Michael og Camilla fra «Fjellhytta»

Derfor holdt Camilla graviditeten skjult under TV 2-programmet

Duoen fra realityprogrammet har kjent hverandre fra barnsben av. I TV-programmet har de virkelig fått testet vennskapet, som nå er sterkere enn noen gang.

<b>MAMMALYKKE:</b> Camilla skjulte graviditeten for produksjonen og de andre deltagerne, men i april i år ble hun mamma til en liten gutt.
MAMMALYKKE: Camilla skjulte graviditeten for produksjonen og de andre deltagerne, men i april i år ble hun mamma til en liten gutt. Foto: Marianne Kristiansen
Publisert

Når «Fjellhytta»-deltagerne Michael Næss (32) og Camilla Eline Ødegård (32) møtes, er det som om tiden har stått stille. Vennskapet deres er like sterkt som da de var små og løp rundt i nabolaget i Halden.

Mødrene deres førte dem sammen, og det sterke båndet har aldri blitt brutt.

– Vi har jo alltid vært sammen, forteller Camilla med et smil.

– Mødrene våre var bestevenninner, så vi ble på en måte automatisk også bestevenner.

Michael nikker enig mens han serverer kaffe fra hvite og blåmønstrede krus fra dansk design hjemme i stua i Halden.

– Jeg kan ikke huske at vi ikke har vært venner. Vi har vært masse sammen, helt fra vi var små, og vi har alltid holdt kontakten, uansett hvor vi har bodd.

<b>GOD STEMNING:</b> Latteren sitter løst når Camilla og Michael møtes hjemme hos ham. De har kjent hverandre så å si hele livet.
GOD STEMNING: Latteren sitter løst når Camilla og Michael møtes hjemme hos ham. De har kjent hverandre så å si hele livet. Foto: Svein Brimi

Rampestreker og forretningsideer

Barndommen deres var fylt med morsomme påfunn, og de humrer når de titulerer seg selv som pøbelunger.

De forsøkte blant annet å røyke strå, samt å lage sigaretter av et A4-ark.

– Jeg glemte at det var papir, ler Michael.

– Jeg tente på, inhalerte og trodde seriøst jeg skulle dø!

Men rampestreker var ikke det eneste de fant på. Michael og Camilla var også tidlig ute med forretningsideer.

– Vi hadde en liten butikk i Halden hvor vi solgte småting vi hadde kjøpt for ti kroner, mimrer Camilla.

– Ja, vi solgte dem for dobbel pris til de eldre damene i nabo- laget, sier Michael og ler.

Les også: «Fjellhytta»-deltagerne: – Det må være kortspill og alkohol. Det er som hånd i hanske

Deltar i «Fjellhytta»

Det sterke vennskapet deres ble virkelig satt på prøve da de deltok i TV 2-programmet «Fjellhytta», hvor de skulle innrede en hytte sammen og konkurrere mot tre andre par om å vinne den ferdige fritidsboligen.

Med utfordringer som krevde samarbeid, tålmodighet og teknisk kunnskap, ble det tidvis vanskelig.

– Jeg tror kanskje begge to møtte veggen i uke tre. Vi hadde vært der så lenge, og det var så lenge igjen. Da klikket det for begge to, meddeler Camilla.

<b>GODT TEAM:</b> De to barndomsvennene forteller at de virkelig fikk testet vennskapet i TV-programmet. Før de deltok, fryktet de at vennskapet kunne ryke.
GODT TEAM: De to barndomsvennene forteller at de virkelig fikk testet vennskapet i TV-programmet. Før de deltok, fryktet de at vennskapet kunne ryke. Foto: Svein Brimi

Likevel klarte de å holde humøret oppe, og de lærte å stole enda mer på hverandre. Michael imponerte spesielt med sine tekniske ferdigheter.

– Han var utrolig flink! Jeg ble helt satt ut av hvor nøyaktig han var med alt, sier Camilla stolt og fortsetter:

– Mestringsfølelsen vi fikk av å klare ting sammen, var fantastisk.

Les også: Her er «Fjellhytta» spilt inn

<b>SPENTE:</b> Venneparet har fått mest positive tilbakemeldinger på TV-deltagelsen, men innrømmer at de også har fått noen mindre hyggelige tilbakemeldinger. De håper at de kommer godt ut av programmet. 
SPENTE: Venneparet har fått mest positive tilbakemeldinger på TV-deltagelsen, men innrømmer at de også har fått noen mindre hyggelige tilbakemeldinger. De håper at de kommer godt ut av programmet.  Foto: Svein Brimi

Vennskapet består

Selv om det var tøffe tak, har deltagelsen i TV 2-programmet bare styrket vennskapet mellom de to. De kan le av utfordringene nå, selv om de innrømmer at det var enkelte situasjoner der nervene var på høykant.

