Dette gjør du feil når du trener
Vil du bli biff er det noen feller du ikke må gå i.

Du kan bruke så mye tid på treningssenteret som du bare måtte orke, men det hjelper lite dersom du ikke utfører treningen med riktig teknikk. I verste fall kan treningen din føre til at kroppen pådrar seg skader.
Magasinet Time har listet opp de fem vanligste feilene du gjør når du trener. Kanskje du kjenner deg igjen i noen av disse?
Du bruker apparatene feil
En stor andel av de som bruker maskiner når de trener, får ikke den maksimale effekten ut av treningene fordi de bruker apparatet feil. Bruker du for eksempel en ellipsemaskin får du ikke så mye ut av det dersom du legger på for mye motstand og du må bruke maskinen for å støtte opp kroppen når du skal tråkke rundt.
Du skal selvsagt utfordre deg selv, men ikke så mye at du ikke kan bevege deg naturlig uten å henge over apparatet når du trener. Samtidig bør du ikke ha for lav intensitet og motstand, øk heller på motstand underveis i treningsøkten og minske treningstiden, da får du også bedre effekt.
Kombiner også forskjellige treningsmaskiner. Er du en «sucker» for tredemølla vil du få mer effekt av treningen dersom du kombinerer det med noen annet, for eksempel romaskinen. Da belaster du flere muskelgrupper og forbrenner mer.
Les også:
Ukontrollert vektløfting
En klassisk felle mange kvinner går i når det gjelder vektløfting er at de bruker for lette vekter. Menn derimot løfter ofte for tungt. Du skal løfte så tungt at du klarer å ta 30 repetisjoner i starten, men kun 15 på neste, forteller treningseksperten Scott Danberg til Time.
God holdning er også alfa og omega når du løfter vekter. Trener du med dårlig holdning, vil du også fremkalle en dårlig holdning utenfor treningssenteret. Vær sterk i ryggen, stram kjernemuskulaturen og løft hake og bryst.
Du glemmer kjernemuskulaturen
Overser du kjernemuskalturen når du trener, vil du garantert ende opp med en dårlig holdning. Disse musklene er nemlig grunnlaget for menneskets bevegelse og trening av disse vil derfor forbedre den fysiske aktiviteten du generelt utfører.
Kjernemuskulatur er hele området fra brystet og ned til hoftene, i tillegg til ben og rygg. Tenk at du skal holde magen inne og ha en liten bøy i knærne, så har du en god posisjon.
Les også:
Overse musklene du ikke kan se
Det er helt klart viktig å fokusere på store muskelgrupper, men det er også viktig å ta med de indre musklene som ikke gjør deg biff. For eksempel er de små musklene rundt skuldre og hofter viktig å trene, ettersom de er viktig for bevegelsen og oppbyggingen av større muskelgrupper.
Fort og gærent
Dersom du ikke har trent så mye fra før bør du ta det med ro i starten. Du trenger ikke å tilbringe mange timer på treningssenteret for å komme i form. Det gjelder også for de som er godt trent. Det er bedre å trene litt hver dag, enn å starte med skyhøye mål og timelange treningsøkter.
Start også forsiktig når det gjelder nye øvelser, hvis ikke ligger skadene rett rundt hjørnet.
Les også: