Bjarne Brøndbo fyller 60 år

– Hun har sett gjennom fingrene på en del ting

Han har levd halve livet på rockescenen, trukket fulle hus og toppet salgslistene. Men etter seks tiår på jord, vet Bjarne Brøndbo at den aller største suksessen, har vært på hjemmebane.

<b>BJARNE OG LISE:</b> Bjarne og Lise Greftegreff giftet seg i 1996, etter 10 år sammen. I dag er de stolte besteforeldre til tre. Her fra 2005.
BJARNE OG LISE: Bjarne og Lise Greftegreff giftet seg i 1996, etter 10 år sammen. I dag er de stolte besteforeldre til tre. Her fra 2005. Foto: Tom Hansen
Publisert

«Gutta! Er ikke dette her et image? Øl og marsipankake på 60-årsdagen! Det er feiring, det!», ler Bjarne Brøndbo under fotograferingen.

Jubilanten roper til bandmedlemmene, som sitter ved nabobordet på Egon restaurant på Jessheim.

D.D.E har nettopp ankommet med fly fra Trøndelag for å holde konsert i småbyen, som ligger få kilometer fra Gardermoen. Bandet skal ta seg en matbit før det bærer rett til prøvespilling, og kanskje litt hvile før det braker løs klokken 20.00 – presis.

– Folk skal føle seg trygge på at D.D.E kommer når vi har sagt vi skal komme. I løpet av 32 år har vi hatt veldig få kanselleringer. Vi er klare til avtalt tid, og leverer etter avtalte premisser, understreker Bjarne.

Fyller 60 år

Selv ikke en nylig influensa, som har sittet godt i 10 dager, har ført til avlysning. Den lette hostingen avfeier han med: «Det går bra, det».

Det må tydeligvis mer til enn en luftveisinfeksjon for å skuffe fansen, som lojalt har fulgt rockebandet siden starten i 1992. Men det er ikke fritt for at den kjente vokalisten begynner å merke alderen.

<b>JUBILANT</b>: Bjarne Brøndbo starter sitt nye tiår med full kalender. Denne høsten venter en omfattende turné med D.D.E, en biografi og skuespillerdebut på skjermen i en ny Netflix-serie.
JUBILANT: Bjarne Brøndbo starter sitt nye tiår med full kalender. Denne høsten venter en omfattende turné med D.D.E, en biografi og skuespillerdebut på skjermen i en ny Netflix-serie. Foto: Morten Bendiksen

– Det er klart at man ryker på noen livsstilssykdommer. Det er blodtrykk, blodsukker og mye annet som kommer med alderen. Det er ingen som går gjennom et helt liv uten å merke at man blir eldre. Men enn så lenge går det veldig bra, bedyrer Bjarne, før han drar frem lesebrillene.

– Men dette er noe dritt, og jeg er helt avhengig av dem. Det gjelder de fleste i bandet nå. Og i og med at jeg er rockestjerne, så har jeg en spesialdesigner som lager brillene: Clas Ohlson – tre for én, sier Brøndbo og ler høyt.

– Men ellers har jeg ikke tenkt så mye på at jeg fyller 60 år, selv om det jo er en voksen alder. Hadde jeg hatt en «vanlig» jobb, kunne jeg snart pensjonert meg. Heldigvis trenger jeg ikke tenke på det, for jobben vår har ingen sluttdato. Vi holder på så lenge folk vil høre D.D.E, og vi synes det er artig. Da er ikke 60 år noe problem, poengterer vokalisten.

Les også: (+) Elisabeth «Bettan» Andreassen fant kjærligheten på Tinder: – Jeg føler meg heldig

<b>POPULÆRE:</b> Bjarne og D.D.E har vært på stadig reisefot i over 30 år. Her fra Idrettsgallaen i 2018.
POPULÆRE: Bjarne og D.D.E har vært på stadig reisefot i over 30 år. Her fra Idrettsgallaen i 2018. Foto: Geir Olsen/NTB

Feirer i Frankrike

Selve bursdagen, den 19. september, feirer han på et Chateau utenfor Bordeaux med nærmeste familie. I ni dager skal han kose seg med kona Lise Greftegreff (64), parets tre sønner, tre svigerdøtre og tre barnebarn. «Det blir å trille vogn og bare være bestefar», som han selv sier.

