Angelina Jordan og Lavrans Svendsen

Angelina Jordan ga råd til Lavrans Svendsen

18-åringen, som vant «Norske Talenter» i 2014, tar verden med storm med sin kraftfulle stemme. Nå mener skaperen av Hollywood-hiten «If I were a boy» at Angelina gir sangen mer dybde enn selveste «Beyoncé».

<b>ANGELINA OG LAVRANS:</b> – Lavrans er reflektert, positiv, kjærlig, forståelsesfull og energisk, beskriver Angelina Jordan.
ANGELINA OG LAVRANS: – Lavrans er reflektert, positiv, kjærlig, forståelsesfull og energisk, beskriver Angelina Jordan. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Angelina Jordan (18) ble et globalt fenomen da hun som åtteåring forbløffet verden med sin opptreden på TV 2s «Norske Talenter». I dag fortsetter hun å trollbinde publikum med sin unike stemme og sjelfulle tilstedeværelse.

Nylig gikk hun viralt da hun opptrådte på en togstasjon sammen med TikTok-stjernen og pianisten Aurelien Froissart. Nå har videoen blitt vist hele 15 millioner ganger.

– Det var veldig gøy å gå viralt igjen. Jeg tror at når du har den store kjærligheten for sangen, er fokusert og gjør det du elsker, så har du stor sjans for å røre mange mennesker, sier Angelina.

Deltok i «Norske Talenter»

Nå, 18 år gammel, har hun gått fra å være en lovende ung artist til å bli en etablert stjerne på den internasjonale scenen.

Inspirert av legender som Billie Holiday og Amy Winehouse har Angelina utviklet en tidløs stil som kombinerer jazzens dybde med et moderne uttrykk. Når hun tenker tilbake på at hun så å si har vokst opp i rampelyset, forteller hun at det har vært en delt opplevelse.

<b>INTERNASJONAL KARRIERE</b>: Angelina Jordan var bare åtte år da hun slo igjennom som artist. Nå gjør hun karriere både her hjemme og i USA.
INTERNASJONAL KARRIERE: Angelina Jordan var bare åtte år da hun slo igjennom som artist. Nå gjør hun karriere både her hjemme og i USA. Foto: Svein Brimi

– Jeg vokste opp med folks øyne på meg. Det var gøy, men samtidig veldig utfordrende. Noen ganger følte jeg at folk visste alt om meg, ikke bare om artistlivet, men også mitt privatliv.

– Hvilket råd ville du ha gitt deg selv før «Norske Talenter»-seieren?

– Jeg ville ha fortalt den lille Angelina at reisen er lang, så kos deg når du kan.

Les også: Slik går det med Angelina Jordan (18) nå

Hyllet av legender

Angelinas musikalske reise har blitt fulgt nøye av både fans og stjerner i Hollywood. Store navn som Heidi Klum og Steven Spielberg har hyllet hennes talent, og hun har opptrådt for flere av verdens største stjerner, blant annet Barack Obama og fotballspiller Lionel Messi.

Støtten fra noen av bransjens største ikoner, har vært en viktig bekreftelse på hennes unike evner som artist.

<b>GODE VENNER:</b> Sangstjernen ble kjent med toppmodell Heidi Klum etter at hun deltok i «America›s Got Talent», der hun var dommer. Nå har Angelina og Heidi blitt nære venner. 
GODE VENNER: Sangstjernen ble kjent med toppmodell Heidi Klum etter at hun deltok i «America›s Got Talent», der hun var dommer. Nå har Angelina og Heidi blitt nære venner.  Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock

Til tross for all suksessen og lange opphold i USA grunnet jobb, har ikke Angelina glemt sine røtter. Nylig var hun hjemme for å feire 10-årsjubileet for sitt musikalske gjennombrudd.

– Det betyr alt for meg å komme hjem til Norge. Den norske fansen er de som har fått meg dit jeg er i dag. Det er viktig å huske hvor man kommer fra, sier hun og smiler.

En av de viktigste personene i Angelinas liv, er hennes bestemor Mery Zamani, som har vært en konstant støtte og inspirasjon gjennom hele karrieren.

– Mormor er min største helt. Hun er en kunstner med mange gode sider, og hun har heiet på meg fra dag én. Hun er alltid der for meg, selv midt på natten når jeg trenger noen å snakke med.

Angelina beskriver bestemoren som en varm og omsorgsfull person.

– Når jeg ringer henne, sier hun bare: «Kom hjem til meg», og hun har alltid bakervarer klare. Båndet vi har, er helt spesielt, beskriver Angelina med et smil.

Les også: (+) «Hysj, mormor, det blir ikke koselig hvis vi vekker mamma», sa barnebarnet mitt. Det var da jeg forsto at noe var galt

<b>NÆRT BÅND:</b> Her er artisten bare åtte år og deltager i «Norske Talenter». Bestemor Mery Zamani har alltid vært en trygg havn. 
NÆRT BÅND: Her er artisten bare åtte år og deltager i «Norske Talenter». Bestemor Mery Zamani har alltid vært en trygg havn.  Foto: Berit Roald

Sangen «Bad Valentine»

Nylig har Angelina inngått et spennende samarbeid med den Grammy-vinnende produsenten Toby Gadd, som tidligere har jobbet med storheter som Donna Summer og Beyoncé.

