Reineholmen Bobilcamp

Norges råeste bobilcamp?

Nye Reineholmen Bobilcamp i Lofoten er kanskje landets mest spektakulære.

<b>MEKTIG SKUE:</b> Reineholmen Bobilcamp er en bobilplass i mektige kulisser.
MEKTIG SKUE: Reineholmen Bobilcamp er en bobilplass i mektige kulisser. Foto: Reineholmen Bobilcamp
Først publisert

I Ballstad i Lofoten har vi selv overnattet i bobil, på intime Sjøstrand Rorbuer. «Intim» er ingen passelig betegnelse på nystartede Reineholmen Bobilcamp, like ved siden av Sjøstrand. «Spektakulær» passer bedre. Og i dette tilfellet sier virkelig bildene mer enn tusen ord.

Rajo Bolig og Eiendom og Raymond Jonassen står bak bobilcampen, som åpnet 1. mai. Som navnet på selskapet antyder, driver det med andre ting enn bobilplasser. Og her skulle det egentlig vært bygget hotell og leiligheter.

Men tidene er nå en gang ikke de beste for den slags, så det prosjektet er stilt i bero. Og i stedet investerte Jonassen tre millioner kroner i å bygge en av Norges mest iøynefallende bobilplasser. I forkant fikk han dispensasjon fra arealplanene på inntil ti år.

Reineholmen Bobilcamp har 45 plasser, fordelt på syv- og timetersplasser, alle med kunstgress. Sistnevnte gruppe befinner seg ute på holmen, de andre langs veien. Alle plasser har tilgang til strøm, og i et nytt servicehus er det dusj og toaletter. Plassen har også systemer for tømming av toalett og gråvann.

<b>BALLSTAD:</b> Utsikt til Reinesjøen og Ballstad. Sjøstrand Rorbuer er nærmeste nabo, og der finnes det også bobilplasser.
BALLSTAD: Utsikt til Reinesjøen og Ballstad. Sjøstrand Rorbuer er nærmeste nabo, og der finnes det også bobilplasser. Foto: Reineholmen Bobilcamp

Bestilling og betaling skjer via plassens egen nettside, og på den finner man også en oversikt over ulike tilbud på Ballstad og kommunen Vestvågøy.

<b>ENKEL BESTILLING:</b> Uten forhåndsbestilling kan en QR-kode ved innsjekk brukes til å sjekke om det er ledige plasser.
ENKEL BESTILLING: Uten forhåndsbestilling kan en QR-kode ved innsjekk brukes til å sjekke om det er ledige plasser. Foto: Reineholmen Bobilcamp
<b>DEKKER BEHOV:</b> Tømming av gråvann og bobilens toalett, samt servicehus med dusjer og toaletter.
DEKKER BEHOV: Tømming av gråvann og bobilens toalett, samt servicehus med dusjer og toaletter. Foto: Reineholmen Bobilcamp

Ifølge Jonassen er de aller fleste lokale positive til prosjektet.

– Alle arealer her er ryddet og ordnet, og kaia med beplantning, bademulighet og benker er også tilgjengelig for allmennheten. Sjøstrand Rorbuer arrangerer daglige fisketurer i fiskebåt om sommeren, og det er bygget gå- og sykkelveier i fiskeværet, samt sherpatrapper opp til Nonstinden, forteller han.

<b>KULISSE:</b>  Bak skues blant annet Nonstinden som har fått sherpa­trapper.
KULISSE:  Bak skues blant annet Nonstinden som har fått sherpa­trapper. Foto: Reineholmen Bobilcamp

Neste år skal en større flytebrygge anlegges i tilknytning til bobilplassen, og der skal det også tilbys badstue.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 31 2024