Brian forsøkte å redde ekteskapet

Da kona ble funnet død i bagasjerommet, ble mannen mistenkt. Så dukket det opp et brev

Brian ville berge ekteskapet ved å redde kona fra en «stalker». Det gikk ikke helt som han hadde håpet.

<b>DESPERAT FORSØK:</b> Brian Hummert gjorde et mildt sagt merkelig forsøk på å redde ekteskapet med Charlene, som han hadde vært gift med i nesten 20 år.
DESPERAT FORSØK: Brian Hummert gjorde et mildt sagt merkelig forsøk på å redde ekteskapet med Charlene, som han hadde vært gift med i nesten 20 år. Foto: TT
Publisert

Charlene Hummert og ektemannen Brian hadde vært gift i nesten 20 år. Paret hadde tre barn og bodde i en enebolig i Pennsylvania i USA.

Ekteskapet hadde hanglet lenge, og Charlene ønsket å gå fra ektemannen.

En dag kom Brian hjem med et brev som noen hadde festet på vindusruten på bilen hans.

Avsenderen skrev at han hadde tilbrakt en natt med Charlene. Nå var han sint på henne, fordi hun skal ha fortalt om møtet til hans forlovede, som hadde gjort det slutt med ham.

Død i bagasjerommet

Charlene hadde aldri vært utro. Likevel fortsatte det å komme brev, og hun anmeldte forholdet til politiet. Hun følte seg forfulgt av en «stalker».

Politiet så alvorlig på saken og satte ut vakt utenfor huset. Men brevene fortsatte å komme, og stalkeren røpet til og med at han kjente alarmkoden til huset.

Tre år etter at stalkeren dukket opp, fredag 19. mars 2004, skal Charlene ha styrtet ut av huset og forsvunnet i familiens hvite Land Rover, etter en krangel med Brian.

<b>GJEMTE LIKET:</b> Drapsmannen la Charlenes døde kropp i bagasjerommet på hennes egen bil.
GJEMTE LIKET: Drapsmannen la Charlenes døde kropp i bagasjerommet på hennes egen bil. Foto: TT

Dagen etter fant politiet bilen på en parkeringsplass et stykke unna et kjøpesenter, og i bagasjerommet fant politiet Charlene død.

Rettsmedisineren konkluderte med at hun var blitt kvalt. Og siden hun hadde på seg buksene bak frem, var det trolig at hun var blitt påkledd etter at hun var drept.

Det ble også funnet merker på kroppen hennes som tydet på at den hadde blitt slept.

Klikk krim: Les flere true crime-saker her

Kjøpte hundekjeks

Ansatte på kjøpesenteret fortalte politiet at de hadde sett bilen da de kom på jobb om morgenen.

Overvåkingskameraene viste også en mann som gikk inn i kjøpesenteret ikledd mørkeblå parkas, røde hansker og ull-lue.

<b>FANGET PÅ FILM:</b> Overvåkingskameraer på kjøpesenteret fanget opp en forkledd Brian da han av uforklarlige grunner kjøpte hundekjeks klokken seks en lørdag morgen.
FANGET PÅ FILM: Overvåkingskameraer på kjøpesenteret fanget opp en forkledd Brian da han av uforklarlige grunner kjøpte hundekjeks klokken seks en lørdag morgen.

Det virket som mannen bevisst prøvde å gjemme seg for overvåkningskameraene.

Det eneste han kjøpte, var en pakke hundekjeks, noe som virket som en veldig rar ting å gjøre klokken seks en lørdag morgen.

Ved hjelp av en spesiell fototeknikk kunne man fastslå at mannen var ca. 168 centimeter høy.

En ekspert ble hentet inn for å analysere jord og skitt på Charlenes kropp og bukser. Konklusjonen var helt klar – det kom fra hennes egen oppkjørsel.

Nå ble mistanken rettet mot Brian. Ingen av barna hadde vært hjemme den kvelden hun forsvant, men eldstesønnen David fortalte politiet at hun aldri ville ha forlatt huset slik Brian hadde forklart.

Les også: Familiene levde det gode liv i den idylliske bygda. Etter den grusomme mai-dagen, bodde ingen der igjen

Skyldte på sønnen

Under ransaking av huset beslagla politiet et rødt hundehalsbånd. Da rettsmedisineren sammenlignet metallspennene på halsbåndet med merkene på Charlenes hals, stemte de overens.

<b>DREPT I SITT EGET HJEM:</b> Politiet var raskt på plass for å sikre spor hjemme hos familien Hummert, etter at Charlene ble funnet kvalt i sin egen bil.
DREPT I SITT EGET HJEM: Politiet var raskt på plass for å sikre spor hjemme hos familien Hummert, etter at Charlene ble funnet kvalt i sin egen bil. Foto: TT

For aktor Chuck Patterson var det åpenbart at halsbåndet hadde blitt brukt til å kvele Charlene, og mistanken mot ektemannen ble styrket.