<b>GIKK VIRALT:</b> Nylig sang Angelina sammen med TikTok-stjernen Aurelien Froissart på en togstasjon. Videoen har blitt vist over 15 millioner ganger. 
GIKK VIRALT: Nylig sang Angelina sammen med TikTok-stjernen Aurelien Froissart på en togstasjon. Videoen har blitt vist over 15 millioner ganger.  Foto: Privat

Han ble umiddelbart betatt av Angelinas unike stemme, og etter to års arbeid sammen, er de nå klare til å lansere sin første låt, «Bad Valentine», til høsten.

Toby er spesielt imponert over 18-åringens tolkning av Beyoncés hit «If I Were a Boy».

– Angelinas versjon gir et nytt perspektiv på sangen som ikke Beyoncés gjør. Hun tilfører en dybde og følsomhet som gir sangen en helt ny dimensjon. Det er noe veldig spesielt ved hvordan hun formidler følelser gjennom sin stemme, mener stjerneprodusenten.

<b>STJERNEPRODUSENT:</b> Her står Angelina på scenen The London Palladium tidligere i år. Ved hennes side er stjerneprodusenten Toby Gad. Han har skrevet Beyoncés hit «If I were a boy», som Angelina nylig har gitt ut sin versjon av. 
STJERNEPRODUSENT: Her står Angelina på scenen The London Palladium tidligere i år. Ved hennes side er stjerneprodusenten Toby Gad. Han har skrevet Beyoncés hit «If I were a boy», som Angelina nylig har gitt ut sin versjon av.  Foto: Produsenten

For Angelina er det en enorm ære å bli sammenlignet med Beyoncé, en av hennes egne helter.

– Det er helt utrolig. Jeg tror det er det største som kan skje som låtskriver og artist. Jeg elsker hvordan Toby beskriver det som et ekstra lag – det er akkurat det jeg prøver å oppnå med min musikk.

Les også: Maria Arredondo med milliard-suksess: – Nesten ikke til å tro

Møtet med Lavrans Svendsen

Da Angelina var hjemme i Norge i sommer, tok hun seg også tid til å møte det nye stjerneskuddet Lavrans Svendsen (22), som ble nummer to i «The Voice».

22-åringen fanget raskt publikums oppmerksomhet med sin dype stemme og emosjonelle tolkninger.

Selv om Fredrikstad-artisten ikke gikk helt til topps, fikk Lavrans en viktig plattform og en lojal tilhengerskare som venter spent på hans neste musikalske trekk.

Lavrans, som har opplevd en spirituell oppvåkning som har gitt ham en ny retning i livet, var dypt inspirert av møtet.

– Det var veldig gøy og givende å møte Angelina. Hun er fascinerende og har allerede en utrolig reise bak seg. Stemmen hennes er et stort tegn fra universet, noe utenom det vanlige, mener han.

<b>ARTISTMØTE:</b> Da Angelina var hjemme i Norge tidligere i sommer, fikk hun møte Lavrans Svendsen. Hun er imponert over hans stemmeprakt og ønsker ham all hell og lykke i tiden som kommer. 
ARTISTMØTE: Da Angelina var hjemme i Norge tidligere i sommer, fikk hun møte Lavrans Svendsen. Hun er imponert over hans stemmeprakt og ønsker ham all hell og lykke i tiden som kommer.  Foto: Svein Brimi

For Lavrans er det moren Carine Wictoria Svendsen som spiller en viktig rolle.

– Mamma er min største støttespiller. Vi har alltid vært veldig nære, og hun har hjulpet meg å navigere gjennom både livets opp- og nedturer. Det betyr alt for meg å ha henne ved min side.

Carina er mektig imponert over sønnen.

– Det er kjempeflott at han kan gi noe til andre. Folk har fått endret livet sitt av det han har gjort, sier hun.

<b>VIKTIG STØTTESPILLER:</b> For 22-åringen er det mamma Carine Wictoria Svendsen som er bautaen i livet. 
VIKTIG STØTTESPILLER: For 22-åringen er det mamma Carine Wictoria Svendsen som er bautaen i livet.  Foto: Svein Brimi

– Lavrans er reflektert, positiv, kjærlig, forståelsesfull og energisk, beskriver hun.

Les også: Røper bryllupsdetaljer: Spurt «The Voice»-Lavrans om å opptre

Reisen videre

Angelina er imponert over Lavrans talent og indre styrke.

– Lavrans er en fantastisk fyr med et godt hjerte. Talentet ligger der, og jeg ønsker ham alt det beste. Mitt tips er å ta ting som de kommer og følge hjertet sitt – da vil alt falle på plass.

Duoen er enige om at musikk ikke bare handler om å synge, men om å formidle ekte følelser og røre hjerter verden over.

<b>THE VOICE:</b> Lavrans Svendsen imponerte stort med sin deltagelse i «The Voice». Han kom på andreplass, men har likevel gjort stort inntrykk og lagt et godt grunnlag for en videre artistkarriere. 
THE VOICE: Lavrans Svendsen imponerte stort med sin deltagelse i «The Voice». Han kom på andreplass, men har likevel gjort stort inntrykk og lagt et godt grunnlag for en videre artistkarriere.  Foto: TV 2

Angelina fortsetter å begeistre publikum, både med musikken og evnen til å inspirere andre. Lavrans er klar for å ta fatt på sin egen reise, med Angelina som et av sine forbilde.

– Det betyr alt for meg å kunne være med på å endre andre menneskers oppfatninger av livet. Jeg føler meg heldig som får denne muligheten, og Angelinas historie gir meg troen på at alt er mulig hvis man bare følger hjertet sitt, sier Lavrans.

Denne saken ble første gang publisert 11/09 2024, og sist oppdatert 11/09 2024.

Les også