Carsten Skjelbreid og kona Tonje

– Det er det viktigste i livet

For Carsten Skjelbreid er lekene i Paris hans åttende OL i rekken, men TV-profilen og kona Tonje måtte avslutte sommerferien tidligere enn vanlig for å få kabalen til å gå opp.

<b>KONA TONJE</b>: Carsten Skjelbreids kone Tonje stortrives med ektemannen. – Vi har det morsomt, stabilt og godt sammen, sier hun til Her og Nå.
KONA TONJE: Carsten Skjelbreids kone Tonje stortrives med ektemannen. – Vi har det morsomt, stabilt og godt sammen, sier hun til Her og Nå. Foto: Marius Gulliksrud
Sist oppdatert

Ferie har alltid vært en prioritet og viktig del av livet for Carsten Skjelbreid (52) og familien. I år måtte de imidlertid avslutte sommerferien tidligere enn de pleier, siden Carsten har oppdraget med å lose seerne gjennom kveldssendingene på TVNorge under OL i Paris.

Les også: TV-guide: Slik blir OL i Paris 2024

<b>CARSTEN SKJELBREID:</b> Carsten Skjelbreid har vært å se på skjermen siden 1999, og TV-veteranen gleder seg over å dekke nok et stort mesterskap.
CARSTEN SKJELBREID: Carsten Skjelbreid har vært å se på skjermen siden 1999, og TV-veteranen gleder seg over å dekke nok et stort mesterskap. Foto: Marius Gulliksrud

OL er tøft

– Det er sånn det alltid har vært, så dette er vi vant til. Carsten reiser og jobber intenst i perioder. Jeg reiser også mye i jobben, men vi er flinke til å koordinere det. Når Carsten er hjemme, er han virkelig hjemme. Da er han en skikkelig familiemann, sier Carstens kone Tonje Skjelbreid (49) når vi møter paret under golfturneringen Wright Invitational i Kragerø rett før lekene i Paris startet.

52-åringen har jobbet med idrett siden han startet i TV 2 Sporten i 1999. I 2014 meldte han overgang til det som i dag heter Warner Bros. Discovery Norge. Han synes det er stor stas å dekke nok et OL for kanalen.

– Jeg er interessert i all idrett, men kanskje mest i golf. Hvis Viktor Hovland vinner OL, vil det være helt utrolig. Hvis vi ser isolert på troppen vi har sendt til OL, har vi kanskje aldri hatt så mange medaljekandidater, men OL legger også et enormt press på utøverne, så ingenting er gitt, sier den rutinerte programlederen.

Les også: Nora Mørk og Stine Bredal Oftedals siste mesterskapet sammen: – Det blir selvsagt et tomrom

<b>GOLF-ENTUSIAST:</b> Carsten elsker golf og reiser aldri på ferie uten golfbagen. Her er han sammen med Viktor Hovland.
GOLF-ENTUSIAST: Carsten elsker golf og reiser aldri på ferie uten golfbagen. Her er han sammen med Viktor Hovland. Foto: Instagram/Privat

Lader opp på ferie

For Carsten er det betydningsfullt å få jobbe med de olympiske leker.

– Det er utrolig stas å få være med på sendingene. Sommer-OL er bare hvert fjerde år, og det er noe eget med mesterskapet. Jeg er veldig stolt over å ha dekket åtte av dem, både sommer- og vinterleker. Vi har det gøy, men med 329 medaljeøvelser er det også mye å sette seg inn i.

Ferien familien Skjelbreid tok før sommerlekene brukte Carsten til å lade opp for det han har i vente av jobboppdrag resten av året.

– Det er «copy-paste» hvert år. Ferie er viktig for oss for å ha energi til resten av året. Når man først har ferie, må man gjøre noe som trigger de indre gledene. Det er deilig at Tonje også er med på det. Barna må også være med, de har ikke noe valg. Vi har det veldig fint sammen, understreker 52-åringen.

Les også: (+) Kjæresten min hadde fridd. Da gjorde venninnen min det utenkelige

Pleier kjærligheten

Carsten og Tonje har også som mål å få til kjæresteturer i løpet av året.

– Vi prøver å prioritere turer hvor det bare er oss to. Det er definitivt viktig å ha litt tid for seg selv og finne tilbake til følelsen av at det bare er oss to, og at det er det viktigste i livet. Det handler om å skape gode minner for Tonje og meg, som vi kan se tilbake på den dagen vi sitter på gamlehjemmet. Det er kanskje økonomisk ufornuftig, men minnebanken er mer verdt enn lommeboken, synes Carsten.

Tonje og Carsten har vært sammen i snart 16 år, og hun er fortsatt like glad i å tilbringe tid sammen med ektemannen sin.

– Det er gøy å være sammen med Carsten, det er en av de tingene jeg liker best med livet vårt sammen; at vi ler og har det gøy sammen. Vi har et godt liv, sier Tonje og smiler til ektemannen.

<b>OL-ILDEN: </b>Carsten fikk bringe OL-ilden i retning Paris. Det skjedde seks dager før OL-ilden ble tent 26. juli.
– Det ble en stor opplevelse, skrev Carsten på sin Instagram-
konto.
OL-ILDEN: Carsten fikk bringe OL-ilden i retning Paris. Det skjedde seks dager før OL-ilden ble tent 26. juli. – Det ble en stor opplevelse, skrev Carsten på sin Instagram- konto. Foto: Instagram/Privat

Carstens OL-tips:

– Jeg tipper Norge tar fire gull, to sølv og en bronse.

– Håndballjentene kommer til finalen, jeg tror de kan vinne.

– Karsten Warholm vil få en utfordring med amerikanske Rai Benjamin, men jeg tror Karsten likevel tar gullet.

– Jakob Ingebrigtsen tar OL-gull.

– Jeg tipper også «outsideren» Sunniva Hofstad gjør det godt i boksing.

Denne saken ble første gang publisert 02/08 2024, og sist oppdatert 09/08 2024.

Les også