Mat og kosthold

18 matvarer vi ikke klarer oss uten

Klarer du å gjette hvilke?

 GUILTY PLEASURES: Ketsjup, pannekakker og ølpølse er noen av ingrediensene ShapeUp- redaksjonen ikke klarer seg uten.
GUILTY PLEASURES: Ketsjup, pannekakker og ølpølse er noen av ingrediensene ShapeUp- redaksjonen ikke klarer seg uten. Foto: Foto: Getty Images
Først publisert Sist oppdatert
GLAD I KETCHUP: PT-Pia er blogger, journalist, mentaltrener og PT i ShapeUp
GLAD I KETCHUP: PT-Pia er blogger, journalist, mentaltrener og PT i ShapeUp
ELSKER PEANØTTER: Redigerer, Erlend Lans Pedersen:
ELSKER PEANØTTER: Redigerer, Erlend Lans Pedersen: Foto: Foto: Privat
JA TIL KJØTT: Redaksjonssjef Cecilie Hauge Eggen
JA TIL KJØTT: Redaksjonssjef Cecilie Hauge Eggen Foto: Foto: Privat
PANNEKAKER TIL FROKOST: Digitalansvarlig, Sofia Storhaug.
PANNEKAKER TIL FROKOST: Digitalansvarlig, Sofia Storhaug. Foto: Foto: Privat
MÅ HA PØLSE: Art Director, Birte Bødtker.
MÅ HA PØLSE: Art Director, Birte Bødtker. Foto: Foto: Privat
GLAD I TE: Redaktør Karine Thyness
GLAD I TE: Redaktør Karine Thyness Foto: Foto: Privat

Forrige uke fortalte ernæringseksperter 11 ting du alltid bør ha i kjøleskapet for å sikre deg et sunt superkjøleskap.

Denne gangen er det redaksjonens tur.

Til tross for at ikke alle matvarer er like viktig, kan de likevel føles livsnødvendige.

Her er matvarene vi i ShapeUp-redaksjonen aldri hadde klart oss uten.

Journalist og blogger, Pia Seeberg:

1. Ketchup:

- I en travel hverdag med mye trening er jeg opptatt av at maten skal smake godt, være sunn og næringsrik. Heldigvis er jeg ikke så kresen, så sukkerfri ketchup redder enhver torskeblokk-middag.

2. Banan:

- Det sikrer en god og søt smak i de fleste smoothier, og er supergodt i speltlomper, på knekkebrød, eller som base i hjemmelaget is. For du har vel prøvd å lage iskrem av frossen banan, bær og proteinpulver?

3. Cottage cheese:

- Er i mine øyne en nødløsning som alltid funker. Smaker godt alene, men enda bedre med smakstilsetninger som bær, banan, nøtter, havregryn, hjemmelaget syltetøy, melk, Fun-saft, vaniljekesam, frukt.. You name it.

Les også: Vi har testet billige treningssentere

Redigerer, Erlend Lans Pedersen:

4. Skummet melk:

- Til muslien om morgenen, men jeg må også ha en skvett i kaffen – og jeg drikker mye kaffe før jeg klarer å komme meg ut døra på morgenskvisten.

5. Mager Cottage cheese:

- Det bruker jeg også til musli – og ellers i løpet av dagen hvis jeg vil ha noe sunt og kjapt. Gjerne sammen med noen nøtter og litt syltetøy.

6. Peanøttsmør:

- Det elsker jeg. Brukes på knekkebrødet, i smoothien eller rett fra glasset. Nam.

Les også: Skammer du deg ikke over å vise deg frem i shorts

Redaksjonssjef, Cecilie Eggen:

7. Blomkål:

- Jeg elsker rå blomkål, og knasker på det både før, under og etter middag.

8. Cottage cheese:

- Blandet med digg syltetøy – nam! Og jeg blir mett. Vinn-vinn!

9. Kjøttdeig:

- Elsket av både barn og voksne, bruker det til alt fra ostesmørbrød, taco, spaghetti og kjøttdeig, lasagne- og det er nydelig restemat.

Les også: Denne treningen blir trendy i 2015

Digitalansvarlig, Sofia Storhaug

10. Grønnsaksjuice:

- Spinat, gulrot, ingefær og chili gir meg energiboosten jeg trenger for å komme gjennom dagen.

11. Pannekakerøre:

- Jeg er så dårlig på å spise frokost, så derfor må jeg ha noe som er lett fordøyelig. Pannekaker med Cottage cheese og havregryn er hverdagshelten min.

12. Avokado:

- Salt, pepper og en advocado til lunsj er alltid like digg.

Art Director, Birte Bødtker

13. Juice:

- Jeg har alltid juice i kjøleskapet, både appelsin- og eplejuice.

14. Cottage cheese:

- Kan brukes til alt og smaker supergodt.

15. Ølpølse:

- Jeg klarer meg ikke uten det.

Redaktør, Karine Thyness

16. Mandelmelk:

- Jeg prøver å bruke mest mulig plantebasert melk, og jeg liker mandelmelk best av de ulike altenativene. Jeg bruker den til granola, i kaffen og i smoothier.

17. Chiafrø:

- Hver kveld lager jeg en smoothie, så rører jeg inn masse chiafrø.

- De er supersunne, og gir smoothien tykk og deilig konsistens. Elsker det! Denne chiapuddingen spiser jeg til både kveldsmat og frokost.

18. Te:

- Jeg drikker 10-15 kopper te hver dag. Det vil si; jeg lager 10-15 kopper, men samboeren min klager over at han finner halvfulle kopper i hele leiligheten.

- Uansett, jeg er ekstremt glad i te, og har skapet fullt av ulike typer. Favorittene er Darjeeling og hjemmelaget chai, men det går også mye av vanlig Earl Grey.