Mat og kosthold
18 matvarer vi ikke klarer oss uten
Klarer du å gjette hvilke?
Forrige uke fortalte ernæringseksperter 11 ting du alltid bør ha i kjøleskapet for å sikre deg et sunt superkjøleskap.
Denne gangen er det redaksjonens tur.
Til tross for at ikke alle matvarer er like viktig, kan de likevel føles livsnødvendige.
Her er matvarene vi i ShapeUp-redaksjonen aldri hadde klart oss uten.
Journalist og blogger, Pia Seeberg:
1. Ketchup:
- I en travel hverdag med mye trening er jeg opptatt av at maten skal smake godt, være sunn og næringsrik. Heldigvis er jeg ikke så kresen, så sukkerfri ketchup redder enhver torskeblokk-middag.
2. Banan:
- Det sikrer en god og søt smak i de fleste smoothier, og er supergodt i speltlomper, på knekkebrød, eller som base i hjemmelaget is. For du har vel prøvd å lage iskrem av frossen banan, bær og proteinpulver?
3. Cottage cheese:
- Er i mine øyne en nødløsning som alltid funker. Smaker godt alene, men enda bedre med smakstilsetninger som bær, banan, nøtter, havregryn, hjemmelaget syltetøy, melk, Fun-saft, vaniljekesam, frukt.. You name it.
Les også: Vi har testet billige treningssentere
Redigerer, Erlend Lans Pedersen:
4. Skummet melk:
- Til muslien om morgenen, men jeg må også ha en skvett i kaffen – og jeg drikker mye kaffe før jeg klarer å komme meg ut døra på morgenskvisten.
5. Mager Cottage cheese:
- Det bruker jeg også til musli – og ellers i løpet av dagen hvis jeg vil ha noe sunt og kjapt. Gjerne sammen med noen nøtter og litt syltetøy.
6. Peanøttsmør:
- Det elsker jeg. Brukes på knekkebrødet, i smoothien eller rett fra glasset. Nam.
Les også: Skammer du deg ikke over å vise deg frem i shorts
Redaksjonssjef, Cecilie Eggen:
7. Blomkål:
- Jeg elsker rå blomkål, og knasker på det både før, under og etter middag.
8. Cottage cheese:
- Blandet med digg syltetøy – nam! Og jeg blir mett. Vinn-vinn!
9. Kjøttdeig:
- Elsket av både barn og voksne, bruker det til alt fra ostesmørbrød, taco, spaghetti og kjøttdeig, lasagne- og det er nydelig restemat.
Les også: Denne treningen blir trendy i 2015
Digitalansvarlig, Sofia Storhaug
10. Grønnsaksjuice:
- Spinat, gulrot, ingefær og chili gir meg energiboosten jeg trenger for å komme gjennom dagen.
11. Pannekakerøre:
- Jeg er så dårlig på å spise frokost, så derfor må jeg ha noe som er lett fordøyelig. Pannekaker med Cottage cheese og havregryn er hverdagshelten min.
12. Avokado:
- Salt, pepper og en advocado til lunsj er alltid like digg.
Art Director, Birte Bødtker
13. Juice:
- Jeg har alltid juice i kjøleskapet, både appelsin- og eplejuice.
14. Cottage cheese:
- Kan brukes til alt og smaker supergodt.
15. Ølpølse:
- Jeg klarer meg ikke uten det.
Redaktør, Karine Thyness
16. Mandelmelk:
- Jeg prøver å bruke mest mulig plantebasert melk, og jeg liker mandelmelk best av de ulike altenativene. Jeg bruker den til granola, i kaffen og i smoothier.
17. Chiafrø:
- Hver kveld lager jeg en smoothie, så rører jeg inn masse chiafrø.
- De er supersunne, og gir smoothien tykk og deilig konsistens. Elsker det! Denne chiapuddingen spiser jeg til både kveldsmat og frokost.
18. Te:
- Jeg drikker 10-15 kopper te hver dag. Det vil si; jeg lager 10-15 kopper, men samboeren min klager over at han finner halvfulle kopper i hele leiligheten.
- Uansett, jeg er ekstremt glad i te, og har skapet fullt av ulike typer. Favorittene er Darjeeling og hjemmelaget chai, men det går også mye av vanlig Earl Grey.