Allerede dagen etter hjemkomst fra bursdagsferien, venter imidlertid den travleste høsten noensinne. 36 konsertdatoer i løpet av tre måneder er oppført i almanakken.

Samtidig kommer Bjarnes biografi «Rai-Rai. Og det ble liv», i tillegg til premieren på den nye Netflix-serien «Milliardærøya», der Bjarne har en liten rolle.

– Handlingen foregår på en fiktiv øy utenfor Trøndelagskysten. Ergo så var de ute etter folk som snakker trøndersk. Jeg fikk spørsmål om jeg hadde lyst å prøvefilme. Det hadde jeg aldri gjort før. Det var rart å gå på audition i en alder av 58 år. Nå skal serien ut til hele verden, og jeg er blitt dubbet på japansk og koreansk. Det er litt kjekt, da!

<b>POPULÆRE:</b> D.D.E er et av Norges mestselgende band og trekker fortsatt fulle hus. De har ingen planer om å pensjonere seg med det første. 
POPULÆRE: D.D.E er et av Norges mestselgende band og trekker fortsatt fulle hus. De har ingen planer om å pensjonere seg med det første.  Foto: Morten Bendiksen

Ikke like kjekt er det med biografien, innrømmer han. Bjarne måtte gå noen runder med seg selv i forkant.

– Det er jævlig skummelt! Da frykter jeg jo dere i pressen, jeg ser for meg overskriftene. Men det er jo mye som er sagt om livet mitt før også. Lise og jeg var i «Casa Numme» og snakket om livet man dessverre har levd. Det er jo ikke alt som er bra, forteller Bjarne, og sikter til sidesprangene som ble et tema i TV-programmet.

– Jeg tror det er vanskelig å få til denne suksessen uten at man har vært både litt idiot, litt fornuftig og litt strategisk. Sånn er det bare, fortsetter han.

Les også: ABBA: – Jeg var alkoholiker

<b>TAKKNEMLIG:</b> – Vi er veldig glad i fansen vår. Det er takket være publikums vilje til å betale for opplevelsen vi leverer at vi kan leve av dette. Ingen publikum, ingen karriere, sier bursdagsbarnet. 
TAKKNEMLIG: – Vi er veldig glad i fansen vår. Det er takket være publikums vilje til å betale for opplevelsen vi leverer at vi kan leve av dette. Ingen publikum, ingen karriere, sier bursdagsbarnet.  Foto: Morten Bendiksen

Frist på fem år

Suksessen var nærmest umiddelbar. D.D.E ble stiftet 18. januar 1992, samme dag som de ga ut en singel og holdt sin første konsert. Bandet hadde gitt seg selv fem år på å slå igjennom i Norge.

De hadde lagt opp en strategi og forretningsplan for å oppnå målet. Da de ga ut live-album i 1995, gikk de rett inn på salgstoppen med 150 000 solgte plater. Året etter kom albumet «Det går likar no», som solgte vanvittige 300 000 eksemplarer.

Da femårsfristen var gått ut, var D.D.E blant landets mestselgende musikere.

– Det var da vi skjønte at dette var noe vi kunne leve av. Det er mange faktorer som til sammen utgjør en suksess. Du må våge å tro at det er mulig. Du må levere «outstanding» hver gang. Og så er det selvfølgelig de fine sangene og tekstene som treffer folk. Vi legger lista høyt og vil at folk skal gå hjem fra en D.D.E-konsert med: «Fy fader, så bra!»

