Barn og usikkerhet

Tør jeg vente på at han vil ha barn?

Jeg har alltid hatt en drøm om å få barn, og har alltid sagt dette til kjæresten min, men nå etter ett år, er kan plutselig usikker. Bør jeg vente og se an, eller gå fra ham? Se hva samlivsekspert Vibeke Dorph svarer.

Pluss ikon
VIBEKE DORPH: Forfatter og samlivsekspert. Vibeke svarer på spørsmål om parforhold, familiekonflikter, kjærlighetssorg og andre problemer.
VIBEKE DORPH: Forfatter og samlivsekspert. Vibeke svarer på spørsmål om parforhold, familiekonflikter, kjærlighetssorg og andre problemer. Foto: Alt.dk
Publisert

Spørsmål

Jeg fyller 29 og kjæresten min er i begynnelsen av 30-årene. Vi har vært sammen i litt over ett år og har et fantastisk forhold fullt av kjærlighet. Vi bor sammen og har gjort det i underkant av ti måneder.

Jeg har alltid hatt en drøm om å få barn, og det sa jeg til kjæresten min helt siden vi startet å date. Jeg sa rett ut at hvis han ikke ville ha barn, så var det ikke han jeg skulle ha et forhold til.

Han svarte at han var helt enig i at barn skal være en del av vår felles fremtid.

Nå etter ett år har jeg tatt opp temaet igjen, og nå har han plutselig blitt usikker. Han er usikker på om han blir en god far, han er redd forholdet vårt skal gå i stykker (han er selv skilsmissebarn), og han tror at barn vil begrense oss nå som vi har det så godt sammen.

Jeg er helt knust. Jeg elsker ham og han elsker meg, men jeg kan ikke gi opp drømmen om barn.

Vi har blitt enige om at vi skal snakke om det igjen om en måneds tid, når han er ferdig med et prosjekt som tar all hans tid for øyeblikket.

Jeg kjenner det er veldig vanskelig å ta stilling til.

Bør jeg gi opp forholdet mitt eller drømmen om barn? Hvor lenge skal jeg gi det, fordi jeg ikke blir yngre? Når kan jeg forvente svar? Hvordan skal jeg tilnærme meg dette?

Hilsen Mia

Les også (+): – Min kone er blitt kald og avvisende

Svar

Du kan selvfølgelig synes at det er kjipt av kjæresten din, i hvert fall siden du hadde gjort det klart for ham fra starten av at barn er en del av pakken, og så trekker han seg plutselig. Likevel kan jeg relatere til hvordan han har det.

Dere har ikke kjent hverandre så lenge, så han føler seg nok legitimt presset. Han er også fornøyd med livet sitt slik det er nå. Dere minner om mange andre par som har stått overfor det samme vanskelige dilemmaet.

Hvis jeg var deg, ville jeg startet med også å se det positive i tvilen til kjæresten din.

I bunn og grunn viser det at han er en mann som tar godt vare på seg selv og derved også tar vare på både deg og dine fremtidige barn. Det sier noe vakkert om ham som person og som kommende far.

Hvis jeg var deg, ville jeg begynne med å fortelle ham når du vil ha neste samtale om barn. Dere begge har nok en forventingsangst som er lurt å snakke ut om. Ta derfor ansvar for samtalen og ikke vær for nysgjerrig.

Forklar i stedet at du i din alder er klar for barn og dermed også klar til å bære din del av ansvaret for dem.

Vær edru og avstå fra følelsesmessige utbrudd og beskyldninger, for det fører ingen vei. Dette er en viktig samtale som bør tas rolig.

Minn deg selv på at selv om du nærmer deg 30 år, er du fortsatt ung og har tid. Og skulle det gå galt med kjæresten din eller med noen andre, lever vi heldigvis i en tid hvor kvinner kan velge å få barn alene.

Hilsen samlivsekspert Vibeke Dorph

Denne saken ble første gang publisert på alt.dk.

Denne saken ble første gang publisert 11/07 2024.

Les også