Eyvind Hellstrøm om Anita og Nils
Eyvind Hellstrøm har aldri hatt det bedre: – Livet er fantastisk
Stjernekokken fremstår kanskje streng på TV, men for Anita er samboeren alt annet enn det. – Eyvind er omsorgsfull, varm og enormt raus, forteller hun til Her og Nå.
– Bob blir euforisk når det kommer besøk, sier Anita Rennan (44) om den ivrige bokseren som bykser rundt i gangen.
Han snuser og logrer med halen som om det ikke finnes sidestykke til gleden han føler ved vår ankomst. «Dunk, dunk», sier det hver gang euforiske Bobs solide hale treffer noe på sin vei.
Paret byr på en liten omvisning i en del av den cirka 250 kvadratmeter store leiligheten.
– Dette er «tacokjøkkenet», sier Anita og viser oss en lys åpen kjøkken-stueløsning.
Bob logrer ivrig når Anita forteller at dette var opprinnelig en del av hennes leilighet. Da hun og Eyvind Hellstrøm (75) skulle ta forholdet et steg videre, kjøpte hun leiligheten vegg i vegg med Eyvinds.
Løsningen var ideell for Anita som hadde sønnen Nils (14) fra et tidligere ekteskap. En dør mellom leilighetene som kunne åpnes når det passet og lukkes når man ønsket.
Nå er det flere år siden de to leilighetene ble til ett hjem. Døren mellom leilighetene er nesten aldri i bruk.
– Det er bare hvis Anita er sur, sier Eyvind ertende.
Restauranten Bagatelle
«Tacokjøkkenet» brukes én gang hver fjortende dag til å lage nettopp taco. Da er det Anita og Nils som står for maten. De øvrige 339 dagene lages måltidene på «Eyvinds» kjøkken – av Eyvind og noen ganger av og med Nils. Nesten aldri av Anita.
Eyvind og Nils felles matinteresse resulterte i kokeboken «Til ungdommen». Den kom ut i oktober.
– Jeg har egentlig alltid vært mer interessert i å spise mat enn å lage den. Jeg er veldig privilegert, jeg vet det. Eyvind lager alltid mat, og absolutt alt smaker godt. Kunsten blir derfor å ikke spise altfor mye, sier Anita og ler.
Eyvind er varm i toppen. Det er vi også. Det koker og putrer i gryter og stekepanner. Ribba er i ovnen, og mot slutten skal svoren grilles med åpen dør. Da blir det hett.
Det er tilsynelatende ingenting som vipper Eyvind av pinnen. Før han ble TV-kjendis og en av Norges mest populære kokebokforfattere, var han den mest kjente kjøkkensjefen vi hadde. I 27 år drev han michelinstjernerestauranten Bagatelle. Eyvind var på alles lepper – da også.
Denne julen er stjernekokken aktuell med «Hellstrøms» på TV 2. I programmet får vi se Eyvind utforske svensk julebord i Stockholm sammen med Solveig Kloppen og forsøke å finne den perfekte vinen til pinnekjøtt sammen med artisten Myra på Voss.
Men ingen periode i livet overgår den Eyvind har hatt siden han møtte Anita.
– Livet er fantastisk. Det har vært en positiv utvikling siden Anita og Nils kom inn i livet mitt – man kan si at livet går i riktig retning.
Les også: Eyvind Hellstrøm om bonussønnen: – Vi har et helt spesielt bånd
Kjæresten Anita
Nils er også med når juleribba til Her og Nås lesere skal lages. Han bidrar både med matlaging, god stemning og latter. Eyvind snakker rolig og tydelig – han holder samme toneleie enten han forteller Nils hva han skal gjøre eller svarer på et spørsmål.
– Jeg falt for Anita, men fikk Nils på kjøpet. Det er jeg veldig glad for. Jeg visste ikke hva jeg gikk til, men jeg tror jeg trakk vinnerloddet, faktisk! sier Eyvind og tenker seg om før han fortsetter:
– Det høres kanskje litt klisjé ut, men Anita og Nils er en gave som jeg ikke hadde forutsett. Det er ikke noen fasit på hvordan livet skal bli. Når jeg går i dybden ser jeg at det jeg har er et privilegium som rett og slett ikke er alle forunt, fortsetter Eyvind.
De møttes første gang da Anita jobbet for produksjonsselskapet Monster Entertainment på programserien «Hellstrøm rydder opp». Et vennskap ble etablert. Han følte at hun forsto ham – og hun følte seg forstått hun også.
– Vi jobbet sammen i mange år og vi merket at vi hadde en god kommunikasjon, minnes Anita.
Midt mellom skakkjørte kjøkken og tvilsomme restaurantlokaler vokste det frem noe som ingen av dem hadde forventet.
– Det var et vennskap som ble til noe finere og større, sier Anita.
