Luksusyachten Njord
Nordmann bygger verdens største yacht
Norske Espen Øino befatter seg med yachtprosjekter lysår unna alt som minner om normalt.
Et av de siste eksemplene i så måte er verdens største «Private residence yacht» på beskjedne 282 meter. Den er 100 meter lengre enn det som regnes som verdens største yacht, Azzam.
Den planlagte luksusgiganten er kledelig nok døpt Njord, etter havets og vindens gud i norrøn mytologi, og skal etter planen bygges av kroatiske DIV Shipbuilding ved verftet Brodosplit.
To til seks soverom
Nå er ikke Njord tenkt som en yacht for en enkelt eier, noe «private residence»-begrepet forteller oss. Om bord finner du 118 leiligheter, pluss 16 suiter til mannskap eller gjester.
Her kan potensielle leilighetskjøpere finne noe for enhver smak, om ikke for enhver lommebok. De finnes i 20 ulike utførelser med alt fra 166 til 800 m² grunnflate og 2 til seks soverom.
I slike sameier er privatlivets fred hellig og alle er designet for minimalt innsyn og forstyrrelser. Samtlige har stueområde med sjøutsikt og tilgang til egne terrasseområder. Innredning og pynt kan eierne bestemme over slik de ønsker.
Les også: (+) Drømmebåten for de steinrike
Les også: (+) Norske Espen lager drømmebåter for milliardærene
Ubåt og jazz lounge
Njord er planlagt ferdig i 2024 og skal da ut på lange ekspedisjonsturer, selvsagt med innlagte stopp slik at eiere med travel livsstil kan gjøre andre ting enn bare å hygge seg om bord.
Det bør være alle muligheter til det, her er det flere felles uteområder, to utendørs svømmebasseng, et innendørs, SPA og fitnesstilbud, nattklubb, jazz lounge og stjerneobservatorium med eget teleskop på øverste dekk. For ikke å glemme en rekke vannleker, tendere og miniubåt.
Vil du heller se verden fra luften, sørger to 8-seters Airbus ACH160 helikoptre med rekkevidde på 400 nautiske mil for det.
Les også: (+) Luksusbåten har et folkelig, nesten familievennlig preg
Vitenskapelig lab
Om det er en slags botsøvelse, eller om det er et genuint bidrag til vitenskapen vites ikke. Men Njord skal også få en fullt utstyrt lab for bruk til vitenskapelige oppdrag. Fartøyets undervannsdroner skal undersøke havbunnen, mens droner skal samle data fra atmosfæren og dataene brukes til forskning.
Denne saken ble første gang publisert 10/03 2021, og sist oppdatert 19/03 2021.