Båter i sjøen 2024

Duket til båtfest, tross tøffe tider

Fra 29. august til 1. september er det igjen tid for 2024-utgaven den tradisjonsrike flytende båtmessen på Aker Brygge i Oslo.

<b>BÅTGLEDEN LEVER:</b> Og den kan oppleves under Båter i Sjøen på Aker Brygge
BÅTGLEDEN LEVER: Og den kan oppleves under Båter i Sjøen på Aker Brygge
Sist oppdatert

I likhet med andre bransjer som selger kapitalvarer, er det tøffe tider for båtbransjen i 2024. Likevel er det duket for full båtfest på Aker Brygge, og så langt vi kan bedømme, med et godt utvalg av båter og båtrelaterte produkter.

Som regel er tittelysten som størst når betalingsevnen er som dårligst, og det burde i alle fall borge for et bra oppmøte fra de mange båtinteresserte. Og skulle du mot formodning ha et pengeskap fullt av cash du brenner etter å bruke opp, er det som regel gode tilbud å hente i tider som dette.

Vi Menn Båt setter som alltid kursen mot Aker Brygge på åpningsdagen for Båter i Sjøen. Det er spennende å se hva som dukker opp i siste liten, men det er noen åpenbare nyheter vi gleder oss ekstra til å se:

Hva som er den viktigste nyheten på en båtmesse er alltid et spørsmål som besvares ut fra personlige preferanser, men skal vi ta et slags minste felles multiplum for norsk båtliv og båtproduksjon, må det bli den nye Viknes 10.

Du kan lese mer om båten i nyhetssaken under, men her handler det om den urnorske turbåten i ny utgave.

<b>BAUG 21:</b> Spennende norsk sportsbåt kommer til Båter i sjøen.
BAUG 21: Spennende norsk sportsbåt kommer til Båter i sjøen.
<b>PIONER GO:</b> Den nye ungdomsbåten bringer frem smilet hos unge og eldre
PIONER GO: Den nye ungdomsbåten bringer frem smilet hos unge og eldre

Norske og finske nyheter

To andre nye norske båter vi har kjørt i sommer, og som du kan lese tester av her på våre båtsider om ikke lenge, er småbåten Pioner GO og den spreke konsollmodellen Baug 21. Den lille, rimelige Pioner GO passer perfekt for yngre båtentusiaster, mens Baug 21 er en forseggjort skjærgårdsjeep med spennende egenskaper.

LES MER: Pioner GO følger opp viktig tradisjon

Vi gleder oss også til å se hvordan finnene har modernisert styrehyttekonseptet i den nye Targa 41. Erik Nilsen importerer de finske kvalitetsbåtene til Norge, og forteller at stor bredde sørger for mye plass om bord, mens limte vinduer gir et mer moderne preg.

Rommelig flybridge og mulighet for skikkelige sitteplasser på akterdekket, samt akterkalesje, utvider bruksområdet vesentlig.

<b>TARGA 41:</b> På Båter i sjøen stiller Targa-importøren ut sin nyeste modell
TARGA 41: På Båter i sjøen stiller Targa-importøren ut sin nyeste modell
<b>RYDS:</b> Er tilbake med norske eiere. Her den fine walkaroundmodellen 735VI.
RYDS: Er tilbake med norske eiere. Her den fine walkaroundmodellen 735VI.

Vi kan også ønske Ryds velkommen tilbake med norske eiere fra Cormate. Ryds hadde mye bra på gang før konkursen, og stiller ut spennende modeller på Båter i sjøen.

Vi kjørte tester på walkaroundmodellen Ryds 735VI og bowrideren Ryds 650 VI BR høsten 2023. Med ny struktur på plass lover det godt for det svensk-norske samarbeidet, og vi skal publisere testene av de to båtene om ikke lenge.

Blant de rimeligere landstedsbåtene peker Yamarin Cross 55 BR seg ut som en av modellene man absolutt bør kikke på. Den har aluminiumsskrog og glassfiberinnredning med mange praktiske løsninger.

<b>YAMARIN CROSS 55 BR:</b> Fornyer Cross-konseptet, sier Yamarin.
YAMARIN CROSS 55 BR: Fornyer Cross-konseptet, sier Yamarin. Foto: Produsenten

LES MER: Slik er den nye aluhybriden fra Yamarin

Askeladden har Oslo-debut for sin gedigne daycruiser C91 Cruiser, som vi kjørte langtur med i sommer. Her kombineres gode overnattingsmuligheter med 10 sitteplasser i cockpiten.

LES MER: Askeladden med en virkelig gedigen daycruisermodell

Aluminiumsentusiastene kan blant annet glede seg over to nye Silver-modeller. Silver Seahawk ble lansert i Finland til 2024-sesongen, og kommer i tre utgaver, der den norske importøren Erling Sande viser frem to av dem - den lukkede versjonen Seahawk Cabin og bowridermodellen Seahawk BRX. Det finnes også en utgave med senterkonsoll.

SILVER SEAHAWK: To av de tre variantene har Norges-premiere på Båter i Sjøen 2024.
SILVER SEAHAWK: To av de tre variantene har Norges-premiere på Båter i Sjøen 2024.

Det drøyt 7 meter lange skroget er den største rene aluminiumsmodellen fra Silver, og er aktuell for 2025-sesongen her i Norge. Det lukter utfordrer til Buster Magnum lang vei av Silver Seahawk.

Vi skal heller ikke glemme Ibiza 690 Touring, en oppdatert daycruiser i ekte Helge Duus-stil. Her finner du en lun cockpit, takket være solid vindskjerm trukket langt akterover. To gode sportsstoler for fører og passasjer, mens en rommelig U-sofa sørger for at det blir mange gode sitteplasser. En åpning på styrbord side akter gir enkel adkomst til badeplattformer og dermed også til brygga.

<b>IBIZA 690 TOURING:</b> Daycruiser i klassisk stil med mange gode sitteplasser.
IBIZA 690 TOURING: Daycruiser i klassisk stil med mange gode sitteplasser.

Denne saken ble første gang publisert 29/08 2024, og sist oppdatert 29/08 2024.

Les også