Les også: Oppskrift på Hellstrøms perfekte ribbe
Jobber sammen
I 2021 sluttet Anita i TV 2 for å jobbe heltid på prosjekter med Eyvind. Nå driver de et selskap sammen. Anita har tatt alle matbildene i de fem siste kokebøkene de har gitt ut.
Anita har alltid vært kreativ, men Eyvind så potensialet hennes og ga den oppbackingen hun trengte for å ta nye og modige valg.
– Eyvind bygger meg opp og gir meg selvtillit. Han ser ting i meg som ikke jeg klarer å se selv. Han er omsorgsfull, varm og enormt raus. Det er alltid hyggelig å ta imot gjester med Eyvind – gjestfriheten sitter i ryggraden. Han betyr enormt mye for meg, sier Anita åpenhjertig.
Anita og Eyvind utfyller hverandre.
– Eyvind er en stor inspirasjon. Jeg blir veldig fascinert over tempoet og den energien han har. Vi er kreative sjeler begge to, men på ulike områder. Vi utfyller hverandre, sier 44-åringen og smiler varmt.
Les også: (+) Vi flyttet sammen med mine og dine barn. Så begynte han å stille helt umulige krav
Fant tonen med Nils
Det var for 9 år siden Eyvind møtte Nils for første gang. Anita kom gående mot Eyvind, og på skuldrene hennes satt da den 5 år gamle Nils. Det var første gang Eyvind og Nils skulle møtes.
Husker du da du møtte Eyvind for første gang? spør vi Nils.
– Jeg har altfor mange minner med Eyvind til å huske dette ene øyeblikket, svarer han med et lurt smil.
Kjemien mellom Nils og Eyvind har vært til stede fra første stund.
– Det er kjempefint at de har fått et så godt forhold. Det var litt av forutsetningen. Jeg måtte vite at det fungerte, at det var en kjemi der. Det har det vært fra dag én. Vi tre har funnet vår harmoni, sier hun ettertenksomt.
– Det fineste med Eyvind er måten han har tatt imot og inkludert Nils. Han har ikke gått inn for å være en farsfigur, for Nils har allerede en fantastisk pappa, men som en trygg og solid voksen. Eyvind er en som veileder, gir råd og inspirasjon til å stole på seg selv og sin egen drivkraft. Han har tatt imot Nils med all sin kjærlighet og omsorg. Og for meg som mor, er det noe av det vakreste som finnes.
Eyvind har én bror, mens Anita er yngst av tre søsken og har vokst opp i Steinkjer.
– Det har vært flott å komme inn i trøndergjengen. Der er det mange fine folk. Nils pleier å si: «Eyvind, du har alle utmerkelser, stjerner og ordner. Du har opplevd alt. Det er bare en hake ved deg og det er at «du e itj trønder». Det har han rett i, sier han og ler.
Nils og Eyvind er kjappe i replikken. Mens de lager mat slenger de det ene gullkornet etter det andre i hverandres retning. Nils og Eyvind virker nesten mer like i gemytt enn Anita er noen av dem. 44-åringen fremstår rolig, gjennomtenkt og mild – som en som veier ordene sine.
Les også: Eyvind Hellstrøm: – Når Truls får høre det, kommer han til å le seg i hjel
Oppskrift på Hellstrøms ribbe
I år skal julen feires hos Anitas søster, Anne, og hennes familie. Anita og Eyvind har få faste juletradisjoner. En julefeiring på forskudd sammen med Nils´ pappa og hans nye familie skaper alltid god stemning. Og ribbe er viktig.
Det er ikke helt tilfeldig at det er ribbe som står på menyen når Eyvind lager julemiddag for Her og Nås lesere.
Du kan lese oppskriften på Hellstrøms ribbe her.
– Tradisjonen jeg har hjemmefra er ribbe. Det er vanligst i Østfold. Vi lager ribbe i dag, men jeg kan lage alt. Anita har også vokst opp med ribbe. Det er den eneste juletradisjonen hun ikke kan være foruten.
– Ribbe til jul er «et must» for meg, det må jeg ha. For øvrig er vi ikke så tradisjonsbundet. Vi er åpne for det meste. Jeg synes det er spennende å teste nye ting, sier Anita.
– Nå har vi ribba i ovnen så har vi potetene, rødkål, rosenkål, løk – vi har alt vi trenger, sier Eyvind, tydelig fornøyd med resultatet.
– Hvordan er det å både jobbe og leve sammen?
– Det er verdens enkleste ting. Når vi lager kokebøker legger jeg opp på en tallerken. Noen ganger sier Anita «er du helt sikker på at det skal se sånn ut»? Da vet jeg at det er helt sikkert at det ikke skal se slik ut. Da er det bare å begynne på nytt.
– Jeg er nøye, men Anita er enda nøyere. Hun slurver ikke, jeg slurver ikke. Jeg kan ikke si noe annet enn at det er både inspirerende og utviklende. Det er glede. Det er humor. Det er fint. Alt er fint, fastslår den populære kokken.
Denne saken ble første gang publisert 17/12 2023, og sist oppdatert 17/12 2023.