– Vi bjeffet på hverandre et par ganger, men det gikk fort over, deler Michael med et glimt i øyet.

For Camilla og Michael handler vennskapet om noe mye dypere enn bare hverdagslig småprat. De har delt barndommens gleder og sorger, og det er ingen som kjenner hverandre bedre enn dem.

– Når jeg tenker på barndommen, tenker jeg på Michael. Vi har vært som søsken.

Det er ikke bare i barndommen de delte nabolag. Nå planlegger de å ta vennskapet et steg videre ved å bli naboer. Camilla og kjæresten har nemlig kjøpt et hus i samme boligområde i Halden.

– Det føles nesten som om sirkelen er sluttet. Vi var naboer da vi var små, og nå skal vi bli naboer igjen. Det er ganske utrolig, bemerker hun.

<b>BLIR NABOER:</b> Her er Camilla på besøk hjemme hos Michael. Snart flytter hun og kjæresten inn i en bolig i nabolaget. 
BLIR NABOER: Her er Camilla på besøk hjemme hos Michael. Snart flytter hun og kjæresten inn i en bolig i nabolaget.  Foto: Svein Brimi

Michael er enig og gleder seg til at de igjen kan være tett på hverandre i hverdagen.

– Vi har alltid snakket om å bo nærme hverandre, og nå blir det en realitet. Det blir nok mange felles middager og kvelder på terrassen.

Les også: (+) Grunneier har hugget trær på tomten. Nå ligger det kvist og kvast igjen i store hauger. Må han ikke rydde opp etter seg?

Skjulte graviditet

Det få visste, var at Camilla dro på innspilling med en stor hemmelighet: Bare dager før hadde hun funnet ut at hun var gravid!

– Årsaken til at jeg holdet det skjult, var at jeg ville stille likt som de andre og vise at jeg klarte det. Jeg valgte å si ifra i uke tre, sier Camilla og utdyper:

– Da hadde nyheten landet litt for meg, og hvis det skulle skje noe eller gå galt, så visste produksjonen og de andre om det på forhånd.

Alt gikk som det skulle, og i april i år ble hun mamma for første gang til en liten gutt.

– Livet som mamma er veldig hyggelig, givende, krevende. Det er ubetinget kjærlighet for et lite menneske som jeg har laget inni magen min, og som jeg skal ta vare på resten av livet, forteller hun stolt.

Les også: Slik blir TV-høsten på TV 2

<b>RADARPAR:</b> Camilla og Michael poserer spøkefullt for fotografen med ulike verktøy. 
RADARPAR: Camilla og Michael poserer spøkefullt for fotografen med ulike verktøy.  Foto: Svein Brimi

Selvskreven fadder

Det var ikke vanskelig å bestemme seg for hvem som skulle være fadder for sønnen.

– Det var helt naturlig å spørre Michael om det. Han er heldig som har ham, stråler den nybakte mammaen.

<b>BLE FADDER:</b> Michael er strålende fornøyd med å få lov til å være fadder for venninnens førsteførste. 
BLE FADDER: Michael er strålende fornøyd med å få lov til å være fadder for venninnens førsteførste.  Foto: Privat

Michael er beæret over oppgaven.

– Å bli fadder til det tredje medlemmet av gul hytte, er utrolig stas og veldig koselig. Vi har jo bygget hytte sammen i åtte uker, så jeg føler meg veldig heldig som får lov til å følge han videre i livet.

Selv om duoen står hverandre nær, har de begge partnere som har vært støttespillere gjennom hele prosessen i «Fjellhytta». Kjærestene deres har vært entusiastiske tilskuere til både byggingen og dynamikken mellom de to barndomsvennene.

– Kjæresten min ler veldig mye av meg, men er veldig imponert. Jeg banner jo som kjent en del og stresser meg opp, så jeg tror det er bra det ikke var vi to som deltok sammen, humrer hun.

Michaels kjæreste er også mektig imponert over innsatsen og resultatene til samboeren.

– Her hjemme er jeg mest en veldig god håndlanger, så jeg tror han synes det var gøy å se alt jeg fikk til.

«Fjellhytta» sendes på TV 2 mandag til torsdag kl. 20.00.


Denne saken ble første gang publisert 29/09 2024.

Les også