Erik Thorstvedt

Elsker livet som bestefar: – Det er veldig stas

Erik Thorstvedt elsker å tilbringe tid sammen med barnebarnet Daria. Hun bor i Tyskland, men TV-profilen drar jevnlig på besøk for å være sammen med henne.

<b>FAR OG DATTER: </b>Her er Erik sammen med kjendisdatteren Charlotte. For fire og et halvt år siden fikk hun datteren Daria.
FAR OG DATTER: Her er Erik sammen med kjendisdatteren Charlotte. For fire og et halvt år siden fikk hun datteren Daria. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

Erik Thorstvedt (61) var lenge en av landets mest profilerte fotballspillere. I år har han gjort seg bemerket i TV 2s populære reality «Spillet».

Da vi møter ham etter at programmet vant pris på Gullruten i Bergen, forteller han spøkefullt at ikke alle i familien var like fornøyd med å se ham i programmet.

– Sønnen min sa: «Det er den største karakterbristen i norsk TV-historie». Hans barndom var ikke på den måten, sier Erik og ler.

For hans egen del opplevde han spesielt en skjellsettende episode.

– Det sykeste var da jeg trodde jeg skulle hjem, men så ble Danby (Choi red.anm.) sendt hjem. Det er den største overraskelsen jeg har fått i hele mitt liv.

Les også: Danby Choi avslører: Dette så du ikke på TV

<b>FORNØYD FYR:</b> Erik Thorstvedt var i Bergen i forbindelse med sin deltagelse i TV 2s «Spillet». Han synes det var gjevt å være med å vinne Gullruten-pris.
FORNØYD FYR: Erik Thorstvedt var i Bergen i forbindelse med sin deltagelse i TV 2s «Spillet». Han synes det var gjevt å være med å vinne Gullruten-pris. Foto: Øyvind Ganesh Eknes

Byr gjerne på seg selv

61-åringen har vært en profilert person siden 80-tallet. Han er takknemlig over at det ikke har bydd på store utfordringer.

– Folk er sabla greie. Folk er undervurderte. Jeg har nesten aldri opplevd noe ubehagelig. Det er selvfølgelig en mørk side på nettet, men der er jeg ikke så veldig mye. Jeg lever i lykkelig uvitenhet.

<b>SPILLET: </b>På dette bildet er Thorstvedt i full action i TV 2s suksessprogram «Spillet».
SPILLET: På dette bildet er Thorstvedt i full action i TV 2s suksessprogram «Spillet». Foto: TV 2

– Hvordan synes du det er å by på deg selv i reality, da?

– Jeg synes det er helt OK, så lenge jeg kan være tro mot meg selv. Det er vanskelig å være seg selv, men det er ennå vanskeligere å være noen andre, vil jeg påstå, sier han med glimt i øyet.

Les også: (+) Da mannen min holdt tale for meg på 50-årsdagen, skjønte jeg at noe var veldig galt

Nyter bestefarsrollen

I Eriks familie er det ikke bare han som har et kjent ansikt. Sønnen Kristian er landslagsspiller i fotball, og datteren Charlotte (37) har tidligere gjort karriere som programleder og modell.

Nå bor hun i Berlin sammen med familien. For fire og et halvt år siden kom familiens siste tilskudd, vesle Daria (4,5).

– Det er veldig stas å være bestefar. De bor i Berlin, men det er ikke så vanskelig å reise dit. Nesten ikke verre enn mellom Oslo og Bergen, forteller TV-profilen.

<b>STOR STJERNE: </b>Erik slo gjennom som fotballspiller på 80-tallet. Han gjorde blant annet stor suksess på Tottenham og landslaget og regnes som en av tidenes beste norske keepere.
STOR STJERNE: Erik slo gjennom som fotballspiller på 80-tallet. Han gjorde blant annet stor suksess på Tottenham og landslaget og regnes som en av tidenes beste norske keepere. Foto: Morten Holm

Han er imponert over at den lille jenta allerede er flerspråklig.

– Hun snakker både tysk og stavangersk, samt holder på å lære seg engelsk. Det blir bra!

– Hva vil du si er største forskjellen mellom å være far og bestefar?

– Når du har egne barn, må du trå til. Du kan ikke bare ligge og late deg på sofaen. Som besteforeldre har du mer en bonusrolle. Vi slipper unna mye av det, men har det desto kjekkere de dagene vi er sammen.

Denne saken ble første gang publisert 02/07 2024.

Les også