Trond Moi vant «Farmen kjendis» 2023
"Farmen Kjendis"-vinneren Trond Moi gikk ned 10 kilo: – Ble mye tøffere enn jeg hadde trodd
Trond Moi har aldri følt seg så giret og fin form som etter «Farmen kjendis», men overgangen til hverdagslivet ble også litt tøff for vinneren.
Etter mange intense uker på Steinsjøen gård, var det til slutt kjendiskokken Trond Moi (53) som kunne slippe jubelen løs som vinneren av «Farmen kjendis».
– Jeg kjente på en lettelse over å være ferdig, og gleden ved å vite at nå skulle jeg hjem til mine kjære, sier tobarnsfaren som er bosatt med kona Elisabeth Hagen-Moi i Kristiansand.
Les også: Christopher Mørch Husby åpner om livet med Jan Thomas: – Lå fotografer i buskene
Vinneren av «Farmen kjendis»
Trond ble tidlig omtalt som «den permanente storbonden» inne på «Farmen»-gården, ettersom han tidlig tok ansvar for det meste.
Den suksessfulle restauranteieren snekret, bar og hamret løs på ukeoppdragene – i tillegg til at han serverte mat av gourmet-standard til de andre deltagerne.
Alder: 53 år
Yrke: Kokk og forfatter
Kjent fra: Media, diverse bøker og TV.
Startet restaurantkjeden Bølgen & Moi sammen med Toralf Bølgen i 1995.
Fra: Kvinesdal
Bosted: Kristiansand
Ektefelle: Elisabeth Hagen-Moi
– Oppholdet ble mye tøffere enn jeg hadde trodd. Mer jobbing, mer konflikter, mer følelser – mer av alt! Det var rett og slett en kamp for tilværelsen, sier han til Her og Nå.
– Hva var det mest krevende for deg inne på gården?
– Å være borte fra familien, venner og jobb ble mye hardere enn jeg hadde trodd. Det ga meg et par knekker underveis, forteller han.
Når savnet etter familien ble for stort, kunne Trond trøste seg med at det oppsto et helt unikt samhold blant deltagerne i TV 2-programmet.
– Det som står igjen som det beste med «Farmen»-opplevelsen var å bli kjent med nye folk, som jeg virkelig beundrer og har blitt så glad i! Jeg ble veldig nær venn med flere, og det har vært veldig godt. Marit, Jan Tore, Malin, Elin og Espen ble virkelig sjelevenner.
Les også: (+) Bjørn Eidsvåg deler om egen helse: – Jeg skjønte at jeg måtte ta grep
Lanserer ny kokebok
Selv om de måtte jobbe hardt for å få penger til å handle et relativt lite og begrenset utvalg matvarer på markedet, nærmest tryllet Trond frem de lekreste måltider.
Ofte serverte han treretters middager, og fikk samtidig vist TV-seerne at god mat ikke trenger å handle om avanserte råvarer.
– Jeg håper at folk ser at man kan lage god mat av lite. Og det å ta vare på maten. Mange av deltagerne sa at jeg burde lage kokebok av det jeg lagde, og det har jeg gjort! Boka lanseres den 20. februar, så nå håper jeg folk kan la seg inspirere av den, smiler han.
«Farmen»-dietten og det harde gårdsarbeidet førte til at Trond reiste hjem som en helt ny utgave av seg selv.
– Kroppen min har aldri vært så høy, gira og i så fin form. Jeg følte meg veldig bra med 10 kg mindre dødvekt, sier han og ler godt.
– Hvordan var det å gå fra 1923-livet til hverdagen etter at du kom hjem?
– Overgangen ble fryktelig stor. Det føltes som et slags vakuum og en «hva nå?»-følelse, medgir kjendiskokken – som fremover ikke har andre planer enn å prøve å glede gjestene sine på restaurantene «Hos Moi» og «Strandhaven».