjon: Kjærester og samboere. Paret bor i Oslo, men Sindre kommer opprinnelig fra Arendal. Begge jobber frilans som skuespillere og musikalutøvere.

– Hva gruer du deg til å se på TV?

Sindre: – Jeg gruer meg til å se ganske mye. Vi var jo glade amatører som var med på dette. Hvordan dynamikken vår var da vi jobbet …

Espen: – Jeg gruer meg til å se meg selv så nede. Så sliten og så ferdig. Det er ikke så ofte man får se seg selv utenfra.

– Hvem jobber best under press?

Sindre: – Jeg er nok dårligst under press. Espen er bedre til å tenke klart. Jeg kan fomle litt om jeg er stresset.

Espen: – Jeg synes Sindre jobber best under press. Han får meg til å skjønne at vi kan klare litt mer enn godt nok.

– Hva er din guilty pleasure på hyttetur?

Sindre: – Jeg vet ikke om det er så guilty pleasure, men å fyre i peisen. Det gir meg sjelefred.

Espen: – Bobler. Det er ikke noen hemmelighet at jeg er glad i det. Det passer til alt. Jeg tror ikke så mange tror at jeg er avhengig av å ha ro og fred rundt meg, men det er jeg.

– Hva er ditt beste og verste hytteminne?

Espen: – Det beste er å være med på «Fjellhytta» med alle disse fine folkene. Mitt verste er da vi kom opp på ei hytte, og alt var klamt og vått. Når du fyrer i peisen og det ryker mer inn … Og de jeg var der med, var drevne hyttefolk som bare ville ut på ski.

Sindre: – Jeg er enig i at «Fjellhytta» er det beste. Mitt verste er vanskelig å grave frem, men jeg var på en hyttetur på Hovden da det var 40 minusgrader … Da var det kaldt i alle rom – og i kroppen.

«Fjellhytta» sendes på TV 2 mandag til torsdag kl. 20.00.

Denne saken ble første gang publisert 04/09 2024.

Les også