Båter i Sjøen 2024

Etterlengtet opptur for båtbransjen

Høye besøkstall og godt salg er en viktig vitamininnsprøytning før 2025-sesongen.

<b>INTERESSE:</b> Morten Eikeland hos Risør Båtsenter (til venstre) viser frem en Beneteau Flyer 8 til interesserte båtkunder på Båter i Sjøen 2024. 
INTERESSE: Morten Eikeland hos Risør Båtsenter (til venstre) viser frem en Beneteau Flyer 8 til interesserte båtkunder på Båter i Sjøen 2024.  Foto: Erik Håstein
Sist oppdatert

Det har vært et par tøffe år for båtbransjen. Høye renter og forbrukere på sparebluss er aldri en god kombinasjon for dem som er avhengige av at folk prioriterer båtlivet.

Generelt sett har det vært brukbar omsetning av mindre båter og de virkelig kostbare modellene, mens det store mellomsegmentet fra rundt 500 000 kroner til 2–3 millioner har vært mer utsatt.

Ifølge daglig leder Magnus Ryhjell i bransjeorganisasjonen Norboat som eier og arrangerer Båter i Sjøen, var årets messe et viktig trendbrudd.

Stort helgebesøk

– Både publikum og båtbransjen virker godt fornøyd med årets messe og da smiler vi. Vi er er for å lage show for de som er glad i båt og båtliv – og for å skape en arena der bransjen og båtfolket kan møtes.

<b>FORNØYD:</b> Stein Ulltveit-Moe hos Princess Yachts Norway opplevde god respons på Båter i Sjøen 2024.
FORNØYD: Stein Ulltveit-Moe hos Princess Yachts Norway opplevde god respons på Båter i Sjøen 2024. Foto: Terje Bjørnsen

– Nydelig vær i helgen og opp mot 10 000 besøkende lørdag og søndag, veide opp for en mer blandet væropplevelse på Aker Brygge i Oslo torsdag og fredag, forteller Ryhjell. Dermed ble årets utgave av Båter i Sjøen den best besøkte siden 2016.

Flere av de store aktørene kunne også rapportere om økende interesse og konkrete salg:

Konsernsjef Jon Terje Andersen i Bådsenter-gruppen forteller at de noterte seg messerelaterte salg for 14 millioner med merkene Axopar, Ibiza og Askeladden.

<b>SOL ER BRA FOR BÅT:</b> Nesten 10 000 besøkende på Båter i Sjøen i finvær lørdag og søndag. 
SOL ER BRA FOR BÅT: Nesten 10 000 besøkende på Båter i Sjøen i finvær lørdag og søndag.  Foto: Erik Håstein

God storbåtstemning

Vi Menn Båt har også snakket med storbåtmerkene Princess og Marex:

– For oss var dette var den triveligste Båter i Sjøen på flere år, sier Stein Ulltveit-Moe hos Princess Yachts Norway. For våre båter er valutakursen fortsatt den største utfordringen.

Les også: Prøvekjørt: Princess F55: Luksushytte på sjøen

Atle Westerheim hos Marex kan også melde om god respons på Båter i Sjøen.

– Dette var vår norske messedebut for toppmodellen Marex 440, og vi opplevde stor interesse for Gourmet Cruiser-varianten, forteller han.

Les også: Marex 440 Gourmet Cruiser: Når de først lanserer en ny toppmodell, tar verftet i så det holder

– Responsen varierer selvsagt noe mellom utstillerne, sier Ryhjell. Men i en utstillerundersøkelse vi gjennomførte etter messen, sier 50 % at det ble bedre en forventet, mens 100 % sier de skal være med igjen.

Båter i Sjøen 2024 kan dermed være et tegn på at det er håp i hengende snøre, selv for en hardt prøvet båtbransje.


Denne saken ble første gang publisert 06/09 2024, og sist oppdatert 07/09 2024.

Les også