Bak en fristende langpannekake
Friskt og deilig til kaffen
Prøv en av våre absolutte kakefavoritter med bringebær.
Langpannekake med bringebær
Til en kake trenger du:
Liten langpanne 25 x 35 cm
300 g meierismør, romtemperert
300 g sukker
5 egg
400 g hvetemel
2 ts vaniljepulver
2 ts bakepulver
½ ts salt
150 g yoghurt naturell
Fyll og topping:
400 g fryste bringebær, tint
4 ss melis
1 ts potetmel
Ostekrem:
250 g kremost naturell, romtemperert
100 g melis
1 dl kremfløte
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 170°. Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett egg, ett om gangen, til godt blandet. Ha i mel, vanilje, bakepulver, salt og yoghurt, og visp til akkurat blandet. Kle en liten langpanne med bakepapir og fordel røren utover. Bland bringebær med melis og potetmel. Fordel ¾ av bærene utover røren og rør forsiktig rundt med en kniv eller liten skje slik at det blir lit marmorert. Stek kaken midt i ovnen i 40-50 minutter. Avkjøl på rist. Kok opp resten av bærene og sil fra frø slik at du fr en jevn saus. Avkjøl. Pisk kremost myk. Ha i melis og kremfløte og visp til jevn krem. Fordel ostekremen over kaken. Legg på teskjeer med bringebærsaus rundt omkring, og bruk en kniv eller tuppen på en teskje til å dra sausen utover. Kan spises med en gang eller avkjøles i kjøleskap.
Denne saken ble første gang publisert 06/06 2023.