Bak en fristende langpannekake

Friskt og deilig til kaffen

Prøv en av våre absolutte kakefavoritter med bringebær.

Kjempegod: Langpannekake med bringebær
Kjempegod: Langpannekake med bringebær Foto: Nikolai Blumenthal
Publisert

Langpannekake med bringebær

Til en kake trenger du:

Liten langpanne 25 x 35 cm

300 g meierismør, romtemperert

300 g sukker

5 egg

400 g hvetemel

2 ts vaniljepulver

2 ts bakepulver

½ ts salt

150 g yoghurt naturell

Fyll og topping:

400 g fryste bringebær, tint

4 ss melis

1 ts potetmel

Ostekrem:

250 g kremost naturell, romtemperert

100 g melis

1 dl kremfløte

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 170°. Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett egg, ett om gangen, til godt blandet. Ha i mel, vanilje, bakepulver, salt og yoghurt, og visp til akkurat blandet. Kle en liten langpanne med bakepapir og fordel røren utover. Bland bringebær med melis og potetmel. Fordel ¾ av bærene utover røren og rør forsiktig rundt med en kniv eller liten skje slik at det blir lit marmorert. Stek kaken midt i ovnen i 40-50 minutter. Avkjøl på rist. Kok opp resten av bærene og sil fra frø slik at du fr en jevn saus. Avkjøl. Pisk kremost myk. Ha i melis og kremfløte og visp til jevn krem. Fordel ostekremen over kaken. Legg på teskjeer med bringebærsaus rundt omkring, og bruk en kniv eller tuppen på en teskje til å dra sausen utover. Kan spises med en gang eller avkjøles i kjøleskap.

Denne saken ble første gang publisert 06/06 2023.

Les også