<b>UNGE OG LOVENDE:</b> Bandet fra Namsos ble stiftet i 1992 og har siden holdt fortet på den norske rocke- scenen. Her er D.D.E i 1994. 
UNGE OG LOVENDE: Bandet fra Namsos ble stiftet i 1992 og har siden holdt fortet på den norske rocke- scenen. Her er D.D.E i 1994.  Foto: Rolf Øhman/NTB

– Men suksessen har også brakt med seg fokus på privatlivet som …

– Noe er jeg skyld i selv også da, avbryter han leende.

– Men det er klart det ikke alltid er så artig for den du er gift med. Jeg bruker ofte mamma som referansepunkt. Hun er en ordentlig og skikkelig dame der alt skal være i orden, så jeg tror ikke hun er så veldig glad for det.

– Men skal du leve av dette her, må du tåle at noen er nysgjerrig. At de spør om selfies. Det er et bilde på at du er aktuell. Den dagen ingen spør, har du ikke samme karriere. Du kan ikke velge bort det ene og beholde det andre, understreker Brøndbo.

Les også: Ivar Nørve og Sigrun har vært gift i 53 år: – Det er viktig å kjempe for det man har startet på

<b>BARNDOM:</b> At denne lille pjokken skulle bli en av landets største artister, var det ingen som forutså. I september runder han 60 år. 
BARNDOM: At denne lille pjokken skulle bli en av landets største artister, var det ingen som forutså. I september runder han 60 år.  Foto: Privat

Kona Lise Greftegreff

Én person har vært konstant gjennom suksessen, hans kjære kone Lise. De ble sammen i 1986, samme år som de tok sin første kjærlighetsferie til Kos og kjørte rundt på motorsykkel. «Så unge og lovende», smiler han.

– I dag er jeg glad for at vi har den historien sammen, at vi har et fotoalbum med minner helt tilbake til 80-tallet. Lise har hatt størst innflytelse på livet mitt. Nå har vi fått en helt ny hverdag siden jeg ikke jobber like mye som før, selv om akkurat denne høsten blir travel. Men vi tar båten, og koser oss. Vi drar på hytta, og maler. Vi kan dra på spontanturer til Syden. Livet er ganske ok akkurat nå, konstaterer jubilanten.

– Hva er hemmeligheten etter snart 40 år sammen?

– At jeg aldri har vært hjemme, haha, ler Bjarn, før han blir stille i noen sekunder.

– Det er mye som egentlig tilsier at vi ikke skulle vært ilag etter 40 år også. Men Lise er veldig familiær og vil ha det stabilt med guttene våre, svigerdøtrene og barnebarna. Det setter hun veldig høyt. Da er det mulig at hun har sett gjennom fingrene på en del andre ting.

– Men jeg har aldri hatt noen plan om å ikke være sammen med henne, bare så det er sagt. Men jeg tror nok Lise har vært innom tanken på å ikke være sammen med meg, innrømmer Bjarne.

Les også: (+) Jeg innledet et hemmelig forhold til min søsters eksmann. Men så ringte hun og fortalte sjokkerende nyheter

<b>KONA LISE</b>: – Det er mye som egentlig tilsier at vi ikke skulle vært ilag etter 40 år også, forteller Bjarne.
KONA LISE: – Det er mye som egentlig tilsier at vi ikke skulle vært ilag etter 40 år også, forteller Bjarne. Foto: Morten Bendiksen

Spiller om 10 år

Han beskriver seg selv som en rastløs sjel. En som ikke klarer å sitte stille i en sofa. Reisevirksomheten er blitt en naturlig del av livet etter 32 år med rockekonserter over hele Norge.

– Om 10-20 år, holder dere fortsatt på da?

– Bosse! Om 20 år, hva gjør vi da? roper Bjarne til keyboardist Bård Jørgen.

– Da er vi døde, lyder svaret.

– Nei, det er jo ikke sikkert! Om 10 år så spiller vi sikkert ennå. Rolling Stones holder fortsatt på. Er ikke Mick Jagger over 80 år? Så lenge det er liv, så blir det liv, slår Bjarne Brødnbo fast.

– Men kanskje vi skal spise litt mindre marsipankake, sier han og ler.

Denne saken ble første gang publisert 19/09 2024.

Les også