Apple Watch

Tim Cook: Apple Watch kommer i april

Foto: Jonas Ekelund (Lyd & Bilde)
Publisert

Tirsdag la teknologigiganten Apple fram tallene som viser hvordan det står til med sjappa. Det går bra. Applesjef Tim Cook & Co. drar faktisk inn én milliard kroner om dagen.

Heldigvis går de pengene til å utvikle nye produkter, og årets unektelige mest spennende dings fra Apple er smartklokken Apple Watch. 

Les også: Her er Apples nye yndling

Apple Watch er det først nye produktet Apple kommer med siden iPad i 2010. På pressekonferansen tirsdag bekreftet Tim Cook at utviklingen var i rute.

Apple forventer å ha Apple Watch på markedet i løpet av april 2015.

Foto: Jonas Ekelund (Lyd & Bilde)

Det er strengt tatt litt senere enn forventet. Det har lenge vært spekulert i at Apple Watch ville komme i løpet av første kvartal, altså innen utgangen av mars.

Les også: Vi har prøvd Apple Watch

Da Apple Watch ble avduket i 2014, annonserte Tim Cook at smartklokken ville bli lansert i USA "tidlig i 2015". Han fortalte tirsdag at april faller innunder begrepet "tidlig".

Ifølge Tim Cook er det en rekke interessante apper under utvikling til Apple Watch, og hevder han ikke lenger klarer seg uten.

- Forventningene mine er veldig høye. Jeg bruker den hver dag, jeg kan ikke leve uten, sa Tim Cook, ifølge nettsiden MacRumors.

Det er fremdeles ukjente detaljer rundt Apple Watch, spesielt når det kommer til batteritid og pris. Det virker som om batteritiden er en utfordring, Tim Cook har sagt at klokken må lades hver dag, enkelte hevder den ikke holder ut lenger enn 19 timer.

Les også: Blir Apple Watch en flopp?

Side3 kontaktet Apples PR-byrå i Norge, som ikke hadde ytterliger informasjon om når klokken blir tilgjengelig i Norge. Erfaringer fra tidligere lanseringer, er at det nå ikke drøyer veldig lang tid før et produkt er tilgjengelig i USA før det kommer hit til lands.

Kilde: Apple, MacRumors.

Denne saken ble første gang publisert 28/01 2015.

Les også