Aksel Lund Svindal

– Det ødelegger ikke for mye av familietiden

Etter at alpinstjernen la karrieren på hylla, har Aksel Lund Svindal nå byttet snø med sjø og funnet en ny, fartsfylt aktivitet.

<b>AKSEL LUND SVINDAL:</b> Aksel Lund Svindal har fått seg en ny hobby i bølgene. Her er programlederen avbildet foran det våte element i forbindelse med «Mesternes mester»-innspillingen i fjor.
AKSEL LUND SVINDAL: Aksel Lund Svindal har fått seg en ny hobby i bølgene. Her er programlederen avbildet foran det våte element i forbindelse med «Mesternes mester»-innspillingen i fjor. Foto: NRK
Publisert

Aksel Lund Svindal (41) avsluttet sin fantastiske karriere som alpinist i 2019. To år senere løftet han igjen en pokal etter å ha vunnet «Mesternes mester» på NRK.

Kort tid etter seieren overtok han stafettpinnen som programleder for det populære familieprogrammet.

Les også: Aksel Lund Svindal og Amalie Iuel avslører: Derfor ble det Storm

Vannsporten wingfoil

41-åringen har imidlertid ikke helt sluttet med fartsfylte idretter, og har nå fått øynene opp for wingfoil. Dette er en vannsport hvor man står på et brett med en hydrofoil slik at brettet «svever» 90 centimeter over vannoverflaten.

Selve vingen, eller seilet, kan man blåse opp selv, og vips så flyr du over vannet.

I et intervju med sportsmagasinet Fri Flyt forteller Aksel at han ikke har noen andre ambisjoner enn å ha det gøy på vannet og at han elsker sin nye sommerhobby.

– Det er kult å lære noe nytt også. Jeg kan anbefale wingfoil, det er fett, forteller han.

– Hvis du klarer å gjøre ting riktig, så er det lekent, og det flyter. Nå er ikke jeg så god at det skjer hele tiden, det blir mye tryning, men når du får det til, så er det noe med å gjøre ting i naturen. På naturens premisser.

Les også: (+) Maren Lundbys nye liv: – Jeg skifter nesten personlighet

Bør på Snarøya

Aksel er bosatt på Snarøya i Bærum utenfor hovedstaden, og liker godt at den nye hobbyen er så lett tilgjengelig.

– Nå er vi jo rett utenfor Oslo sentrum. Det er ikke alle dager det blåser, men det er ganske mange dager i året det blåser nok til at man kan gjøre dette rett etter jobb eller i helgen uten å måtte reise langt hjemmefra. Det synes jeg er kult, at det er tilgjengelig for mange.

– Og så hadde det vært kult å bli god nok til å prøve å bruke bølgene litt. Hvis du først gjør det, så får man sikkert lyst til å reise steder det er litt større bølger enn her, men foreløpig er det vanskelig nok å holde på i Oslofjorden, innrømmer han til Fri Flyt.

Eksalpinisten mener at wingfoil er ganske familievennlig, selv om han foreløpig er den eneste i familien som driver med sporten.

Til daglig bor 41-åringen sammen med forloveden Amalie Iuel (30) og deres sønn Storm, som kom til verden 1. september i fjor.

– Når du kan gjøre ting på så kort varsel, da er det «familievennlig» på den måten at det ikke ødelegger for mye av familietiden i hvert fall. Og så får vi se om junior kan begynne om en 10–12 år kanskje, avslutter han.


Denne saken ble første gang publisert 20/05 2024.

Les også