Ved hjelp av sine advokater, endret nå Brian historien sin og skyldte i stedet på sønnen David. Charlene og David skulle angivelig ha kranglet om en bil han ville kjøpe, hvorpå sønnen hadde drept sin egen mor.

– Jeg ble så sint da han forsøkte å skylde på meg, sa David.

<b>BESKYLDNINGER FRA FAREN:</b> Da politiet fattet mistanke mot Brian, prøvde han å legge skylden på sønnen David Hummert.
BESKYLDNINGER FRA FAREN: Da politiet fattet mistanke mot Brian, prøvde han å legge skylden på sønnen David Hummert. Foto: TT

Venner kunne også fortelle at David og hans mor sto hverandre svært nær, og at det ikke hadde vært noe konflikter.

Les også: Kjærestens avsløring fikk ham til å begå en grusom handling. Han kunne sluppet unna – hadde det ikke vært for én vesentlig detalj

Et brev som kunne renvaske David

Nå tok saken plutselig en brå vending. Etterforsker Jason Loper mottok et brev på politistasjonen fra en «John», som tok på seg skylden for mordet. «Jeg drepte Charlene Hummert – ikke hennes mann», skrev han i brevet.

Denne «John» hevdet at han og Charlene hadde hatt en affære gjennom ni måneder. Nå ville hun gjøre det slutt, og det var motivet hans for å ta henne av dage. Han skrev også at dette var den femte kvinnen han hadde drept.

<b>UTSPEKULERT:</b> I flere år sendte Brian Hummert ubehagelige, anonyme brev til kona, i håp om at frykten for en ukjent «stalker» ville få henne til å søke trygghet hos ham og ikke forlate ham.
UTSPEKULERT: I flere år sendte Brian Hummert ubehagelige, anonyme brev til kona, i håp om at frykten for en ukjent «stalker» ville få henne til å søke trygghet hos ham og ikke forlate ham. Foto: TT

Det mistenkelige brevet ble sendt til kriminalteknisk lingvist Robert Leonard.

Han sammenlignet de tidligere «stalker-brevene» med brevet fra den angivelige seriemorderen. Han kom frem til at det var en slående likhet. Og det var formuleringer her som stemte med Brians måte å uttrykke seg på.

Les også (+): Ekteparet går med på å gi båtkjøperen en prøvetur. De aner ikke at det er et monster de har sluppet om bord

<b>LØSTE SAKEN:</b> Kriminaltekniker Robert Leonard, som her er fotografert under en opptreden med rockebandet Sha Na Na, som han var grunnlegger av, avslørte Brians spill.
LØSTE SAKEN: Kriminaltekniker Robert Leonard, som her er fotografert under en opptreden med rockebandet Sha Na Na, som han var grunnlegger av, avslørte Brians spill. Foto: TT

Fant jakken på kontoret

I tillegg stemte Brians høyde med høyden på mannen fra overvåkingskameraet på kjøpesenteret.

På kontoret hans fant også politiet en jakken som var identisk med den mannen på overvåkningsbildene hadde på seg, og i lommen lå kvitteringen for hundekjeksen.

Ifølge aktor hadde Brian Hummert skapt «stalkeren» da ekteskapet var i ferd med å gå i oppløsning. Dette for at kona skulle bli redd og søke trøst hos ham.

Så skjedde ikke. Om noe, så hadde brevene motsatt effekt. Aktor utelukket ikke at Charlene hadde funnet ut at det var ektemannen som sto bak brevene.

Sent om kvelden 19. mars, da paret hadde begynt å krangle, mistet Brian kontrollen og kvalte kona med hundehalsbåndet.

<b>SPILLET ER OVER:</b> Til slutt hadde Brian rotet det så til for seg selv, at politiet kunne arrestere ham.
SPILLET ER OVER: Til slutt hadde Brian rotet det så til for seg selv, at politiet kunne arrestere ham. Foto: TT

I sin iver etter å kvitte seg med liket, hadde han tatt på buksene bak frem, og han parkerte bilen et stykke fra kjøpesenteret slik at han kunne gå hjem.

Brian Hummert erklærte seg først skyldig etter tiltalen, mot at han fikk en straff på mellom 20 og 30 års fengsel. Senere angret han, og valgte en full rettssak i stedet. Det skulle vise seg å være en dårlig avgjørelse.

Retten fant ham skyldig i overlagt drap, og han ble idømt livstidsstraff. Han anket senere dommen, men bare for å bli dømt til livstid igjen i 2012.

Denne saken ble første gang publisert 12/07 2024.

Les også